Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 435
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
g-bone, аз изварявам моята чашка с филтърна вода, т. е. пречистена, не директно от чешмата и никога не съм имала проблем с варовитата вода.

Ама че съм загубена ooooh! То е близко до акъла, стига да има кой да се сети  Mr. Green
Благодаря ти!   bouquet

# 616
  • Варна
Моята чашка си побелява и с филтрирана вода... Може филтъра да не е достатъчно добър, или чашката да си става бяла от температурата примерно, или от микровълновата, но това не ме притеснява. Засега  Mr. Green

# 617
Mooncup е матово-полупрозрачна и става прозрачна под вода.

# 618
  • Велико Търново
Нефритени яйца предлагат тук: https://www.facebook.com/nefriteni.qjca
Цената е прилична.

# 619
4 дена държах използвани превръзки в кофа с вода. Изплакнати са преди това, но се бяха вмирисали. Така и не св сетих нито да сложа сол във водата, нито пък да я сменя някой път. Абе гадост. Изплакнах ги в пералнята първо с доста капки масло от чаено дърво. Мислите ли, че като ги изпера на 60 градуса ще са се дезинфекцирали?

# 620
Мале  Shocked Кисне се не повече от 24 часа, и то ако нямаш възможност да го извадиш от водата.
На моите на опаковката пишеше да ги пера на 90 градуса. Първите няколко пъти ги изпрах на толкова и станаха на топченца отгоре. Вече ги накисвам за 2-3 часа и  ги пускам със светла пералня на 30 градуса, 40 макс.

# 621
Да, мале, ужас! Сега да ги пера ли и на 90 или да ги хвърля и да си изпера само другото пране, което съм пуснала с тях на 90 градуса? Направо забравих да ги пусна с предната пералня. Ако знаех, че е така, щях да ги изпера само тях.

# 622
Водата се сменя на 24 часа доколкото знам, не съм пробвала.

# 623
Няма да ги хвърляш, естествено, изпери ги на по-висока Т. Ако другите дрехи носят 90 градуса, давай, ама се съсипват тъканите. Тези градуси са за дезинфекция уж, със същия успех можеш да ги изгладиш след пране на 40-60 градуса. А само тях да переш - не знам колко имаш, аз имам 3 броя и никога няма да ги пусна без друго. Пералнята се поврежда така.

Бухтичка, не виждам логика да сменя водата, вместо да си изпера дрехите.

Да питам, моите са Имсе Вимсе, исках да си взема още един комплект, но ги нямат налични в Екомама, да знаете да ги продават някъде другаде? Разгледах други сайтове и там са доста по-скъпи. на Мелуна например са 15 лв бройката, не ми се дават толкова пари - моите 3 бр ми излязоха под 30 с доставката.

# 624
Те другите носят, ама превръзките не знам дали носят 90 градуса. Много са. Аз основно такива ползвам.
Сега се зачетох как се процедира и да, препоръчват да се сменя водата през 1-2 дена. Аз ги пера на 60, а пране на 60 пускам през няколко дена. Не мога и не искам да ги пера с каквото и да е. Май ще си рискувам да ги оставя след това пране както са си. Нямам гъбички или някакви други бактерии, които биха могли да се размножат.

# 625
Бухтичка, не виждам логика да сменя водата, вместо да си изпера дрехите.
Това е, което съм чела за превръзките. Ако пускаш пране веднъж в седмицата примерно може да ги държиш в кофа с вода, но водата се сменя. Предполагам ако не е сменяна заради това се е появила миризмата.

# 626
http://www.clothpadshop.com/pages/article05
В частта "уошинг -  соакинг метод" е обяснено

# 627
Е точно това пише, да се сменя водата на всеки ден или два.
Мисълта ми е другия път просто да сменяш водата всеки ден и би трябвало да са добре.

# 628
О, да,, със сигурност вече ще се сещам Simple Smile

# 629
  • Wolwedans
Момичета , кръвта е чудесна хранителна среда за развитие на всякакви бактерии. Не случайно най-използваната в микробиологичните лаборатории среда е кръвен агар. Неприятната миризма означава само едно-  развитие на бактерии. Аз бих ги изхвърлила, освен ако нямаш възможност да ги стерилизираш на автоклав, газова стерилизация или в специални р-ри, използвани в операционните.

Общи условия

Активация на акаунт