Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 539
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря, Еовин. Фактът, че тези са по-скъпи, означава ли, че са по-добри?  Thinking
Mooncup и Femmecup са от медицински силикон, а Мелуната не е. Затова е разликата в цената, доколкото знам. Peace
Именно, това идвах да напиша  Laughing
Сега съм хвърлила око на РубиКъп, но смятам и моята да си ползвам, де.
А китайските за под 10 лв и идея си нямам какви са, я дайте линк да ги разуча.
Много ме кефят в чужбина как си правят блогове и тестват, та компаниите им пращат даже чашки за тестване  Laughing
Но нашият пазар е много малък и едва ли ще се навият да ми пращат за тестване срещу блог... Thinking Още повече, че още нямам цикъл, ма те това не го знаят  Laughing

# 376
# 377
На линка на картинката опаковката е на Фемкъп -
http://femcup.gr/shop/
Ето го оригиналния им сайт, обаче там цената е 25 евро.
Най-вероятно тази от линка е копие newsm78.
В същата опаковка като на линка ли дойде?
Не че е кой знае какъв проблем да е копие, тя пак си е от силикон, може би немедицински и просто не са и платили патенти и марки и от там пада доста цената.

# 378
# 379
# 380
На линка на картинката опаковката е на Фемкъп -
http://femcup.gr/shop/
Ето го оригиналния им сайт, обаче там цената е 25 евро.
Най-вероятно тази от линка е копие newsm78.
В същата опаковка като на линка ли дойде?
Не че е кой знае какъв проблем да е копие, тя пак си е от силикон, може би немедицински и просто не са и платили патенти и марки и от там пада доста цената.

Аз имам такива чашка и дойде в такава опакова, пише си на нея Фемкъп. На нея са изписани разни неща - мисля, че пише на гръцки. Тоест китайската чашка, която получих е в опаковка на Фемкъп, дори вътре платнената торбичка си е като на Феймкъп и си пише на нея това  Joy Laughing Не знам - какво излиза, да не съм би да си мисля, че съм си поръчала китайска чашка, пък да е дошла Фейм  Rolling Eyes Rolling Eyes Как да разбера? Иначе в описанието пише, че силиконът е медицински....сега колко е медицински един Господ знае, но са страшно мекички спрямо Мелуна класик  Heart Eyes

# 381
Много странно, не знам каква им е цаката тогава, сигурно си е оригиналната, щом и опаковките са на гръцки. Laughing

# 382
  • Варна
Аз когато си поръчвах Мелуна - от български сайт, търговецът по телефона най-подробно ми обясни за чашките - поръчвал ги директно от Германия; взимал само от най-купувания и разпространения вид според германците - прозрачни чашки, М и Л, класик /по-твърди/, с 4те вида накрайници. А това, че не са от медицински силикон не знам дали е добре или не е - ето това копирах от един от сайтовете на Мелуна в БГ:

"... произведени от мека медицинска пластмаса - термопластичен еластомер ( от същия материал се произвеждат бебешки залъгалки ). Използването на медицинска пластмаса гарантира, че няма да има алергични реакции при употребата на менструална чашка."

Но определено ми е твърда и се радвам на новите си чашки Yuukicup от Ebay.  Peace

# 383
А тези превръзки за многократна употреба като нямат лепка отдолу, не ви ли се разместват?

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 12:05 от celika

# 384
Не помня  Blush Но тъй като аз ги слагах само за всеки случай, иначе с чашка, дори да са се размествали, не е било проблем, то нямаше прокапвания от чашката. Обаче не помня Crazy

# 385
  • Варна
celika, моите имат копченце тик-так и се закопчават отдолу. Понякога, ако бикините не са силно  прилепнали може леко да се плъзнат леко надолу, но не е голям проблем.

# 386
Мерси, Поли.

# 387
За тази пише, че е медицински силикон. Menstrual Cup is made of 100% FDA &medical standard silicon .

# 388
пише и аз щях да я поръчвам, но потърсих сайт на оригиналната и май я предлагат само в 1 цвят, а тук са 3 Simple Smile и ако огледаш добре снимките на другите чашки, ще видиш, че тази си прилича с другите. Просто са китайски чашките, не очаквайте медицински силикони и сертификати. Не им вярвайте за всичко.

# 389
Вчера я пробвах, за първи път застана както трябва и не се качваше нагоре и  след спортна дейност 2 часа си беше там, където я поставих. До сега с Мелуна все ми се качваше нагоре и ми беше много неудобно за изваждане Sad
п.с.  всеки път като съм с чашка имам чувство, че корема ми е издут, мехура и той и някакво напрежение към корема усещам като цяло, не знам защо така. На друг случва ли му се  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт