Домакини-21/есенно-зимна с топло кафе

• 42 784
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Кокончи, струва ми се, че все повече хора зарязват магазинното мляко, което колко е мляко е друг въпрос.  Simple Smile
Браво на бебките, добре наддават, да докарат до 2500 поне преди да рекат да излАзАт.  Grinning

Яяя Валерия писала междувременно и... Сандански споменаваш гледам... подвизавате ли се там? Simple Smile
Миш-маш и аз съм си наумила за близките дни, обожаваме!  Heart Eyes

При нас е по 1.50лв литъра, много е хубаво млякото и от двете места, от които взимам. И кравите се хранят добре, аз първо това питах като взех за първи път - какво ядат животните, демек ходят ли на паша или целогодишно на фураж ги карат... Simple Smile  Иначе и в нашия магазин е по 2лв, тъкмо вчера го забелязах... поне мялко да беше, ми то...  ooooh!

# 466
  • при късмета
Привет, гледам, че никой не е плакал за мен, ама аз да се отчета
Контеса радвам се, че пристигнахте благополучно. Успех след успех ви желая там
Вио  Hug всичко е наред, това е важното и чакаме с нетърпение пак да станем лели
Коконче, и за теб се отнася  Hug
Мари Честита ти втора титла, ти си ни гордостта  Hug
Дари, да ви е жив и здрав порасналия юнак
Нечии син беше спечелил златен медал, да е честит и на него
Сигурно пропускам някой, да не се сърди.  Praynig Четях ви, но никак не ми се пише. От няколко дни съм много разочарована или бясна, не знам кое по-напред и не съм много в час. Майка ми и сестра й толкова ме вбесиха, че никога повече няма да се обърна така към тях. Искам тая страна родата си далеч от мен завинаги  Cry
Съжалявам, че вас натоварвам, но ще гръмна

# 467
Maма-Коко,добре,че сподели,да ти поолекне поне мъничко.И родата на мм е ужасна(от 1 страна) а от др са перфектни Blush Млякото при нас е 1л 1лев,кравите и тях ги гледат добре,в смисъл,че си пасът,а не ядът фуражи Laughing С малката се гледаме,сега,мм отиде на бира с приятели и тъй,после ще намина пак

# 468
  • Fort Worth, TX
Мама Кок, знам,че не ти е никак лесно.Понякога най-близките могат да те вбесят най-много.Моите родители са шампиони в това отношение.Когато не е майка ми е баща ми и обратно в един кръг се въртят.Рецепта няма просто вече си пускам покрай ушите, щото след една възраст изтрещяват яко.Сестра ти би следвало да си е по с акъла все пак е млада.Моят брат поне е супер добряк.Съветвам те да се успокоиш и да не е заричаш така.Аз хиляди пъти съм сезаричала.Виждайте се рядко,  за да сте си драги.
Иначе нищо интерсно при нас.Днес метнах един фасуляк.Стана масло.Рома от който го взех не ме плъзна, че е хубав.
Мушкатова кво става с децата?
Валерия на Лекси в Смирненски съм виждала млекомат.Отделно на светофара на хирургиите стоеше преди едно камионче и имаше в него гюмове с мляко.
Аз съм малко чешит и не бих взела от всеки пр.мл.

# 469
  • София
Ехооооо,... тук съм вече.
 Ходих на пазар, купих си и спанак, та утре ще го врътна с ориз. Много го обичам, нещо като яхнийка с много поръсен магданоз . Само аз си го ям, не го обичат. Прясно мляко купувам само от магазина. Тук наоколо никъде не се предлага домашно, а от селянките на пазара ме е гнус...Наблюдавам, че хората си купуват, но на мен ми е гадно. По тази причина си нямам и домашно кис.мляко, а много обичам. Не съм правила никога.
мама-коко, не се ядосвай, ще ни мине. То и аз съм ядосана на една приятелчица и съм изключително изненадана от отношението ѝ към мен. То, май онази приказка "няма ненаказано добро" май си е истина. Трябва повече да внимавам в другаруването си с разни хора и да не се раздавам толкова, ама пусти характер, водолейски...
Отивам да си направя едно капучино и ... smile3546 няколко.
Довечера ще има проверка, всички тук!!  Heart Eyes

# 470
Смилих се все пак и не ги оставих гладни дребните. Направих им принцеси и таратор, това не отказват.
Подсетихте ме, че имам мляко да вадя от фризера и да квася, масло да правя. Отивам да вечерям и се връщам за вечерна проверка.
Креми, почнах и с каката АБ.

# 471
  • при късмета
Този път няма да ми мине  Naughty то положението е такова, защото все на мен минава. Вярно, че допускам да се качват на главата ми, ама като кажа един два пъти и не разбират режа окончателно. Няма значение кой е. За да се стигне дотам поне при мен, значи съм направила всичко възможно и съм търпяла, даже повече отколкото трябва. Ама наистина няма значение кой е.
Винаги съм казвала, че не се родил тоя който няма да прежаля, сега изключение прави само детето.
Като се прекали съм много лоша и никога не си връщам думите назад.
Пак извинете  Sad

# 472
  • Sofia
Аз тук... наминавам де. Simple Smile
И аз на мляко с кайве, нещо кат' капучиноУ.  Crazy
Чакам ММ да ни хвърли до фантастико за тел. джолан за моя спанак.
Марче, твоите хора незнаят какво изпускат...

Направих им принцеси и таратор, това не отказват.
Mммм... ми то много вкусно бре, как да откажат.  Grinning

Съжалявам, че вас натоварвам, но ще гръмна
Хич даже да не си мислиш така... за разтуха сме ний, за подкрепа, прегръдка, усмивка...
Ето една от моя Гушкан, специално за теб, дано те усмихне и разтуши.  Hug

# 473
  • при късмета
Morena  Hug благодаря ти!
Усмивките никога не трябва да слизат от детските лица. Сладък Гушкан си имаш  Hug

# 474
Чета ви,но не ми се пише нещо.
Валерия честита придобивка!Ще ти върши идеална работа.
Майка ми има ,беше ми голям мерак да я разуча като я купи.

# 475
Ехе, привет, банда! Гледам хортувате си нещо. Аз сега се връщам от курса, по скоро от обяда след курса. Реших да обядвам навън, макар и сама. Преди много мразех да се храня сама, ама сега нещо ми харесва. На курса се уча да рисувам с алкохолни маркери, то сложна работа, сега си имам домашно и за вкъщи - да се упражнявам в смесване на цветове.

Марче - и аз днес ще готвя спанак с ориз, ама защото ми е повече спанакът, ще има и супа. Wink

Коконче - хубави новини, ама това кръвно не е хубаво! Sad

Мама коко - така както най-близките могат да те ядосат, друг не може, едно голямо гуш от мен! spoko

МарИ - в Бургаско се слага паметник на годината... Peace

Морена - много сладък Гушкан си имате!  Heart Eyes

Хортензия - как са момите, по-добре надявам се! Praynig

Валерия - голямо угощение при вас!  Party

Тити, Дарилче, Креми, Вио, Лус. Кака  Дака, Баба Яка и всички, които пропускам -  Heart Eyes

На мен ми се приспа... А трябва и да готвя, и картички да правя, и да се упражнявам с новата техника... ама първо ще поспя, те другите неща няма да избягат, все мен чакат!  hahaha

# 476
Да ви почвам по ред на номерата
Kaka Daka дано да стане след нова година. Ще стискаме палци в събота.
Morena  би ли ми дала инструкции за квасенето на киселото мляко. Аз вземам мляко, правя сирене, кашкавал, краве масло, но киселото мляко не ми се получава. Все е рядко, а понякога се влачи едно гадно. Ти ли спомена някъде че ползваш цвика за замесване на хляб. И това ми е интересно как го правиш.
pisenxeto  Hug бързо оздравяване
Марѝ  Hug
Мушкатова и аз искам такава вечеря - принцеси с таратор, ммм... вкусно. И аз съм от пушачите и то сериозните. Бързо оздравяване на децата
Коконке браво на момичетата. Да растат все така добре и да не бързат да видят мама, има време  Hug Следи кръвното редовно, но имай предвид че и самото вълнение от предстоящия преглед го вдигат.
мама-коко  Hug, Не се извинявай, нали за това сме си тук, да си споделим и подкрепим (мисля че не греша). А за роднинските отношения мога да пиша много. Скоро бях писала че съм прекъснала отношенията с моята рода (после го изтрих да не седи вечно в нета), така че те разбирам напълно. И аз съм като теб, трудно слагам хикса, но като го сложа е за винаги. Само детето е преди мен в тоя живот, всичко друго се прежалва.
marchеva14 едно голямо  Hug и за теб. Я издай на коя дата си. Сина е водолей, много ви харесвам зодията (имам няколко приятелки водолейки)
Смърфиетка качвай снимки на картичките да ни радваш окото моля те. Много ми е интересно това, което правиш.
При мен нищо ново, свекървата утре си отива, беше весело тези дни, малкия я побърка да играят разни игри. Радвам се че има поне една баба и то баба която му върви по акъла и се забавляват като деца  Laughing
Останалите момичета, няма да ви изреждам поименно да не изпусна някоя мацка,  Hug и приятна вечер.

# 477
  • София
Започвам проверката, че си мина 22 ч и вие сега ще хукнете към леглата.  Mr. Green
Валерия, имаш чудесен подарък. Много обичам такива машини и ги ползвам, че чак "здравето" им взимам.
Моренка, е как може да е толкова сладка тази Гушка-непослушка....послушка. Чудесна е!!
Спанак с тел. джолан  newsm78 не, не. Виж с агнешко по-бива, но  с телешко не съм правила. Идея!
Този път няма да ми мине  Naughty то положението е такова, защото все на мен минава. Вярно, че допускам да се качват на главата ми, ама като кажа един два пъти и не разбират режа окончателно.
........
Да, да,  този път и на мен няма да ми мине.  Точно така, някой се опитва да ми се катери по главата. Ще бъда крайна и аз, окончателно. До сега, само веднъж така съм рязала една приятелка, но беше категорично моето становище. Не съм влизала в обяснения, не! Просто се оттеглих завинаги. Не сме се виждали повече. Всяко търпение си има граници. Това беше лирично отклонение.
Смърфи, то спанак и за супичка имам, но нещо не мога да я направя както трябва. Все на яхния мяза, та направо с ориз.... за мен само.
Хортензия, АБ ще го пресече бързо заболяването. Не се притеснявай, ще мине.
Коконке, добре ти се развиват нещата, пу, пу..
Вио, и при теб е добре, пу, пу..
Я, [color=navyБаба Яка[/color], е дошла при нас. Питаш на коя дата съм родена....а, не . Не казвам, че ще запомните и ще завалят едни поздравления....не, не. М. февруари съм. Само толкоЗ. На този ден категорично си изключвам телефона. Не обичам ...."да си жива ....да си здрава...да си...., пък да получиш..." `айде без тези пожелания горещи.  Mr. Green
 Отивам на разходка, после ще си гледам филм и пак ще дойда да ви видя, ако има някой.
Къде сте бре, хубавици.??
Рапорт даден, кой ми го прие.. newsm78

# 478
  • Sofia
Баба Яка, давам с удоволствие.  Simple Smile
  Цвика получавам от приготвянето на рикотата и после в хляба вместо вода, ползвам цвиката (с млечните бактерии Simple Smile ) А рикота си правя или умишлено, защото ми трябва, или, ако тръгне да ми се разваля млякото.  Та така не остава фира. Simple Smile
   Квасенето - прясното мляко трябва да е с Т такава, че като си топнеш малкото пръстче, да може да издържа горещото. Тогава слагам на 1литър пр. мляко 3с.л. закваска/кис. мляко (извадила съм я от хладилника предварително, за да не охлажда млякото) като разбърквам закваската с малко от млякото, за да темперирам и връщам всичко в пр. мляко. Разбърквам хубаво и наливам в бурканчета.  Веднага завивам с едно вълнено и едно поларено одеало за 4 часа и после слагам бурканчетата в хладилника, където изстудявайки се допълнително стяга млякото. Това е.
От купешките млека съм ползвала за закваска кис. мляко Елена 3.6%.

Рапорт приет, Марче.  Laughing

Благодаря ви за милите думи за Гушкан (по ми е кеф в м.р. да го казвам Simple Smile )!  Hug На тази снимка е мъничка, ще ви я покажа и по-голяма, ама вероятно утре.  

# 479
Morena благодаря, видях май къде ми е грешката в киселото мляко. Ще пробвам следващия път и ще се похваля как е станало.
Аз изваждам изварата (то май е почти като рикотата) от цвика на сиренето и кашкавала и по една щура идея на ММ го ползвах преди време за маска на косата (абе направо си заливах косата преди измиване с 2 литра цвик). Да ти кажа беше ми спрял косопада, ама сега не ми се занимава та пак се скубя.
Чакаме снимки на Гушан (много сладко звучи). Ти нямаш ли фейсбук, теб май те нямам там.

marchеva14   Hug, ама аз от тук не излизам бе красавице  Joy, само ви дебна да се появите.
Щом не казваш датата, значи от 1 до 19 февруари всеки ден ще честитим и все ще уцелим  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт