Домакини-21/есенно-зимна с топло кафе

• 42 573
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
J_M_M, благодаря за доверието и се радвам, че ви е харесала.  Hug
Пробвайте и крустините с гъби:  Grinning
Скрит текст:
запичам филийки поляти със зехтин на скарата на фурната или на грил тигана и докато са топли натривам едната страна със скилидка чесън. отгоре слагам гъбите, задушени в масло със сол и черен пипер - страхотни! Simple Smile
И с домати и босилек са супер.

Мари, пращам, мило, с голямо удоволствие!  Hug

Валерия, за чийзкейка ако говориш, снимката е линк към рецептата, заповядай! Simple Smile

Ааа и у нас няма две еднакви зодии: Козирог и Близнаци, деца по ред на номерата - Стрелец, Везни, Дева  Simple Smile

# 541
Върнах се от обиколката, доволна съм, купих, каквото ми трябваше. Сега остава да запретна ръкави и да започна картичките!

Кака Дака - направи каквото ти казва сърцето... Понягока трябв да слушаме него, а не разума...

Ама вие милост нямате, чийзкейкове, сладкиши, парфета, леле следващото прибиране със самолет, ще ме таксуват за свръх багаж! hahaha

Някаква проверка по зодии върви - за официалното преброяване аз съм рак, мм близнаци!

# 542
  • при късмета
Бонболина, скоро се бях замислила при вас как са нещата. Явно нямат промяна
Ама ще стана 100 кила със вас, така не може  Mr. Green
А, и Смърфи това казва аз докато пиша  Laughing кажи им да имат малко милост
Мъжо е везни, а детето кизирог има да си блъскаме рогатаааа  ooooh!

# 543
  • София
Мари, рецептата ти я давам веднага. Но тук има по-големи майсторки...Моренка.
Ягодов чийзкейк
Скрит текст:
Блат
1п и половина чаени бисквити с масло. /моите бяха Роден край с масло/
100 г сурови обелени лешници
125 г масло

Плънка
250 г Рикота /нямах и сложих 2 п. Крема сирене
3 яйца
400 г заквасена сметана
140 г захар
ванилия, кора лимон
300 ягоди /ако нямаш, без ягоди може
250 г конфитюр от ягоди или друго сладко
.......................
1. Смилат се бисквитите и лешниците в блендер. Разтопява се маслото и се полива в/у бисквитите и се обърква до "пясък". Изсипва се в тортена форма около 22 -24 см в диаметър и добре са натъпква, като се прави и по-висок борд. Оставя се в хладилник за около 30 мин.
2. Работи се с миксер на средна степен. Разбива се сиренето +захар+ лим кора+ яйцата едно по едно + пюрираните ягоди /ако нямаш без тях/ + сметаната. Изсипва се в/у бисквитеното тесто, заглажда се.
Пече се около 30-35 мин на 170 градуса. В средата трябва леко да се поклаща, а в краищата да се е захванало. Не бива да се препича!! Когато изстине кейка ще се стегне.
След като се охлади добре, внимателно се поставя сладкото по избор и се заглежда внимателно. Вдига се в хладилник за около 6-7 часа
Ами това е. Не е трудно, лесно е!! Нали знаеш, че обичам бързи сладкиши.  Simple Smile
Кака Дака, вероятно ти е трудно. Но решение окончателно само ти можеш да вземеш. Аз зная, аз какво ще направя, но на друг да му давам съвети... не смея.
Питане!!!!
Моренка, записах рецептата и другата седмица вероятно ще я пробвам. Но...още в началото, когато запържваш кокоса и орехите... хубаво, НО после прибавяш маслото на парценца. Това да го разбирам ли, че първо ги запичаш на горещ котлон и после маслото или още в началото го прибавяш и запържваш зо розово... newsm78  Какво означава... сладък кокос, аз си имам един кокос на стружки.  newsm78 Благодаря!

# 544
  • Fort Worth, TX
Здравейте момичета.Как сте?Годинясала ни темичката.Само с хубави писания да изпълним  в следващата година.Какво ви става с тея чийзкейкове направо полудяхте:))))))
Аз мнго обичам, но сега ми е супер противопоказно.
Кака Дака в много кофти филм сте се вкарали и двамата.Нас не ни питай.Тея неща вие трябва да си ги оправите.
Встрани от това само искам да кажа, че щом се стигне до изневяра значи любовта е отлетяла.Ти го обичаш, а той теб.Заради детето само не е причина да си с него.Ще ти стискам палци всичко да се подреди както искаш.
Чакам ексфактор с нетърпение, ама първо брадърите.

# 545
  • Sofia
... първо ги запичаш на горещ котлон и после маслото ..
Точно така, маслото накрая. По точно казано ще е да запечеш кокоса и орехите. Simple Smile
А сладък кокос е такъв, обикновен на стружки, омесен с пудра захар.
И няма по-по-най, нали знаЙш.  Grinning

Креми, пожелавам ти скоро да можеш да си хапваш каквото ти душа иска!  Hug
И да не е само за чийзкейк  Laughing... вечеряхме миш-маш.  Heart Eyes
Пък днес, на обяд, порещнах Гушкан с ей такова подаръче:  Simple Smile

# 546
  • София
Марчева, още утре правя тортата. Ще ми е сефте, за ЧРД на свеки!

# 547
Скрит текст:
Благодаря ви за съветите,дойде си,поговорихме,казах му,че искам да се изнасям,той не ми позволи,каза,че с детето сме всичко за него и т.н.,казах му,че ще си помисля и утре ще му кажа и тъй.Изневярата се случи мин година,и 2 искахме да сме заедно,преодоляхме го(уж).Незнам може би ще дам последен шанс и после отлитам ако пак сгафи..

# 548
Ей, значи толкова сте писали докато спя че нямате изчитане. Много се радвам като има какво да чета в темичката ни. Най-обичам тук да си вися.
Май ще в първия пост да вземем да се подредим кой в коя зодия е (може  и без датите че на някои са тайна  Mr. Green) или поне в групата във ФБ ако искате де. Да взема май да ви запиша кой коя зодия е  newsm78
Морена този кокосов чийз кейк в най-скоро време ще си го спретна (може за РД). Като чуя за кокос и припадам от кеф.
Кака Дака много кофти. Аз може би ще се опитам да ти дам нещо като съвет.
И ние с ММ сме имали луди скандали. Все пак сме от почти 25 години заедно (заедно сме от първия ден на запознанството ни). Една зодия сме (даже сме на една и съща дата) та и скандалите ни, макар и редки са много огнени.
Мари и другите момичета са ти казали добре, опитай да се успокоиш и после решавай.
Никога не си тръгвай в момент когато си афектирана. Изчакай поне една седмица. Огледай нещата когато си спокойна. Всеки от тези 7 дни прецени причините да си с този човек и причините да си тръгнеш (може и тайно да си ги записваш, така поне аз виждам нещата най-добре).
Ако след тази седмица искаш да си тръгнеш, тогава може да действаш. Така винаги ще си сигурна че си преценила трезво нещата и няма да съжаляваш че си реагирала в момент на афект. Ще знаеш че си взела съзнателно решение а не продиктувано от моментно настроение.
Пращам ти виртуални прегръдки.
Сега видях че си писала едновременно с мен, но  ще си пусна словоизлиянието

# 549
Честита ни годишнина! Да сме здрави и щастливи и хубавите неща, които споделяме да са повече! Страхотна банда сме, дами. Heart Eyes
Пак предизвиквате слюноотделяне с тия вкусотии. Чизкейка ще го пробвам, но без ягодите, че аз и голямата сме алергични. С какво мога да ги заменя?
Кака Дака, кофти отношения имате. И аз съвет не мога да дам, на думи е лесно, но като опре ножа до кокала... Но наистина такива решения важни се вземат когат си спокойна. Наспи се и утре на свежа глава помисли. И говорете, но спокойно.     
На обяд направих картофената супа на Смърфи, хапнахме си доволно.
Следобяд на Миленка милинките - една тава свърши и сега едно пиле с картофи.
Пак ще дойда.

# 550
  • Sofia
Ще чакам отзивите ви за чийзкейка, момичета! Simple Smile
Реших да ви пусна Гушкан в действие, прочитайки ви приказка за лека нощ. Simple Smile

# 551
Цял ден ви чета и все не смогвам да седна да драсна някой ред.
Честит ни първи рожден ден! Да празнуваме още много рождени дни заедно, и нови домакини да идват при нас. А и старите да си дойдат, че липсват!!!
Морена, Гушкан е една малка прекрасна дама, браво на нея! И какво гушкаво име сте и измислили... Wink
Кака Дака, съвет и аз няма да мога да дам. Силно се надявам нещата да се уталожат и занапред всичко да е наред  Praynig
Ох от 4 страници изписани толкова ли запомних??? Извинете бременния ми мозък, моля. Вие си знаете, че ви обичам, нали  Wink
А, и зодията да си кажа - водолей съм, януарски. Мъжът ми е везни (винаги съм се разбирала с везни, между другото), а Ванко е дева. Бебето се очаква да е стрелец, стига да не избърза. Шарения  Heart Eyes

# 552
  • София
Марчева, още утре правя тортата. Ще ми е сефте, за ЧРД на свеки!
Направи го! Аз нямах търпение и сега го пробвах. Жестоко!!! Цун, по ръчичките на Марчето, цун.  Grinning Свеки ще е изключително доволна.
........
Пак предизвиквате слюноотделяне с тия вкусотии. Чизкейка ще го пробвам, но без ягодите, че аз и голямата сме алергични. С какво мога да ги заменя?

Пак ще дойда.
С какво си поискаш. Ако нямаш пресен плод, нищо няма да слагаш освен сладко отгоре, но след като е изстинал кейка много добре.  Намазах го с ягодово сладко което беше малко тежко, в смисъл по -гъсто. В такъв случай за да се отпусне се намазва една тенджерка с масло, ама не го щади маслото, слагаш сладкото и на котлона при непрекъснато разбъркване ще се отпусне. Но няма да разрешаваш и да кипне, само малко да се стопли и отпусне. Мажеш! След като престои достатъчно време в хладилник, после се реже с остър нож потопен в гореща вода.  Просто става убиец!!
Кака Дака
Скрит текст:
и за последно ти давам един мой съвет. На един лист започни да пишеш колко са плюсовете и колко са минусите на твоя М. После ги преброй. Но нека това да стане в продължение на седмици, не бързай. Например: работлив +, отговорен + , стиснат -,  задоволява ми капризите +  пуши +/- , пие/ напива се - , бие ме/ не  ме бие .. .... и т.н. и т.н.
Смятам, че не сте улегнали още. 
Ще се върна, ей  Laughing

# 553
  • при късмета
Морена, смятам утре Гушкан да ме смени в четенето преди лягане, пък и за моя малко разнообразие, няма все ние да му четем  Laughing
От как е станал на година и половина, четем и днеска и нощеска, много обича.
Хортензия пооправихте ли се?
Аз рецепти записах, но кога ще се хвана не знам.
За утре май и ние ще сме на спанак и печени бутчета.
Ох, сетих се, че веднъж бях написала, че ще пека кърмачета вместо кърначета  Joy

# 554
  • Sofia
Вио, благодаря за милите думи! Както писах и преди Гушкан е едно от многото ми обръщения към щерката.
Скрит текст:
То не е Живот, Любов, Щастие неописуемо, Сбъдната мечта (метчах си я аз), Коледно вълшебство (една Коледа покълна това Зрънце у мен), Зрънце Simple Smile, Безценно съкровище, Приказка моя,  Андрюшка-добродушка (много е добричка, ама мнооого... и госпожата и' в ПГ така ми казва - "Ама тя е толкова прекрасна..." ), Мекушка-сладушка, Умница-хубавица, Врабченце, Агънце, Патенце, Прасковка, Ягодка, а напоследък и Клечо (че дръпна на височина и заприлича на Клечо Simple Smile )  Sunglasses

Мама-коко, ще се радваме с Гушкан да сме ви полезни! Simple Smile
И ние много четем, освен за двете заспивания. Първа любов са и' книжките на щерката, от съвсем малка като изчезне някъде из къщи и утихне - с книжки е. И за всеки празник първо книжка поръчва за подарък.  И освен гурме, ще бъде и писател, илюстратор и сама ще се издава.  Grinning
   С кърм/начетата много ме разсмя... Joy hahaha   И аз имам подобен гаф, написах веднъж вместо "сВирни" - сЕрни. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт