Домакини-21/есенно-зимна с топло кафе

• 42 780
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • София
............
Щом не казваш датата, значи от 1 до 19 февруари всеки ден ще честитим и все ще уцелим  Mr. Green

Joy Joy Разсмяме. Виждам, че в подписа ти е и един Овен....ау... с такъв живея целодневно, целогодишно и многогодишно ... Mr. Green

# 481
  • при късмета
Ей мЪ на проверка
Марче с нас овните е много лесно да се разбереш, въпреки всичко написано за ината и нечуването на чуждо мнение. Стига да знаеш как разбира се и не всеки успява
Кой питаше дали има пушачи?
Пуша колкото мога, та двата бели дроба да ми станат черни, че да има повече място за пиене  Joy

# 482
Свеки е Овен, затова съм я уважила в подписа   Mr. Green, ама то стрелец и овен се разбираме добре, а скорпиона е защото просто ми хареса картинката. Това ми беше резервната комбинация за играта на аватарките.
мама-коко чак сега разбрах защо се опитвам така неистово да унищожа всички цигари като ги изпуша, то било да има повече място за пиенето  Joy
Е опасни сте, отивам да пия едно кафе с няколко цигари (лафа с една приятелка от неволна моя грешка е - отивам да изпуша едно кафе)

Като стана въпрос за РД, знаете ли че утре темата ни прави годинка от първия пост, преди известно време се бях заровила в първите теми, та го видях, а аз дати не забравям  Mr. Green

# 483
  • София
Ей мЪ на проверка
Марче с нас овните е много лесно да се разбереш, въпреки всичко написано за ината и нечуването на чуждо мнение. Стига да знаеш как разбира се и не всеки успява........
Да, за тази зодия Овен е вярно. Харесвам я и се разбирам.  Как щях да си сложа подписа...  Heart EyesА инат има, но и воля в положителен аспект също.

Кой питаше дали има пушачи?
Пуша колкото мога, та двата бели дроба да ми станат черни, че да има повече място за пиене  Joy
Някой питаше там горе за да ни прави компания.   Simple SmileНо седнали пред екрана става страшно... smile3546   smokeuu Остава да започнем и да се черпим... Drunk и песни да пеем.

# 484
  • София
Свеки е Овен, затова съм я уважила в подписа  ...........
Е опасни сте, отивам да пия едно кафе с няколко цигари (лафа с една приятелка от неволна моя грешка е - отивам да изпуша едно кафе)

Като стана въпрос за РД, знаете ли че утре темата ни прави годинка от първия пост, преди известно време се бях заровила в първите теми, та го видях, а аз дати не забравям  Mr. Green

Уважавам ги аз свекървите, ей...добри хора са.
Това вече ще ми е приказката..."отивам да изпуша едно кафе" , да се разбира.
Значи имаме РД, повод за пиене. Наздраве. Ей, добре че се запознахме.  Heart Eyes
Категорично отивам да си гледам филма. ЧаУ!

# 485
Аз бях, аз.
Питам се какво ли е да запаля пред рс-то? Аз пуша само на терасата, имам си едно поларено одеалце за студовете. Ей сега отивам да си глътна кафето. И моя прадядо, лека му пръст, казваше: "Да изпием по един тютюнь".
Ако знаех, че ще ми завидите за едните принцеси... Ама освиних се пак. Нямам спирачка като седна да ям.
Мама Коко, Hug
Кака Дака, видя ли, палците действат! Grinning
Марче, Марче... Сега спанак ще правя, ама и агнешко трябва да купувам.
Лигаво ми е, що ли?

# 486
Та значи първо си поспах, 40-на минутки, ама кой ти ги дава. След това измих чиниите, писна ми с тези чинии, вече е абсолютно необходимо да си купим съдомиялна, ама пусто тук като има само 4 модела и размерът за нашата дупка в кухнята е спрян от производство, пфуууу. Сега се готви и спанакът с ориз. Супата остава за след ден-два, че много ядене ще стане. Имам от вчера и една порция грах с моркови.
Така, дадох отчета!
Казвате ще празнуваме утре, ама заради часовата разлика, мисля да започна още от днес. Вие си спинкайте блаженно, аз ще ви викам наздраве от другия край на света. hahaha Drunk

Редактирам се да дам на Марчето моята супа със спанак -
Скрит текст:
първо си задушаваш измития, почистен и нарязан на тесни лентички спанак с няколко стръка пресен лук. Тук си имаме целогодишно, но става и със стар лук, нали рецептата е българска. Като поомекне спанакът се сипва 2,5 литра вода и оставяш да се вари. Като си смени спанакът цвета и стане убито зелено, слагаш едно нарязано на дребно доматче и шепа ориз или една спиралка фиде (леле как го обясних), посоляваш. След 15-на минути, когато всичко е увряло, изключваш котлона и дърпаш тенджерата. Изсипваш една чаша натрошено сирене и след още 5 минути застройваш с яйце и мляко. Става прекрасна супа!

И тъй като сега започва сезонът на гриповете и настинките, да си кажа и рецептата на татко за картофена супа, с която ни лекуваше като малки и повярвайте ми, много повече ни помагаше, отколкото пилешката супа:
Скрит текст:
Слагат се 2,5 вода да заврят. Когато започне водата да ври, се слагат 5-6 картофа, нарязани на средно големи кубчета и бучка масло. Посолява се на вкус. На картфите им трябва 20-на минути, за да се сварят. Изключва се котлона и тенджерата се дърпа. Слага се една голяма чаша с натрошено сирене и след 5 минути се застройва с яйце и кисело мляко. Разковничето на хубавата картофена супа е в хубавото сирене! Яде се топла, да не кажа гореща. За възрастни се слага и черен пипер. Като малки колко сме сърбали гореща супа, но след това винаги са ни завивали с дебело одеало да се изпотим, и винаги е помагала. Дори сега често я правя. ММ е обожава, никога преди това не беше ял такава супа. И моите колеги в София също, явно рецептата е типична за Бургаския край.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 01:19 от Смърфиетка

# 487
Смърфиетка почваш без нас а???  Drunk от тоя край на света  Laughing. Ще ти пробвам картофената супа, добре ми звучи.
Аз спаначената я правя с много джоджен.
Чакам Контеса да се включи и тя с новини как е пристигнала в Реджина, ама нека първо се нарадва на милото си.

# 488
Лека нощ!

# 489
  • София
Смърфи, добре че пусна как се прави супичка от спанак. Много благодаря и за другата . Точна тази, картофената я правеше свекърва ми, а аз така и не разбрах как точно я приготвяше, а нея милата вече я няма за да я питам.   Утре започвам със спаначената, а съм си купила и пресен лук, така че....мммм. Още веднъж благодаря!
Девойки прекрасни,
 да започваме да се черпим, защото сме има ли празник. Рожден ден!  Тъй като аз сутрин съм неадекватна, започвам първа:
Да сме си добрички, и да сме още дълго време заедно. Да не се караме, а да продължаваме в този творческо- кулинарен  дух....на разбирателство.
Има за всички, не бързайте,
Скрит текст:
без сладкиш не може
Скрит текст:

# 490
Марче, щом ти хареса рецептата, чакай да ти дам и малко разяснения. Аз си купувам един пакетиран бейби спанак, 200 грама е пакетът. За този пакет слагам 2,5-3 литра вода. Като се вари спанакът, водата поизвира и като сложа доматчето, доливам гореща вода до първоначалното ниво на водата. Аз си я топля в каната за гореща вода. Под шепа ориз разбирай шепичка ориз или шепичка фиде, все пак е супа. Като цяло сиренето придава една плътност на супата, така че спокойно може и да не слагаш ориз или фиде. Ами май това е. Ти като я направиш един път, за следващият ще знаеш какво трябва да добавиш или намалиш според твоя вкус!

# 491
  • София
Добро утро. момичета!

Марчева, черпя от твоето кафе Peace

Да ни е честита годинката! Честит рожден ден на нашата тема! Да сме все така позитивни, приятелски настроени още дълго време!  bouquet

# 492
  • Sofia
Добро утро, девойки, мерси за кафенцето! Simple Smile

Видях супите на Смърфи и втората е много подобна на моята, та ето я и нея. Скоро я споменавах тук като спасителен вариант за нещо бързо и много вкусно.

Аз днес не слагам плод/зеленчук за у-щето на детето (вторник и четвъртък им дават плод, пък останалите дни е тестена закуска), та затова имам време за нещо повече от "добрЮтро".  Wink
Честита годинка на темата ни, когато сме най-зле - така да сме.  Grinning

Ставам да се приготвяме и тръгваме с Гушкан.
До после.
Хубав ден ви желая!

# 493
  • София
Гъбената супа и елда са ми готови, отивам да водя детето на училище Peace

Морена, записвам рецептичката Hug

# 494
  • София
За вечерната проверка не се класирах, но за сутрешната съм тука! bowuu
Темата ни имала рожден ден, бравос! Да ни е  честито!

Тази сутрин каката не я пуснах на училище, стори ми се нещо топличка- 37 градуса има и не мога да я мисля цял ден, затова я оставих.От седмица при тях в класа върлува вирус, може да  е лепнала. Иначе си изглежда весела и ....гладна! Хора, тоя пубертет направо ...да ми е жива и здрава, ама все е гладна. Ако я оставя да яде каквото иска ще стане сто кила. Ограничавам я Confused.Допитах се до педиатърката- каза, че е нормално да е все гладна, да и давам разнообразни неща, но да преценявам количеството да не е голямо. Така и правя. Дефакто яде сутрин , обед , следобед и вечер, няма други хранения освен плодове между основните. Храни се здравословно с изцяло домашни неща, рядко купувам нещо. Еми расте детето, ама и дебелее. Лекарката каза, че сега и е пика в растежа, ще отмине.

Такаа, поименно все забравям какво искам да пиша.
За машината за мляко- аз съм писала , че от шест години я ползвам, перфектна работа. При мен това с одеялата не се  получава, млякото ми става не така гъсто, не, не, аз обичам разни джаджи, дето ми улесняват живота. Бурканчето го обръщам с млякото надолу  без да има капачка и така си стои, толкова е гъсто. При положение, че на прясното мляко обирам каймака предварително и правя масло, не го оставям за киселото. Ама който както е свикнал, аз предпочитам с машинката.

Мама коко, какво да ти кажа...човек за съжаление понякога получава такива удари в гърба от най-близките, гадно е, боли. Аз съм много чувствителна и лесно се паля, а и имам гадното качество да съм злопаметна и помня като слон. Прощавам, ама не забравям....това не си го харесвам, но не се бОря вече срещу себе си.

Коконче, как е кръвното днес?

Морена, я дай рецептата за Рикота, такова ни съм яла, ни съм правила.

Днес ще правя рогчета по рецепта на Пина, ама следобяд.

В събоа ще водя малката на театър, Островът на съкровищата в Младежкия. Взех последните останали билети Crazy, то било нощ на театрите, намалени били билетите и може би затова са ги развзели, ама аз не знаях. И цените им явно са увеличени от миналата година- сега намалени ги взех на 6лв билета, иначе били по 10лв...баси, ако отидат двама възрастни с две деца на детска постановка тряблва да оставят 40лв. Има хора, много, дето това им е храната за няколко дни.

Допивам си кафенцето и ставам да поизчистя, докато малката е на английски.
Вчера правих мюсли тортата на Сладка хапка, стана любима вкъщи, ако има някой да не я  е пробвал- да  я направи, страхотна е.

Общи условия

Активация на акаунт