Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 465
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Веселушка, аз имам много обилни 2 дни от МЦ. Тогава съм с чашка и превръзка, по-големичка или каквато си ползваш обикновено. Вероятно ще издържаш по-дълго време отколкото с тампона, все пак чашката събира доста повече и от най-големия тампон.
А за обществените тоалетни - първо си измиваш добре ръцете и тогава влизаш. Там може и с хартия или мокри кърпички да почистиш чашката, не е проблем. Аз отделям и малко време на дупчиците, но колкото по-бързо стане смяната, толкова по-добре  Peace

# 526
Pollly, благодаря ти!
Ти каква чашка ползваш през през обилните дни?
Да разбирам ли, че тя е различна от тази за дните с по-слабо кървене?
Чудя се каква да си поръчам?

Еовин,   bouquet

# 527
  • Варна
Аз имам два размера на чешките Yuukicup - M и L. За по-силните дни си слагам L-размера.

# 528
Да ви споделя, че този месец успях най-накрая да се "сработя" с моята чашка. Разбрах, откъде идва проблемът: поставяла съм я прекалено навътре и не е могло да стане вакуум. Сега я слагах така, че дъното на чашката е почти на "входа" Simple Smile. Дори се наложи да отрежа цялата дръжка, защото стърчеше и я усещах. Преди, като гледах такива модели по различните сайтове и се чудех, как се ползват, но няма никакъв проблем. Супер съм доволна! Цикълът ми е доста обилен, но с чашката издържах по около 7, 8 часа без смяна.

Веселушка, в Мол не бих се навила да я сменям, но в офиса я смених като ползвах тоалетна хартия.  Peace

# 529
  • TX
Веселушка  също съм с обилен цикъл и имам ден на съсереци като два обилни дни просто я сменям по-често и да аз бях споделила, че дори в обилен цикъл се справих в тоалетна на МОЛ, като разбира се предварително много добре си измих ръцете и измиване със шишенцето с вода на чашката превръзка за всеки случай (беше ми първото т.н сработване с чашката) В обилните ми дни няма начин честа смяна и шишенце с вода в случаите като няма течаща вода в тоалетната клетка, варианта с хартия да я почиствам съвсем не ми е рад.

# 530
Казали сте вече за почистването. Всичко е възможно, и само с хартия, и мокри кърпи и с малко вода.
Честно казано аз по-скоро бих избегнала смяната доколкото е възможно. Въпреки че аз съм си сменяла чашката в мол, незнайно защо, преди не й вярвях толкова Laughing Не че пропускаше, просто аз се притеснявах.
И да се похваля за първи път изкарах цял цикъл без нищо еднократно Rolling Eyes Преди ползвах ежедневни превръзки и 1-2 тампона. Най-сетне се престраших да ползвам чашката през нощта и нямах протичане. Пристигнаха ми двете превръзки дето си ги бях поръчала и много ми харесаха. Толкова много, че ги прах на ръка и изкарах целия цикъл с тях Mr. Green Сега съм си поръчала още две. И бих могла да кажа най-сетне, че и моя цикъл беше малко по-кратък, около 6 дена, вместо 7. Но все пак ще изчакам да видя дали е тенденция или еднократно.

# 531
И аз съм решила да си купя чашка ,защото ми се появи едник дерматологичен проблем и превръзките страшно много ми го влошават.Само че не съм много наясно с рамера .Гледах тези в амазон,но имат само С и Л http://www.amazon.de/LadyCup-S%C3%BC%C3%9Fe-Erdbeere-Menstruatio … =Jaguara%2C+s.r.o.  Как точно се избира размера на чашките-според това колко ти е обилен МЦ ли?И имам още едим въпрос-чашките от китайски сайтове дали са качествени като материал от който са направени?

# 532
Всеки производител обикновено дава насоки кой размер за кои хора е подходящ. В случая лейдикъп препоръчват малкия размер за жени до 25 г., нераждали с не много силен цикъл. За големия - обратното. Аз лично съм с голямата и не съм имала проблеми.
За китайските не мога да кажа.

# 533
И аз съм решила да си купя чашка ,защото ми се появи едник дерматологичен проблем и превръзките страшно много ми го влошават.Само че не съм много наясно с рамера .Гледах тези в амазон,но имат само С и Л http://www.amazon.de/LadyCup-S%C3%BC%C3%9Fe-Erdbeere-Menstruatio … =Jaguara%2C+s.r.o.  Как точно се избира размера на чашките-според това колко ти е обилен МЦ ли?И имам още едим въпрос-чашките от китайски сайтове дали са качествени като материал от който са направени?

За китайските чашки мога да споделя, защото имам 3 от различни марки. Aneer не ги препоръчвам - лигави, от гаден силикон и не се разгъват. Другата марка - Menstrual Cup (ако искаш мога да ти дам на личен линкове към Али с тази марка) са хубави - в момента даже съм си поръчала една и я чакам.
Според мен като за начинаещ заложи на нещо по-евтино - китайска, meluna класик или fleurcup. Имала съм мелуна класик М и бях много доволна, сега имам малка fleurcup и не виждам разлика м/у двете ( пак съм доволна).

# 534
Благодаря ти!Може ли линк към Алито?

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 11:42 от *Deya*

# 535
  • Варна
Бухтичка, кои превръзки си поръча?

# 536
  • FRANCE
И аз да питам за превръзките

# 537
Тези, които ми пристигнаха са от тук - http://www.preciousstars.net/cloth-pads.html
Иначе сега чакам едни други, но май няма да дойдат скоро.

# 538
ooo, тези са много сладки Laughing
Аз поръчах едни от рошаво.ком и сега чакам да ги пробвам.

# 539
Момичета ,последно да попитам от къде е най-изгодно да се поръчат LadyCup чашки?Намерих един български сайт,който ги предлага за 50.99-това мисля е добре??

Общи условия

Активация на акаунт