Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 404
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Мерси Simple Smile
И аз затова питах. Не ми се слага цяла тенджера на котлона за една шепичка гума.
В крайна сметка стерилизирах в микровълновата в голям буркан с вода до половината. Пуснах го на макс за 4 мин, водата завря, сложих чашката и пуснах за нови 5 мин. Като чета описанието за изваряване, съм направила същото, само съдчето е различно и не се затваря.

# 76
Е, това е чудесно, че става по този начин. Аз се изказах неподготвена с някакво собствено мнение.  Blush

# 77
Не е така   bouquet Това, което мислех с керамична чаша - наистина нямаше да виждам дали е завряла водата.

# 78
 Hug
Но това с буркана и аз ще го прилагам. Иначе верно е доста разправия.

# 79
Само леко да не се спука бурканът! Само това ме притеснява. Оказа се, че нямаме пластмасови чаши у нас, а аз съм пукала стъклени чаши, докато си топля за кафето, и стъклени купи със супа също. Тези дни ще се пусна по левчетата да търся пластмасова чаша.

# 80
Ъ, това не ми се е случвало... Ще внимавам, благодаря Hug

# 81
  • София
От около 3 години използвам Мелуна. Имам две с различни размери за първите и последните дни. Едната е с топче, другата с пръстен. Тази с пръстена е по-удобна за вадене.
При мен също се скъси цикълът с един ден.

Скоро ми се наложи да ползвам превръзки заради конизация и си дадох сметка, че цикълът с чашката е в пъти по приятен.

# 82
понеже много от вас се хвалят,че им се скъсил и намалил като обилност цикълът от чашките искам да отбележа,че такова нещо аз претърпях от тампоните.не е само при чашките.аз между другото не съм сигурна такова явление дали непременно е положително обаче.май ще питам лекаря си.

# 83
И аз се притеснявах до колко е нормално това и дали е добре.
Аз също, когато нося тампон, последните 2 дни няма почти нищо. Ако съм с превръзка обаче, не е така.

# 84
Аз още в първите си постове казах, че и моят се скъси, след като започнах да използвам тампони редовно (това беше преди 3 години някъде).
Срещнах друг проблем обаче - не съм в цикъл, а имаше препоръка да пробвам поставянето на чашката точно когато не съм неразположена. И не влиза  Shocked Измих си я и я пибрах пак. Имахте ли такъв проблем?
И друго нещо, мога ли да изпера торбичката й, защото остават дребни текстилни боклучета по чашката, като я извадя. Вярно, че я мих преди опита за поставяне, а боклучетата са 2-3 миниатюрни, но все пак дразни малко да ги виждам.

# 85
Аз моята торбичка си я изпрах задължително Peace
Иначе и аз пробвах да я поставя, когато не съм в Ц, успях без проблеми. Но си я намокри най-добре, да.

# 86
Привет, мадами  Hug
Все се каня да задам няколко въпроса. Ясно е, че има различни марки и всеки трябва да си прецени, но да попитам първо - размерът горе долу по какви показатели мога да си го определя  Rolling Eyes (никога не съм ползвала до сега), нераждала съм. От това дали жената е раждала или не или дали самото влагалище е по-тясно по принцип или по-голямо?
Друг въпрос е при слагането - само 1 см ли се слага навътре или като тампон - максимално по вътре newsm78

# 87
на мен след като не ми идва два месеца сега ми дойде за втори път с една седмица пауза след предишната ми менструация,та пак ползвам чашката или по-точно се опитвам. определено не съм си уцелила номера или модела. този път не само пропуска,ами много яко си тече! минах пак на тампони.немога и немога да я напасна.вече ме боли на онова място от.....употреба. само дето аз съм си взела голям размер и ако ми е малка то по-голяма няма. иначе не е пълна,когато я изваждам,а покрай нея тече....определено губя търпение и интерес. голямо мъчене взе да ми става.

# 88
  • Варна
ReName, чашката се слага ниско, не е като тампоните. Аз си взех голям размер, въпреки, че не съм раждала, разликите са 1-2 мм в диаметър, а събира много повече мл.
При мен само веднъж ми пропускаше празна, оказа се, че се е качила прекалено нагоре. След като я смъкнах си беше добре. принцеса_Фиона, пробвай да прокараш пръст около чашката да видиш дали се е отворила напълно като я слагаш.

И един код за femininewear.co.uk- SANTA за 10% намаление до края на декември.

# 89
  • Нейде из лудите гори...
Фиона, според мен не я слагаш както трябва, а щом има болка - по-добре си почини.  Peace Аз не проверявам с пръст дали се е отворила, защото докато я слагам, усещам как си става вакуум .

Мината седмица се "похвалих", че няма промяна на цикъла ми , от както използвам чашка, ама точно пък след това се оказа, че този (последния) беше просто песен... 2 дни по-малко, количество прилично , нека си остане така, пъкна следващия преглед при доки ще питам що е  Wink

Общи условия

Активация на акаунт