Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 539
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • София, България
Здравейте, момичета! Престраших се и аз да използвам въпросните чашки и имам два въпроса, на които може и да е отговаряно, за което моля да ме извините!  Rolling Eyes

Първо: Потърсих в интернет и виждам само чашки на MeLuna, а пък една страница по-назад Бухтичка обяснява, че имат прекалено голям избор и човек се обърква лесно. Еми да, обърках се! То S,M,L,XL. Че и с различни накрайници и честно просто нямам представа какво да купя.  Crazy На 24 години съм и не съм раждала все още. Най-малката май няма да ми свърши работа, защото съм с една идея по-обилна менструация, особено 2 и 3 ден. Май най-добре да се насоча към М- размер?  newsm78 Пише че събира 28 ml и за под 25 години. Или е по-добре първо да взема да пробвам с най-малкия размер?  Thinking А за това с какъв накрайник да бъде имате ли мнение кой е по удобен за махане?!  Thinking

Второ: Има ли все пак български сайт, в който мога да видя и евентуално да поръчам друга марка чашка или всички си ги поръчвате от ebay?

# 361
  • au bout du monde
Здравейте, момичета! Престраших се и аз да използвам въпросните чашки и имам два въпроса, на които може и да е отговаряно, за което моля да ме извините!  Rolling Eyes

Първо: Потърсих в интернет и виждам само чашки на MeLuna, а пък една страница по-назад Бухтичка обяснява, че имат прекалено голям избор и човек се обърква лесно. Еми да, обърках се! То S,M,L,XL. Че и с различни накрайници и честно просто нямам представа какво да купя.  Crazy На 24 години съм и не съм раждала все още. Най-малката май няма да ми свърши работа, защото съм с една идея по-обилна менструация, особено 2 и 3 ден. Май най-добре да се насоча към М- размер?  newsm78 Пише че събира 28 ml и за под 25 години. Или е по-добре първо да взема да пробвам с най-малкия размер?  Thinking А за това с какъв накрайник да бъде имате ли мнение кой е по удобен за махане?!  Thinking

Второ: Има ли все пак български сайт, в който мога да видя и евентуално да поръчам друга марка чашка или всички си ги поръчвате от ebay?

Моята е такава http://www.meluna.org/epages/63898218.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shop … roducts/C-7003-38

Този накрайник е много удобен Peace

Дойде за една седмица. Много съм доволна.

# 362
# 363
  • София, България
Благодаря, Еовин. Фактът, че тези са по-скъпи, означава ли, че са по-добри?  Thinking

La Libellule, да разбирам ,че размер S ти е добре... Обилен ли ти е цикъла? То е ясно, че никой със сигурност не може да ми каже какъв размер ще ми пасне, но от гледна точка на количеството течение може да ме консултирате. Май ще се ориентирам към M, пък ако имам проблем ще сменя размера...
Гледам че на Mooncup по-малкия размер отговаря на нещо средно между M и L на MeLuna... което потвърждава наблюдението ми, че S са доста малки.  Rolling Eyes

# 364
Purple_Peanut , чашките на Мелуна на мен ми се виждат малки като цяло. Всъщност мога да ги сравня само с Лейдикъп, които имат два размера - S и L. Та аз си ползвам L открай време, просто така се случи, иначе имах и S и тя ми беше добре. Този размер L при Мелуна е нещо средно между L и XL. А размерът S на Лейдикъп отговаря на нещо средно между S и M на Мелуна. Мелуна S на мен лично ми се вижда доста малка, според мен M е удачен вариант. Относно накрайника с дълга пръчица или топче ми се вижда най-удобно. Освен това Мелуна-та са класически или меки, и върху това можеш да помислиш Rolling Eyes Момичетата тук сякаш са по-доволни от меките, поне аз съм останала с такова впечатление, лично не съм ползвала.

# 365
  • София, България
Благодаря за изчерпателния отговор. Ще поръчам М или с топче или с пръчица. Щом и La Libellule е доволна от меката, такава ще взема, пък ще видим накрая какво ще излезе ...  Mr. Green Сложна работа...
А има ли някакъв проблем да се направи "суха" тренировка за поставяне и махане преди менструацията или не е препоръчително?  newsm78

# 366
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор. Ще поръчам М или с топче или с пръчица. Щом и La Libellule е доволна от меката, такава ще взема, пък ще видим накрая какво ще излезе ...  Mr. Green Сложна работа...
А има ли някакъв проблем да се направи "суха" тренировка за поставяне и махане преди менструацията или не е препоръчително?  newsm78

Аз лично предпочитам с пръстен.

# 367
  • au bout du monde
La Libellule, да разбирам ,че размер S ти е добре... Обилен ли ти е цикъла? То е ясно, че никой със сигурност не може да ми каже какъв размер ще ми пасне, но от гледна точка на количеството течение може да ме консултирате. Май ще се ориентирам към M, пък ако имам проблем ще сменя размера...
Гледам че на Mooncup по-малкия размер отговаря на нещо средно между M и L на MeLuna... което потвърждава наблюдението ми, че S са доста малки.  Rolling Eyes

Ами не е много обилен. Но понякога ми се налага по-често да я сменям. Замислям се да си взема и М да пробвам.
На теб М сигурно ще ти е по-добре.

# 368

Даже е препоръчително да го направиш.

# 369
  • София, България
Благодаря ви много! Поръчвам М Soft с пръчица (евентуално да мога да я скъся) и на края на месеца ще видим става ли нещо или не става. Ако всичко е наред, така или иначе мисля по-натам да си поръчам още една за резервна и ще реша с пръстен ли ще бъде или пак с пръчица... Това с пръстена ми се струва, че е по-лесно за махане. Предполагам че и за това змия  е по-доволна от нея, само че тя май няма възможност да се скъси в последствие.

Даже е препоръчително да го направиш.

Щом няма проблем със сигурност ще го направя. Предполагам, че няма да успея още от първия път  Joy

# 370
ако искаш да пробваш и не ти се набутва с много пари защо не си поръчаш от aliexpress? Първо си купих мелуна аз, но класик, за 40лв, но откак ползвам китайската чашка за по-малко от 10лв съм супер доволна. Мелуната все тече, промени си цвета още първия месец, дупките се запушват и не мога да ги изчистя по никакъв начин. Не бих си взела мелуна лично аз.

# 371
Моята (femmecup) й е време за смяна, но тъй като не мога да си поръчвам от чужди сайтове, остава да се чудя между femmecup и mooncup. Съвети?

# 372
  • София, България
Аз също не мога да си поръчвам от чужди сайтове и за това попитах за български. Simple Smile Иначе изобщо не става въпрос за пестене на пари, ами исках да събера отзиви, тъй като хал хабер си нямах какво да поръчам   Mr. Green Ще видим как е тази пък за следваща ще го мисля пак Wink Изобщо не се знае дали ще се науча го ползвам това чудо, но много се надявам да стане Simple Smile

# 373
в българските сайтове от мелуната до преди месеци само класик бяла продаваха. А тя е доста по-твърда и при мен специално ваденето винаги си е много болезнено каквото и да правя.

# 374
Благодаря, Еовин. Фактът, че тези са по-скъпи, означава ли, че са по-добри?  Thinking
Mooncup и Femmecup са от медицински силикон, а Мелуната не е. Затова е разликата в цената, доколкото знам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт