Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 575
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна

Жени_К, Не разбирам какво имаш предвид - разликата не е чак толкова голяма в еластичността. по-скоро зависи на колко време се сменя чашката.

имах в предвид това, дали няма опасност като се вади да се стисне повечко и да се излее..с по-твърдия силикон е ок защото "по-трудно" се огъва и формата си седи здраво и права  Simple Smile

Ясно, разбрах какво имаш предвид - няма да има проблем, не е чак толкова меко.

# 331
Бяхме коментирали по-рано, че май чашките скъсяват цикъла  Rolling Eyes
Ми на мен последните месеци ми идва на -2-4 дни всеки път - сега 22 дни от предния  Shocked

А като помня преди да забременея 1вия път цикълът си ми беше на 36-38 дни..
То тва двойно направо  ooooh!
Не ме кефи  Crossing Arms

# 332
За скъсяването на цикъла аз останах с впечатление, че имат предвид скъсяване на самата менструация. При мен такова нещо няма по принцип. Иначе и моят цикъл е на по-малко дни вече, но според мен е хормонално това. Скъси се най-вече след като спрях да кърмя. Преди да родя, а и след като родих известно време си ми идваше на 30-31 дни, а сега е на 27-28 Tired
Това за 22-та дни е доста малко, може да е моментно и да се дължи на някакви други фактори. На мен веднъж ми дойде някъде на 19-тия ден, но тогава бях на една диета и най-вероятно на нея се дължеше.

# 333
  • Варна
Duhi_puhi, ако се скъсяваха промеждутъците между циклите, никой нямаше да го сочи като плюс  Laughing
Наистина се говореше за продължителността на кръвотечението, както ти е казала и Бухтичка

# 334
Да, за самата менструация се получи при мен, от 7 дни, на 5, като последния ден едва капеше.
Сега още липсва, даже вече изперках и си правих тест днес, но е отрицателен, слава богу. Crazy

# 335
Ами не съм на диета (макар че ми се ще.. и все почвам  Laughing)...

Нямам идея какви са факторите, но чашка ползвам някъде от 6-7м. и от тогава с 2-3 дни ми идва все по-рано.. Преди беше горе-долу на 26-8 дни, но последните 2 пъти на 22 никак не ми хареса.

Та затова се оплаквам де - в сравнение с преди 10тина години в момента имам двойно повече цикли  Twisted Evil Sick

# 336
  • Варна
Пропуснах цикъл и като отидох на гинеколог, преди да попита за каквито и да било подробности (освен това дали съм бременна), ме попита дали не съм под повече напрежение от обикновено, и изобщо как се чувсгтвам психически, защото женския цикъл бил отражение на душевното състояние на жената.
Нямам идея обаче какво трябва да означават скъсяващите се цикли  Laughing
Не помян и кога минах на 24-5 дневен цикъл, но май беше още преди да родя (на 28 г.)
И да, не е приятно. Докато ти свърши и е време да ти идва пак.
Сигурно е приятно единствено за бебеправещите, че им се трупат повече овулации (и възможности) за по-кратък период от време.

# 337
Явно съм навлязла в турбо фертилен период  Joy
Само дето приключих вече с бебеправенето  Mr. Green

# 338
  • Пловдив
запис тук че след като изварих моите до стопяване трябва да мисля за нови
Бяха на Мелуна - 3 бр на промоция с торбичка чашка и таблетки за дезинфекция
Погледнах ама няма пак такава промоция  Cry

# 339
Колко си ги варила  Rolling Eyes Rolling Eyes Много гадно....
Доволна ли си от Мелуните? И като са били 3 на брой, различни размери и твърдост ли бяха?

# 340
Аз я изварявам моята от дъжд на вятър малко (веднъж преди 1ва употреба в месеца) - мия със сапун под гореща вода и толкоз  Blush

# 341
  • Варна
Да, и аз така - по един път преди първата употреба в цикъла.

Верно, Мама Галя, как ги сварИ така?  Shocked

# 342
  • София
yoretmenim, не виждам смисъл да го коментираме. Разликите между размерите не са чак толкова съществени, а и вагината е еластична.

Пунчик, благодаря! Просто се чудех дали този универсален размер няма да ми е малък тъй като имам 2 дни с доста силна менструация.

# 343
  • Варна
Честно казано имах предвид по-скоро, че всяка фирма си решава колко богат асортимет да предлага и не разбирам защо трябва да коментираме политиката на тази.

Иначе, както и за всичко останало в живота - размера има значение. Аз съм си избрала най-широкия вариант на най-късата чашка, защото съм раждала, имам смъкване и ниско слизаща шийка.

Когато последно съм разглеждала чашки, по-съществените разлики бяха в дължината (до 1,5 см.) отколкото в ширината (до 0,5 см.)
При положение, че влагалището в спокойно състояние го дават средно 8-10 см., а самите чашки често са около 5 см., ми се струва, че е по-важно съобразяването с дължината, а не с ширината на чашката.

# 344
Мен ако ме питате Мелуна имат прекалено богат асортимент Rolling Eyes
Би свършило работа за жени с по-специални нужди наистина, но за повечето според мен само е объркващо. То има толкова голям избор, че чак не знаеш какво да си избереш. Докато ако имаш един или два размера изборът е много по-лесен.
Но като цяло е хубаво, че варианти има различни и всеки може да си избере Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт