Математически турнири - 24

• 83 684
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Ако детето се яви на първи кръг в друго училище как ще си провери класирането? Обикновено това се казва от учителите и няма официални списъци. А после може да има проблеми и с номинирането за втори кръг. Някой трябва специално за него да пише справка и да я праща в РИО, а за чуждо дете...
Не може да няма официален протокол за резултатите от общинския кръг. Нали на негова база се изготвя такъв за класираните на следващ кръг. Та в този ред на мисли всяко училище ще изготви такъв протокол и ще го изпрати в РИО, какъв е проблемът, че ще включат още едно име в него, ако " външният" ученик се класира. Да не говорим, че е обичайна практика, когато в едно училище олимпиада по даден предмет не се провежда, детето да бъде пренасочено към друго училище.
 Не знам обаче как стои въпросът, ако училището организира провеждането на олимпиадата, а детето желае да се яви другаде.

# 316
  • София
В СМГ са изнесли резултатите от СМТ.

# 317
  • София
В СМГ са изнесли резултатите от СМТ.
Но не ги виждам в сайта.
Някой дали е видял какви са горе-долу резултатите на 4-ти клас?

# 318
  • София
Дидева, Черна станция, благодаря! Hug В крайна сметка щом ще стане така сложно и неясно може би ще си я пусна с училище пък каквото-такова  Wink Има време да се види дали ще има олимпиада там.

# 319
  • София
Дидева, Черна станция, благодаря! Hug В крайна сметка щом ще стане така сложно и неясно може би ще си я пусна с училище пък каквото-такова  Wink Има време да се види дали ще има олимпиада там.

Имай предвид, че децата се чувстват по-сигурни на собствена почва и една уж незначителна промяна на обстановката може да повлияе отрицателно на представянето на детето. Както се казва: "У дома и стените помагат". Освен ако по някаква причина не е намразила родното школо и не предпочита да бъде навсякъде другаде, но не и в училището си.

# 320
  • София
http://smg-bg.info/images/protokol_SMT2013.pdf
Май само явилите се в НПМГ няма да си знаем резултатите преди класирането.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 08:21 от *Ирина*

# 321
Резултатите от СМТ на явилите се в СМГ деца са качени на сайта
http://smg-bg.info/images/protokol_SMT2013.pdf

Контестации могат да се подават до 22.11.2013.

*Ирина*, писали сме едновременно!

# 322
  • София
Ето че СМГ изпревариха НПМГ с резултатите. Странно изискване са имали организаторите, което по незнайни причини явно не са поставили към другите училища. Защо ли  Sunglasses

# 323
  • София
Миналата година в нашето квартално училище също не разлепиха резултатите от СМТ, заради изискванията на организаторите, само ги бяха казали на децата. Сега в ПЧМГ също не са оповестили официално резултата, а се знае от понеделник.
Гледам резултатите - явно 4 клас задачи не са били така лесни, макар да не виждам някои познати имена. 5 и 6 клас също изглеждат с добри задачи, но в 7 клас са се оляли и има първенци на килограм  Laughing

# 324
  • София
Миналата година в нашето квартално училище също не разлепиха резултатите от СМТ, заради изискванията на организаторите, само ги бяха казали на децата. Сега в ПЧМГ също не са оповестили официално резултата, а се знае от понеделник.
Гледам резултатите - явно 4 клас задачи не са били така лесни, макар да не виждам някои познати имена. 5 и 6 клас също изглеждат с добри задачи, но в 7 клас са се оляли и има първенци на килограм  Laughing

Честно казано, не схващам идеята на организаторите. Децата трябва да имат възможност да си видят резултатите преди официалното класиране, понякога се налагат корекции. Преди две години например бяха орязали плавилно решена 13-та задача на детето, защото бе решена по различен начин и не съвпадаше с техните критерии. Е, тъй като неговото училище участваше в състезанието и ни ги съобщиха бързо, та имах време да реагирам и му коригираха точките преди официалното класиране.
Тази година обаче, младежът се явява в 1-во /там го разпредилиха/ и все още нищо не се знае. Нито има разлепени списъци, нито инфо в сайта, нито има кого да попитам. Не че ми трябва в случая. Говоря принципно. Оказва се, че децата не са в равностойно положение. Едни получават информация и възможност за контестация, а други са поставени пред свършен факт.

# 325
  • София
Може ли да ми кажете отговор на задача 6 за първи клас от КМС 2012:
http://problem.iztok-smb.com/kms2012.pdf
Винаги при този тип задачи се чудя какъв се предполага да е отговорът и дали се брои примерно целия крак на жирафа за правоъгълник (освен двата по-малки съставни правоъгълника), както и тялото (което се състои от два квадрата)  newsm78. А точно за първи клас не видях да има отговори.
Благодаря ви   bouquet

# 326
  • София

Честно казано, не схващам идеята на организаторите. Децата трябва да имат възможност да си видят резултатите преди официалното класиране, понякога се налагат корекции. Преди две години например бяха орязали плавилно решена 13-та задача на детето, защото бе решена по различен начин и не съвпадаше с техните критерии. Е, тъй като неговото училище участваше в състезанието и ни ги съобщиха бързо, та имах време да реагирам и му коригираха точките преди официалното класиране.
Тази година обаче, младежът се явява в 1-во /там го разпредилиха/ и все още нищо не се знае. Нито има разлепени списъци, нито инфо в сайта, нито има кого да попитам. Не че ми трябва в случая. Говоря принципно. Оказва се, че децата не са в равностойно положение. Едни получават информация и възможност за контестация, а други са поставени пред свършен факт.
Подкрепям, че след всеки турнир трява да има възможност за преглед на работата и подаване на контестация.
Снощи се разходих до НПМГ и на някои от децата резултатите бяха поправени на ръка, което ме навежда на мисълта, че на организаторите на турнира са изпратени сгрешените резултати.

# 327
  • София
И аз съм съгласна с вас, и идея нямам защо за едни има изисквания да не публикуват, за други - не. И двете класирания за ЧХ за един град не разбирам. Единствено ме радва , че организаторите на СМТ се стараят много на награждаването и децата се радват Peace

# 328
Може ли да ми кажете отговор на задача 6 за първи клас от КМС 2012:
http://problem.iztok-smb.com/kms2012.pdf
Винаги при този тип задачи се чудя какъв се предполага да е отговорът и дали се брои примерно целия крак на жирафа за правоъгълник (освен двата по-малки съставни правоъгълника), както и тялото (което се състои от два квадрата)  newsm78. А точно за първи клас не видях да има отговори.
Благодаря ви   bouquet
Според мен не се броят, защото тогава трябва да броим и двата квадрата като правоъгълник, а така ще се получи отрицателно число за отговор. Това ако броя правилно де Joy

# 329
И двете класирания за ЧХ за един град не разбирам.
Три са.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт