Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 426
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Какви превръзки използвате и откъде сте ги купили? Аз имам 2 от алиекспрес, но не мога да чакам по 40 дни за доставка.

# 631
Момичета , кръвта е чудесна хранителна среда за развитие на всякакви бактерии. Не случайно най-използваната в микробиологичните лаборатории среда е кръвен агар. Неприятната миризма означава само едно-  развитие на бактерии. Аз бих ги изхвърлила, освен ако нямаш възможност да ги стерилизираш на автоклав, газова стерилизация или в специални р-ри, използвани в операционните.

Това ми звучи леко абсурдно. Нищо, че и аз си го помислих същото по-рано. Все едно и на бебето пелените да бях изхвърлила като се бяха вмирисали, щотп пък в акото изобщо няма бактерии. Simple Smile
Аз си купувам от тук: http://www.honouryourflow.co.uk/

# 632
  • Варна
Аз преди много време беше, си поръчах ето тези мини превръзки от iHerb - по-малки са от другите ежедневни, но от тях сякаш съм най-доволна. Меки, незабележими, не остават никакви петна, приятно шаренки Heart Eyes Не стават за тежките дни, но за останалите са супер Peace
Иначе другите са ми от Еколина, забравих на коя марка бяха - чисто бели с конци в различни цветове. Последния път се наложи да ги избелвам с белина, защото нищо от био-еко препаратите ми не можа да се справи...

# 633
Не съм изчела цяла тема, но се нуждая от съвет.
С обилен цикъл съм първите 2 дни и това ме заковава в къщи всеки месец. Купих си менструална чашка за проба, без да проуча предварително и сега разбирам, че не са за еднократна употреба. Отделно толкова голяма ми се струва, че е абсурдна. Отпада, като вариант абсолютно. При мен не е постоянно обилно течение, а обилно изтичане по 2-3 пъти на ден, което никоя превръзка не успява да задържи. Има ли някоя от вас такъв проблем и как се справя? Медикаменти? Или не е препоръчително.

# 634
Чакай, ти въобще ли не си пробвала чашката?

# 635
Не съм пробвала чашката. Не знам дали имат размери, но тази няма как да стане, дори и сгъната. Ще я усещам със сигурност. А и не бих я ползвала втори път, колкото и да се изварява, затова казах, че този вариант отпада. Търся отдавна решение на този проблем.... безуспешно.

# 636
  • ул. "Мечтание"
Справям се с чашка.
Два от дните цикъла ми е доста обилен и ако ползвам превръзки става страшно положението.

Ако имаш проблем с многократната употреба на продукти за дамска хигиена, мисля, че не си попаднала на правилното място за препоръки.

Евентуално да си провериш хормоните, ако вече не си го правила.

# 637
Искам да попитам момичетата, които си закупиха нефритени яйца, дали ги ползват, доволни ли са и ако има някоя от Вас, която иска да си поръча, нека да се организираме. Предполагам, че тези от Вас, които си поръчакаха от Русия, ще съдействат.

# 638
С обилен цикъл съм първите 2 дни и това ме заковава в къщи всеки месец. Купих си менструална чашка за проба, без да проуча предварително и сега разбирам, че не са за еднократна употреба. Отделно толкова голяма ми се струва, че е абсурдна. Отпада, като вариант абсолютно. При мен не е постоянно обилно течение, а обилно изтичане по 2-3 пъти на ден, което никоя превръзка не успява да задържи. Има ли някоя от вас такъв проблем и как се справя? Медикаменти? Или не е препоръчително.
Първо за чашката няма как да знаеш дали ще я усещаш докато не я пробваш. Изобщо не си първата, която си мисли, че няма как да не се усеща. Сигурно даже повечето жени така си мислят. Но има как оказва се. Относно размерите повечето имат различни, но не всички.

Ако можеш да усетиш кога е това изтичане можеш просто да отиваш в тоалетната тогава и да си изтича там. Чела съм за жени, които го контролират в известна степен.

И какво ще рече, че никоя превръзка не може да го задържи, какво си ползвала? Превръзки от плат има в доста големи размери, а също и различни форми, защото зависи накъде тече. Другото, за което се сещам са така наречените интерлабиални превръзки (също от плат). Те са малки, поставят се между срамните устни и обират известна част от течението, така че това, което остава за обикновената превръзка е много по-малко.

За медикаментите пропуснах, не знам какви имаш предвид, но трябва да се консултираш с лекар.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 15:16 от Бухтичка

# 639
Аз съм с такъв обилен цикъл, но като си седя нищо не тече. Като отида до тоалетната, всичко си изтича там. Доста голямо количество изтича.

# 640
  • София

Искаш да кажеш, че даде десетки левове за нещо, което си смятала, че е за еднократна употреба???

# 641
Нямам хормонални проблеми. Не мога да предвидя, кога точно ще текне, за да реагирам предварително.
Сега видях цената на чашката.  ooooh! Не съм я купувала лично и не знаех, колко струва.
Надявах се да са измислили най-накрая нещо надеждно и да съм пропуснала  Wink
Благодаря ви много за отговорите!

# 642
В първия момент,когато видях чашката и аз си помислих,че съм сбъркала размера-много голяма ми се видя,но не я усещам изобщо PartyНяма как да знаеш дали ще ти е удобна,ако не я пробваш Peace

# 643
  • Варна
И аз имам 2 дни особено обилни. Справям се с чашка Л размер и нормални дневни превръзки за многократна употреба. Които сменям през час и половина-два в най-критичните периоди,  когато усетя че прелива. Ако е много зле положението слагам нощна. Peace

# 644
Да бе, ама тя не иска многократни продукти Sad

Общи условия

Активация на акаунт