Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 513
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Прилагам правилото на кокалчетата Mr. Green

Ако пръстът е влязъл до най-горното кокалче и усещате цервикса, значи е ниско. Ако е до второто кокалче е средно, а ако е до най-долното е високо.
Само дето аз съм още в цикъл, вярно към края, но ми е четвърти ден. А трябваше да си вкарам целия среден пръст, за да го усетя днес Shocked А уж пише, че по време на цикъл трябва да е по-ниско.
И все пак преди цикъла ми беше по-ниско сякаш, но тогава не обърнах внимание колко, исках просто да го усетя къде е. Ще пробвам пак сега по-начесто да проверявам.
Не вярвам по принцип да ми е много високо цервикса, по-скоро си мисля, че е средно към високо.
Зачудих се по темата изобщо понеже една приятелка си сложи чашка за първи път и не можа да я извади Shocked А беше голям размер и дръжката не беше скъсена изобщо. Обясних й какво да прави, но пак не можа сама. Не можела да захване дръжката. И не можах и аз да разбера какъв беше проблемът, дали самата чашка беше застанала много високо или просто тя никак не можеше да хване дръжката. По този повод се зачудих дали има връзка разположението на цервикса с това къде застава чашката. Моята си стои ниско, никакви проблеми нямам с ваденето.

# 436
  • Нейде из лудите гори...
Еми честит ни български магазин Simple Smile
След последния ми цикъл още повече си заобичах чашката, не стига че бяхме на море, ами попаднахме на някакви кални бани, където да си призная по-неудобно е да си облечен Grinning Въпреки "специалния период" им се изкефих на макс, а чашката не я заменям за нищо на света  Mr. Green

# 437
Дали чашката може да се използва за плуване в басейн, профилактично (не по време на цикъл)? Един вид за предпазване от инфекции...или няма логика в това  newsm78

# 438
Осакатих си хубавата чашка с това рязане Sad Много  ме е яд. Не трябваше изобщо да и пипам дръжката. Сега като е скъсена съвсем ми се забожда, вчера ме боля часове, след като я извадих. Поръчах си нова, с ринг пък дано се харесаме.

# 439
Дали чашката може да се използва за плуване в басейн, профилактично (не по време на цикъл)? Един вид за предпазване от инфекции...или няма логика в това  newsm78

Не мисля, че има логика.

# 440
  • Варна
dobra, моята мелуна я рязах с чисти ново бръснарско ножче, така както се дялка дърво - с единични, къси дялкания. Беше трудно, защото е мека, но все пак стана в пъъъъти по-добре, отколкото първоначалното срязване с ножицата.

# 441
За ваденето на чашката - повечето жени се паникьосват, това води до физическа реакция - свиване - и е още по-трудно да се хване дръжката. И на мен ми се случи в самото начало. Много пъти се е писало тук - клякате, отпускате влагалището и избутвате (все едно ще ходите по голяма нужда, така обясняват дори в клиповете в ютуб Simple Smile )

Колкото до басейн и чашка - ако няма добър вакум и не сте убедени, че сте я сложили добре - най-много да има червен кръг около вас в басейна. Аз това лято не експериментирах, а заложих на тампони, въпреки, че бях получила поредната нова чашка и изгарях от желание да я пробвам.

# 442
  • Нейде из лудите гори...

Колкото до басейн и чашка - ако няма добър вакум и не сте убедени, че сте я сложили добре - най-много да има червен кръг около вас в басейна.

Потвърждавам! Миналата година бях новобранка на няколко месеца с чашка и се изложих на морето, само аз си разбрах де, ама имам изцепка, тази година вече дори не се замислих дали да си купувам тампони  Peace Всичко е въпрос на време, но не намирам логика чашката да предпази от инфекции, те като стигнат до влагалището... чашка не може да ви спаси..

# 443

в инструкциите на моята чашка изрично беше написано тя да не се използва по други поводи,освен менструация.

а аз не съм доволна от моята и туй-то! този месец беше по-добре от предишните,но аз вече съм и загубила довере. на вън излизам с тампони и не рискувам да ходя с нея,защото като каже,че ще протича то бликва изведнъж без предупреждение и много. една сутрин направих пътечка от леглото до ваната,а детето ходи по мен и вика "кръв,кръъъв!" просто нямам и доверие и това е....и с право. сума пари съм дала за нея. а пък един път като бях по голяма нужда (с извинение) и тя излезе. добре,че я хванах да не тупне в тоалетната Blush това ми показва,че наистина от напън излизат и я прави неизползваема и във фитнеса.

# 444

в инструкциите на моята чашка изрично беше написано тя да не се използва по други поводи,освен менструация.
Не мисля, че е било написано точно в този смисъл (ако те разбирам правилно и аз). Чашката може да се носи когато си искате, при някои жени има кървене при овулация например, тогава също може да се носи. А аз лично съм си слагала чашката преди да ми започне цикъла, когато съм очаквала, понякога и няколко дни съм си я носила.
Та определено може да се носи чашката в басейн, дори и да не си в цикъл, но и аз не мисля, че ще има такъв ефект да предпазва от инфекции. Ако имаше щяха да го рекламират, а никой нищо не казва Mr. Green

# 445
Питах за чашката и инфекциите, провокирана от тази статия:
http://www.monitor.bg/article?id=388081
и това изречение " На пациентките си препоръчвам, когато влизат в басейн, винаги да слагат тампон."
Та от там, тампон-чашка...и тн. Моята лекарка съветва да избягвам басейните лятото, другият път ще я питам дали има начин за превенция.

# 446
" На пациентките си препоръчвам, когато влизат в басейн, винаги да слагат тампон."
На мен това не ми звучи сериозно по никакъв начин Peace Не успях и да открия някакви доказателства в полза на тази теза.

# 447
И на мен така, ама викам чакай да питам. Пък и за първи път срещам подобно твърдение. От друг лекар не съм го чувала  newsm78

# 448
И сега съвсем съжалих, че ходих на басейн.

# 449
Поръчах си нова чашка от промоцията на fleurcup на 30 юли, но от 1 август няма движение... Ако някой друг е поръчвал - за колко време горе-долу пристигна?

Общи условия

Активация на акаунт