Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 523
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Няколко бяхме с подобно усещане (вкл. и за странни болки) първите 4-5 пъти.
Отдадохме на псих. дискомфорт от използването на нещо ново, непознато и непривично.
Последния мензис ме хвана в друг град и се наложи да използвам тампони за първи път от десетина години - имах чувството, че се издувам със всяка изминала минута  Laughing

# 391
и аз имах такова усещане първите 2-3 пъти като я сложих мелуната - натискаше ми мехура и все ми се пишкаше (най-вероятно е чисто на психическа основа). Иначе и аз използвам повече чашката си от алиекспрес и съм супер доволна, даже си поръчах още една, но не тази въпросна фемкъп

# 392
Днес си поръчах 2 превръзки от Honor your flow, за да видя за какво става въпрос. Вие какви превръзки ползвате? От къде сте си ги купили? В Ибей и амазон има доста малък избор, което ме навежда на мисълта, че се използват доста малко... Аз чашка не бих ползвала, но превръзки си мисля, че може да пробвам за дните, когато ми тече малко, че ми е много смотано като ги хвърлям почти чисти.

# 393
Аз купих моите от ибей и етси, после спечелих една от лунет.  Simple Smile
Само че магазинчето в етси, от което ги взех, вече е затворило  Confused
Но ето:
https://www.etsy.com/search?q=reusable%20cloth%20pads&ship_to=BG&ref=auto
Simple Smile

# 394
Аз това Етси за пръв път го чувам Simple Smile
Пък тези, дето ги поръчах са с полар отвън. Поръчах една от най-тънките и една по-дебела. Тази тънката дори не разбрах дали има непромокаем слой, ама каквото...

# 395
  • град-държава
Здравейте,
моля за мнения от ползвалите дамски превръзки Natracare. Това, което ме интересува е дебелина/удобство и доколко са сигурни. Благодаря предварително.

# 396
  • Wolwedans
Здравейте момичета, за първи път чух за менструалните чашки преди месец-два Embarassed силно съм заинтригувана и мисля да пробвам. Имам страшно обилен цикъл от дете, вече 27-28 години. Имам 2 операции, изпила съм тонове хормони и кръвоспиращи и все тая. Когато съм в цикъл 2-3 ти ден не смея да седна, да стана.... редовно правя кървави петна след себе си, независимо от 2-ното подсигуряване.... Смятам да пробвам тези чашки и ще ви следя с интерес. Ако някой ми препоръча марка и размер ще се радвам. Имам 2 деца, родени през ест. пътища и съм почти на 40. Цената е без значение, важно е качеството за мен.

# 397
Али, нямам такъв проблем (или преди не съм имала), ползвам голяма Лунет и съм много доволна. Но при положение, че твоят цикъл е тежък, си мисля, че можеш да пробваш ето тези: http://www.intimina.com/en/lily_cup_pd.php
Само тях съм виждала с такова прихлупване отгоре, което би трябвало да попречи на евентуални разливания. Само не знам какви размери има, за теб би бил подходящ по-големият размер.
Ако не харесаш тази, разгледай всички от линковете в началото и виж коя е с най-голяма вместимост Simple Smile

# 398
  • Wolwedans
Благодаря, Еовин  bouquet

# 399
  • София
Moята чашка е Мелуна, вместимостта до дупките е 30 мл. В обилните дни я пълня по 4-5 пъти на ден. Задължително имам и превръзка.
Ally_t, не знам за каква обилност става дума при теб, но дори и да протича в силните дни, пак е по-добре с чашка отколкото със стандартните продукти за хигиена.

# 400
Али, сетих се друго. При някои жени (мен включително) с ползването на чашка се забелязва олекотяване на цикъла. При мен от 7 дни стана на 5, като последния е едва- едва капещо.

# 401
  • София
Али, нямам такъв проблем (или преди не съм имала), ползвам голяма Лунет и съм много доволна. Но при положение, че твоят цикъл е тежък, си мисля, че можеш да пробваш ето тези: http://www.intimina.com/en/lily_cup_pd.php
Само тях съм виждала с такова прихлупване отгоре, което би трябвало да попречи на евентуални разливания. Само не знам какви размери има, за теб би бил подходящ по-големият размер.
Ако не харесаш тази, разгледай всички от линковете в началото и виж коя е с най-голяма вместимост Simple Smile

Това прехлупване на мен много ми хареса. Интересно, че само при тези чашки го има, а при дгугите какво се получава в легнало положение?

# 402
Ами идея си нямам  Mr. Green Предполагам по пътя на логиката, че се излива малко извън и когато станеш, си влиза обратно в чашката. Тя (поне моята беше) менструалната кръв е доста гъста и не се разлива чак толкова много. Simple Smile

# 403
  • Варна
По моята логика (не съм чела какво пишат производителите, само погледнах картинката) ползата от това "прихлупване", трябва да е само при изваждането - да не се разлива при клатушкането.
Като гледам колко е голяма "козирката", при лягане едва ли може да задържи повече от 5 мл. Отделно виждам някаква "цепнатинка" в горния край, от която също би си изчтичала кръвта в легнало положение.
Без значение дали чашката е с прихлупване или с ръб, ако кръвта е повече ще си прелее.

# 404
Има една чашка, която е като топка, също е с прихлупване, но забравих марката.

Общи условия

Активация на акаунт