Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 519
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Wolwedans
Moята чашка е Мелуна, вместимостта до дупките е 30 мл. В обилните дни я пълня по 4-5 пъти на ден. Задължително имам и превръзка.
Ally_t, не знам за каква обилност става дума при теб, но дори и да протича в силните дни, пак е по-добре с чашка отколкото със стандартните продукти за хигиена.

Да, и аз така си мисля! Основната причина да подлее отстрани превръзката, е рязкото изсипване на голямо количество кръв и съсиреци, насъбрани във влагалището, когато стоя седнала и се изправя... Просто не успява да попие за толкова кратко време. С тази чашка ще си се събира вътре. А пък и превръзка ще слагам разбира се за всеки случай. Ще се поръчва! Simple Smile Но още избирам марката. Размера е ясен Wink Благодаря на всички, които се включиха!

# 406
А, да, бон бон ме подсети като каза топка, ето я "топката"
http://femmycycle.com/

# 407
  • София

Toва ми харесва.
Продава ли се в Европа?

# 408
Продава се, но се препоръчва смяна на всяка година и по този начин излиза доста скъпо. Ето я:
http://menstrualcups.eu/product/femmycycle-single-pack/ , доставка 8 евро и 50 цента.

# 409
  • София
Оставам си с моите мелуни тогава  Mr. Green

# 410

На клипчето на 1:16...защо я качват чак до шийката  Rolling Eyes Не трябваше ли да стои ниско долу? Иначе е многооо симпатична, макар и на пръв поглед по-обемиста.

# 411
Сигурно зависи от модела, виждала съм различни картинки - на някои до шийката, на други по-надолу... Thinking

# 412
Тази цъкнах да проверя къде я продават, в английския амазон имаше само едно ревю, но беше лошо. Не се разтваряла добре, не прави вакум и изтичала отстрани кръвта.
Иначе бих я пробвала от любопитство, но в Европа излиза скъпо, та ще се въздържа засега може би. Интимината май повече ми харесва, аз съм фен на Лело  Mr. Green

# 413
 Mr. Green
Аз съм фен на дизайна, страшни са, ама пусто, не съм си купила продукт още  Crazy
А за фемисайкъл има доста подробно ревю в http://menstrualcupinfo.wordpress.com/about-femmycycle/, там разни хора от фирмата са обяснявали за вакума  newsm78 в коментарите.
Иначе аз специално сега съм хвърлила око на Руби и на Интимината и аз.  Mr. Green

# 414
Забравих да доложа, че си купих малкия размер на Муункъп. Водят я по-мека от МеЛуна, с което почти съм съгласна - горе ръбът е почти толкова твърд, колкото на МеЛуна, иначе самата чашка е мека. Дръжката-пръчица определено ми е по-удобна за хващане от халката на МеЛуна. Мислех, че ще се наложи да я скъсявам, но не - точно ми дойде.

# 415
  • Стара Загора
Вчера Мелуна съобщиха във Фейсбук, че пускат за продажба в дрогерии ДМ в Унгария, Австрия и Словения лилави чашки, размер М, класик, с топче и ринг, на цена 15,95EUR. Може и тук да ни огрее някога Simple Smile Сигурно ще обогатят и предлаганата гама.

# 416
  • София, България
Аз влизам да дам отчет и ако може да дадете мнение. Реших, че няма да поръчам Meluna, а Mooncup.Но по разни причини миналия цикъл не можах да я пробвам и днес реших да опитам суха тренировка. Леле по-голям ужас през живота си не знам дали съм преживявала  Mr. Green

Успях да я сложа много лесно.  Опипах, беше се разгънала, направила вакуум, демек всичко е наред. И като тръгнах да я махам - не мога да я извадя. Измъчих се. Имах чувството, че ще влезне много навътре и няма да мога да я извадя изобщо. Паникьосах се много  Joy В крайна сметка успях да я хвана и стисна в долния край, но като я извадих имаше малко кръв по нея. Не е цикъла, защото до него остават поне 12 дни. Имам някакви подозрения, понеже съм си голяма овца, забравих че имам нокти. Та си мисля, че с тях нещо съм се наранила докато се мъчих да извадя чашката. На последния гинекологичен преглед нямах ранички или полипи, които биха могли да кървят. Та ще изчакам ден-два и ще пробвам пак... Не съм особено притеснена, ама пък се чудя дали трябва да започна да се притеснявам.  Mr. Green

# 417
  • Варна
Тренировки на сухо не съм правила, точно защото не ми харесва иедята за "на сухо".
Паникьосването е голям враг на слагането и ваденето начашката. Дори когато закъснявам сутрин, предпочитам да подложа превръзка и да се сменям на работа, отколкото да се нервя и юркам и да съм "осмукана" и "охлузена".

# 418
  • Варна
Да, Пучник е права - не трябва да има паника.  Naughty
Пък и не може да влезе чак толкова навътре, че да не можеш да я стигнеш...
Скрит текст:
Ще споделя нещо лично...  Embarassed Забелязала съм, че като ходя по голяма нужда, чашката почти си излиза сама... направо й се подава пръчицата /не много приятно изживяване  Mr. Green /.
Та като понапънеш тя си излиза самичка, няма къде да отиде, в общи линии. Само понякога не иска да отпуска вакуума, но тогава прилагаме "правилото на 3 пръста" Simple Smile

# 419
  • София
Момичета, Fleurcup как са като качество? Гледам, че в момента са на промоция  Thinking Отзиви някакви? Кои чашки са по-читави?

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 13:32 от magina

Общи условия

Активация на акаунт