Математически турнири - 24

• 83 679
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Ирина, мисля днес да се разходя до НПМГ да видя резултатите, искаш ли да видя и вашите?

# 331
Ирина, мисля днес да се разходя до НПМГ да видя резултатите, искаш ли да видя и вашите?
А защо не й предложиш в лично съобщение? Thinking

# 332
  • София
Резултатите от СМТ на явилите се в СМГ деца са качени на сайта
http://smg-bg.info/images/protokol_SMT2013.pdf

Контестации могат да се подават до 22.11.2013.

*Ирина*, писали сме едновременно!
Явно, че обобщените резултати от турнира ще излязат в края на месеца, след като има такъв дълъг срок за контестации.

# 333
  • София
И двете класирания за ЧХ за един град не разбирам.
Три са.  Simple Smile

Явно се многожат с годините, догодина - 4ри  Mr. Green
Дори може да се направи задача за 2ри клас - 2058 колко ще са.  hahaha Извинете за спама!

# 334
А защо не й предложиш в лично съобщение? Thinking

Честно казано, пиша от телефона и има някаква нова мобилна версия на форума, в която още не се ориентирам къде са ЛС. Но ако е проблем, изтрий ми поста. Иначе нямам против и за някой друг да проверя, ако иска.

# 335
  • София
Според мен не се броят, защото тогава трябва да броим и двата квадрата като правоъгълник, а така ще се получи отрицателно число за отговор. Това ако броя правилно де Joy
Благодаря ти   bouquet. Малко подвеждаща ми се струва задачата  Rolling Eyes, защото това са си правоъгълници и ако ги преброи човек, ще си е съвсем прав, но пък си права, че би се получило с краката отрицателно число. Но пък ако се брои само тялото за правоъгълник (без целите крака) е точно 0.

# 336
Малко подвеждаща ми се струва задачата  Rolling Eyes, защото това са си правоъгълници и ако ги преброи човек, ще си е съвсем прав, но пък си права, че би се получило с краката отрицателно число.
Ако броим коректно, без да включваме квадратите ( по условие те се броят отделно), броят на правоъгълниците пак ми се вижда големичък.

# 337
Дидева, аз броя двата квадрата като един правоъгълник:). Обаче ако се броят само отделните фигури, тогава на втора задача какъв е отговора?
Май трябва де се поразровя в миналогодишната тема по време на коледното  състезание.

# 338
  • София
Дидева, аз броя двата квадрата като един правоъгълник:). Обаче ако се броят само отделните фигури, тогава на втора задача какъв е отговора?
Май трябва де се поразровя в миналогодишната тема по време на коледното  състезание.

Второкласниците моля, да прескочат до шести клас и да проучат  що е то ирационално число и има ли то почва във втори клас....

Това май е за другата тема. А иначе -тази задача е абсолютно некоректна. Ако някое дете успее да посочи верния отговор, то ще е по случайност.

# 339
  • София
Броят се само малките правоъгълници - главата и по 2 за всеки крак.Помня задачата от миналогодишното Коледно състезание. Синът мибеше броил всичките и на края не можеше да извърши събирането и изваждането защото се получаваше отрицателно число.
Отговорът е 4+2 -5 =1

# 340
  • софия
Момичета, някой подавал ли е молба за преразгледане на работата на детето си?

Искам да се информирам как протича, защото трябва да подам такава.

Според обяснението на дъщеря ми за задачите и отговорите, които е дала, резултата и е с 3 точки (най-малко, изобщо дори не броя 13 задача, където се дават различен брой точки) по-малко от очакваното.

Колко време отнема преразглеждането и изобщо имам ли аз достъп до нейната бланка или се преразглежда пак при "затворени врати" ?

# 341
Миналогодишните коментари и вълнения относно задачата с жирафа  Laughing:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=692400.msg23811653#msg23811653

# 342
  • София
Броят се само малките правоъгълници - главата и по 2 за всеки крак.Помня задачата от миналогодишното Коледно състезание. Синът мибеше броил всичките и на края не можеше да извърши събирането и изваждането защото се получаваше отрицателно число.
Отговорът е 4+2 -5 =1
Според мен синът ти се е справил по-добре от организаторите....
Изключително некоректна задача. Не може от отговора да се разбира какво е условието, (при това за първокласници, които не знаят какво е отрицателно число).... Аз съветвам дъщеря ми винаги да брои съставните фигури. Тази задача съвсем ме обърка  newsm78

# 343
  • София
И за мен задачата е некоректна  Naughty. Да се надяваме, че са си дали сметка и че няма да включват такива подвеждащи задачи тази година  Praynig.

# 344
И за мен задачата е некоректна  Naughty. Да се надяваме, че са си дали сметка и че няма да включват такива подвеждащи задачи тази година  Praynig.
Едва ли. Всяка година след състезанието се завихрят сериозни коментари около някоя задача от това състезание. Обикновено за малките класове. Даже родители са писали до организаторите, но без особен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт