Домакини-21/есенно-зимна с топло кафе

• 42 509
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Добро утро, момичета.

Влизам само  да ви поздравя.

Ангелче, благодарско за кафе

Хетера, честита ви годинката. Да ти е живо и здраво детето, усмивки и щастливо детство!

Марчева, тортата стана красива, довечера ще видим дали е вкусна.

Контеса, много се радвам за вас! Като имаш време - драсни ми на ЛС пълния си адрес Peace

Днес цял ден ще се размотаваме, към 11:00 ще тръгнем за Парадайз, после ще търся подаръка за свеки, после към 17:00 ще сме на гости да празнуваме тоз ЧРД...

Може би късно ще ви видя, чета ви редовно сутрин и вечер... Нещо съм депресирана тези няколко дни, не знам причината...

# 616
  • София
Добро утро!
Луси, от времето са тия промени в настроенията и депресии според мен, виж как топло-студено, направо ми се иска истинска зима вече, не обичам такива ненормални жеги през ноември. Откакто захладня миналата седмица се чувствам по-добре.

Контеса, пиши когато можеш, стискаме палци и за работата, и за училището, и за всичко да ви върви по мед и масло на новото място! Hug

Хетера, честита първа година на детето, да пасте здраво и палаво! Hug
   За веригите да си кажа и аз- пазарувам от всякъде определени неща. Уважавам Лидл, има стоки, които никъде не мога да намеря на друго място. Примерно оттам си взимам шоколад за готвене, нвероятен, с него правя заливки на торти и кексове и подобни. Имат много добри попадения в този магазин, независимо, че ме дразни малко разхвърляността на стоките им. Оттам си взимам и куп други нещица, но няма да ви занимавам, има тема за Лидл, описани са продуктите, от които са най-доволни БГ-мамите. Laughing
Кайма готова също не взимам, в един голям месарски магазин ми мелят. А, Мама коко, ти нали ми беше съкварталка и ходиш до млекомата? Да те светна ако не си видяла- там са започнали да зареждат колбаси от една фирма. Аз понеже изпитвам направо гнус от салами и все търся нещо читаво с по-малко гадории вътре...от Лидл си бях харесала един хубав, но друго исках да кажа- тези колбаси  в магазина с млекомата са много хубави. Прочети им съдържанието, ако е вярно това, дето го пише, супер. Е, има нитритна сол, но ще я преживеем, на фона на всичко останало. Малко по-скъпи са, но са много вкусни наистина- просле нямам вкус на желязо в устата си като от другите колбаси, не изпитвам неутолима жажда и нямам киселин. Въобще аз съм като лакмус за гадости в храната с моя стомах. Laughing

# 617
  • при късмета
Добро утро,
Хетера да ви е жива и здрава, много радост да ви носи
Вале мерси за инфото. Между другото сигурно знаеш "Джиев" пиле и яйца задължително от там. Колбасите им също са много добри, да не говорим за скарата. И най-много харесвам тяхната кайма. Смес пилешко и свинско. Откакто я опитах друга не съм взимала.
Иначе и аз пазарувам от всички магазини.
Контеса да сте много щастливи на новото място. Следя ви във фейса
После пак ще ви дочитам, че шефа има свалена нова игра и не ми дава да се доблежа до компа

# 618
Добро утро!
Много сте изписали. От два дни се опитвам да се добера до компютъра, дано днес успея.

# 619

pisenxeto паля колата и тръгвам веднага ако имаш още от тази лютеничка. Без това обичам Асеновград, а скоро не сме ходили там.

Тая вечер ако не щете да пишете и нямам кво да правя смятам да ви изброя по зодии да видим кои преобладават  Mr. Green, който не се записал да побърза

Заповядайте,такова количество за 4 души,няма как да свърши. Mr. Green Wink
За зодиите-аз съм риби,мъжа ми рак,а дъщеря ми овен. Laughing
Мари,да вземе сина ти от тези прахчетата,аз ползвам тайлол,май така беше. newsm78
♥snow_angel♥ благодаря за кафето!  bouquet
luss приятно да си изкарате на РД!
hetera да здрава и много щастлива малката рожденичка!  love001
За пазаруването-пазарувам от всички вериги по нещо ,а зеленчуци домашни повечето.Месо вземам от Пени,има магазин само за месо,но си е отделен.
Лек ден,почвам по задачи!

# 620
  • Sofia
Добра среща, девойки! Simple Smile
♥snow_angel♥, благодаря за кафето, много красиво поднесено!
Пък бискивтките ме подсетиха за едни маслени, които правя и обожавам, ще взема да изпреваря Коледа май. Simple Smile
Аз студ не обичам, ама си му е време де. Не обичам и аномалите в климата. По-здраво време имахме ние като деца ей...
Ще пробваме кашкавала, който споменаваш, благодаря!
А с "плюнкоустойчивия" самсунг така се смях...  Joy

Хетера, да ви е жива и здрава бебката! Честит ви празник!  Hug
Ние не сме сменяли докторите, като дойдохме тук, слизам чак до III градска в Св. троица за док. Рядко ходим (за щастие), та не ни е дотежало. Педката на щерката ме знае що за чешит съм и така...  Mr. Green
Хремава е Гушкан, толкова хремава (тече носа и киха) не е била до сега, а е нормална хрема де, нищо фрапиращо. Пръскаме Стеримар и смуче по 5 гранулки вечер Калий бихромикум.

Валенце, издай шоколада за готвене, моля! Аз вчера взех един по 0.75лв ама е 74% какао, та ще го видя.  Thinking
Колбаси купуваме по празниците, иначе изключително рядко - ММ като ходи на риба понякога за снадвичи.  А много купувахме навремето, но...

Люси, приятно изкарване на РДто!
Контеса, успех с  работата и у-щето!
Валерия, браво на твоя ММ, явно е нашия представител на митингите.
Вио, ние също си нямаме Мол наблизо, но аз не обичама в мол да се мотая, подтискащо ми действа такова голямо помещение почти без прозорци, само на изкуствена светлина.
Пазарувам много онлайн (без храни).

Ние пак сме за обяд при свекитата. Ще използвам да пороверя София мел дали работят в събота и ако да, да си взема брашно и мая на калъп.

Сигурация пропускам нещо или някой, но...  Wink
Хубава, уютна събота ви желая!  Hug

# 621
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро...хахаха добър ден... Супата на Моренка е готова. Мммм...вкус-на!

Направих и едни кюфтенца, но каймата я смесих и със настърган картоф. Чудни станаха, да знаете!

Е, похвалих се. Комшиите сменят щрангове..щото имат по два и не знам детенцето ми ще може ли да спи... Rolling Eyes

Ще взема и нещо за десерт да измисля...

Я каква работна съм станала... ooooh! Laughing hahaha Joy

# 622
  • в сърцата на децата <3
Морена, ако обичаш кокос с все краци и раци препоръчвам ей тия бисквити - http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/08/blog-post_28.html Имам само едно определение за тях - У-Н-И-К-А-Л-Н-И!!!!! Това са единствените домашни бисквити, които се изяждат до троха и то най-късно на следващата сутрин. Иначе напоследък много се запалих да правя ябълков пай, хванах му цаката и сега нямаме наяждане  Blush Как няма да съм сто кила  Mr. Green
Ако някой иска да го пробва ето рецепта за пая

Скрит текст:
Ябълков пай

За тестото
200 гр масло или маргарин (аз ВИНАГИ ползвам масло)
250 гр брашно
2 яйца
2 с.л. захар

за плънката
1.5 кг. почистени ябълки
2-3 с.л. захар (аз слагам повече, но си е според вкуса, а и според сладостта на ябълките)
1 ч.л. канела
100-150 гр орехи (аз слагам на око около 2 шепи, може и повече, плънката определено търпи)

пудра захар с ванилия за поръсване

От продуктите се омесва маслено тесто по традиционния начин - маслото на парченца със стайна температура, брашното пресято 2-3 пъти (за да е по-пухкаво), захар и яйцата също на стайна температура. Брашно може да поеме и малко повече зависи от маслото, но не е фатално. Замесва се леко лепкаво тесто, увива се в стреч фолио и се прибира в хладилника. В това време се прави плънката. Почистените ябълки се рендосват (аз понякога ги меля в робота, но са по-хубави рендосани), слага им се захарта и се задушават до пълно омекване и извиране на водата, която си пускат. Свалят се от котлона и се добавя канелата и смлените или счукани орехи. Разбърква се хубаво и се оставя да се охлади. Тестото се разделя на 2 топки - едната за формичката, другата за украса. Тази за формичката е добре да е поне 2/3 от общото количество. Работи се с пръсти - без да се намазнява формичката се разстила добре тестото. Аз го правех в ринга за торта, но си взех тавичка за пай - това количество е за тавичка 28 см и височина 6-7 см. Когато тестото е разстлано равномерно се изсипва плънката, украсява се с лентички тесто и се пече на 200 градуса до почервеняване. Като се извади се оставя да се охлади и се поръсва с пудра захар. Това е   chef

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 12:47 от ♥snow_angel♥

# 623
  • София
Ангелче, откакто ми показа рецептата за тези бисквити ги правя редовно. Но без кокос, слагам двойна доза шоколад. Не сме любители на кокоса. Толкова са удобни детето да си взима за училище, нали гледам да не ходи до лафката за боклуци, старая се почти всеки ден нещо домашно да си носи.
А този пай изглежда....ммм!

Морена, търсих да ти намеря картинка на шоколада, но не успях, утре ще си купя и ще го снимам. Иначе- не се намира при шоколадите, а при бакпуловера, ванилия, нишесте, точно при тях. В един голям кафяв пакет, има изрисувана една жена с престилка или нещо такова. 200гр е, около 1,70 струва и е перфектен за готвене наистина.

# 624
  • в сърцата на децата <3
В един голям кафяв пакет, има изрисувана една жена с престилка или нещо такова. 200гр е, около 1,70 струва и е перфектен за готвене наистина.
И за директно хапване става  Embarassed Особено удобен е за хора на нисковъглехидратна диета, защото парчетата са по 10 гр, което прави 4.5 гр въглехидрати на парче  Mr. Green От което следва, че дори на диета ми се пада по парче на ден  Grinning Heart Eyes

# 625
  • София
Ама, добър ден прекрасни!  Hug
Кака ви Маруца днес точно се успа. Ама как няма да ми се случи  това, след като до 4 сутринта мислих. Нищо не съм измислила, само ми се щурат мислите из главата.
Та, скочих като полудяла и нали ще си имам гостенчета, та бях като една вихрушка. Първо да се измие къщата, да се изпъне спалнята, да се избърше прах и да се сготви. Та не бях вихрушка, а един смерч се вихреше у нас.  Първо направих пълнените чушки с кайма, в това време вече се вареше супата на Смърфи, замесих едно тесто да втасва за козуначени кифли да има за закуска в 16-17 ч. Между това и по глътка кафе поемах и поглеждах как вървят и митингите, та да съм информирана. Mr. Green  В 14 ч бях готова с всичко, взех един душ , измих и кабината /много съм доволна от един препарат за кабини/. Седнах да ви прочета.
 Смърфи, супата е жестока!!
Баба Яка значи сме били на един РД двете, но къде са ни били приятелките... На коя дата, я кажи да си го празнуваме.  Simple Smile
Моренка, преди време имаше един магазин "Елемаг". Такова удоволствие за пазар не съм изпитвали никога.  За съжаление се закри поради някакви вътрешни проблеми. Подобен имаше и в кв Изток, там при Руското посолство. Вярно , че цените бяха високи но си заслужаваше всичко което се купи. Агнешкото беше 17 лв/кг но пък какво агнешко беше..и други подобни вкусотийки. Все се ослушвам дали пак няма да го отворят някъде. Шоколад купувам /за сладкиши/ от едно специално магазинче на ул "Н.Рилски". Там има много хубави работи, всичките са внос от Англия или Холандия,  заслужава си, но са скъпи.
Контеска, когато имаш време да ни разказваш всичко. Ние те чакаме!
Хетера, честита ви годинка!! Честит празник!
Ангелчето, благодаря за кафето тази сутрин. Записах и бисквитите. Разгледах рецептата, добра е. Ще ги направя. Милост нямате!!
Людачка, не съм свикнала да те "виждам" в лошо настроение. Моля те! Тортата съм убедена, че ще бъде харесана. Ей, приятно прекарване!
Мари, Мушкатова, Писенцето, оф, кой беше още... ви пращам поздрав!
Продължавам да чакам, тези деца ги няма никакви. Аз за какво бързах като изоглавена  newsm78...този М ще бъде разкостен.
Отивам да си направя едно кафе и цигарен релакс.  smile3546
До по-късно. Hug

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 15:15 от marchеva14

# 626
Добър Ви ден, домакини! Hug
Ехеее, Марчева какъв голям пост си написала ..
Веднага ти правя компания за кафенцето. Grinning

И умишлено поствам тази картинка, за да питам по-изявените кулинарки -
Как да ми стане кекса със шоколад по този начин??
Въпреки че слагам шоколада най-отгоре, пак потъва и се размива .. Whistling

Честита 1-ва годинка на детенцето ти, Хетера! newsm59
Да е жива и здрава куклата, весела и засмяна!Весел празник!

# 627
А кафе и кексче  Мамче благодаря  Hug
Мисля че точно целта е да потъне шоколада и като се обърне остава отгоре , ама и другите да кажат .
marchеva14 ще дойдат децата , тъкмо ще имаш време да си починеш дотогава.
Аз преди две седмици правя овесени бисквити  с плодове сега мисля да повторя не ми позволява да ви кача рецептата .

# 628
Идвам да си почина-ще пийна кафенце със сладкиша. Heart Eyes
marchеva14 ти си се вихрила по вътре,а аз по двора с мъжа ми.Рязах хризантеми,вадихме една декоративна ягодка,че завзе цялата градинка и почна да мори цветята,метох листа от черешата.Хубаво на пролет ядем череши,ама сега няма измитане-постоянно капят. Crossing Arms
Добре,че грееше слънчице,та беше топло,сутринта беше доста студено.Сега се заоблачи.
Ще готвя риба,но да видя с какво,че сме си ящни-да има и за утре. Mr. Green
Завиждам ви за правенето на сладкиши-едно време правих,но заради заболяването ми вече не правя. Confused
За сега ви оставям. Hug

# 629
  • Талант на 2012,2013 г.
Направих и реване.  food002

Много го обичам. Напомня ми онзи стааар вкус на онези реванета, които си купувахме от сладкарничката ни..

Общи условия

Активация на акаунт