Отговори
# 135
gospojata , Joy
Прочетох,че щели да снимат около Жеравна newsm78.Тъй като там повечето къщи са реставрирани и са станали много красиви,напълно е възможно да са харесали мястото за снимки.Ако това се окаже истина,ще е голям късмет за почитателките на Къванч-да могат да се срещнат с него.

Peace

Снощи по БТВ-то на културата дадоха кастинга в Котел. Само, че казаха, че търсят статисти за някакъв турско- немски филм, действието щяло да се развива през Втората световна война и снимките ще с в Жеравна. Ти къде чете, че става дума за Курт и Шура ? Аз снощи си помислих, че както никога не са в час, като нищо са объркали филма, действието и епохата !  Laughing Търсели предимно руси мъже с бради, а като видях какви вакли левенти се явиха ... Joy Joy Joy

# 136
Прочетох някъде из темите,мисля че в темата за лошите момчета на турското кино.И там споменаха,че може да става въпрос и за друг филм,а не за Курт и Шура,но аз все пак си помислих,че става въпрос именно за него,защото се търсели светли мъже.Освен това,съдейки по "достоверната" информация на нашите медии,които не си правят особено труда да съберат точна информация,аз си оставам с надеждата,че ще се снима и в България. Peace

# 137
Прочетох някъде из темите,мисля че в темата за лошите момчета на турското кино.

Ок, благодаря !  Peace

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 22:27 от gospojata

# 138
  • AMS

Привет, момичета!!!
Отдавна се каня да пиша в тази тема, но все ме възпира това, че не съм чела книгата. Чакам филма с интерес, не само заради Къванч.

Скрит текст:
От няколко години милото се занимава много сериозно с издирване на на информация за неговия дядо, който е бил офицер от Руската Царска Армия.
След Революцията бяга в Истанбул.  Всички царски офицери от разбитите армии на Деникин и Врангел, с кораби от Крим, се насочват към Турция. Озовават се на о. Лемнос , в Галиполи /Чанаккале/ и Чаталджа. Турция ги приема както бежанци по международна конвенция. След няколко месеца престой там, всеки поема своя път. По това време Царство България и Кралството на сърби, словенци и хървати,  дават убежище на белогвардейците. Голяма част се установяват и у нас и най-вече в Сърбия. В Турция остават единици. Причината за това е силната им православна вяра.  
Дядото, по съвет на близък на баща му в Истанбул, идва в България при познати, които му помагат да се устрои.  Започва се нов живот. Не след дълго дядото се жени на баба му, макар да е бил женен и в Русия. Имал е даже син.
Царските офицери, макар и в изгнание, никога не губят връзка помежду си. Те винаги остават верни на Бога и Царя. Когато започва Втората световна война, се сформира Руски освободителен корпус в Сърбия, където се записва и дядото.
За зла участ на съдбата, дядото, когато е в корпуса в Сърбия, който охранява военнопленически лагер,  открива сина си, както пленник от Съветската армия. Всъщност всички белогвардейци не могат по сталински да се сложат под един знаменател. Най-голямата разлика, която обаче запада не  осъзнава е, че царските офицери не са съветски граждани, а са руски поданици. Тази грешка води до това, че когато англичаните предават пленниците от Руския корпус, на съветската страна - на Сталин, той ги унищожава всичките, като изменници на съветската власт. Спасилите се по време на войната, бягат в Америка, Австралия и по целия свят. Това обаче се разбира едва след 2000-та година, когато започват да се разсекретяват архивите по този въпрос.
Последното известие от дядото е от август 44 година.

Извинете ме, ако съм ви натоварила, но според мен е логично снимки на сериала да има и в България. Иска ми се да не е само любовна история, а наистина да се покаже духа на времето. Искам да подскажа на създателите на този сериал, че ако следват историята, ще намерят, в лицето на децата и внуци на царските офицери, истинските зрители, които остават с надеждата, да научат повече за предците си.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 23:28 от di...va

# 139
Дива,  Hug добре дошла !   bouquet Много се радвам да те видя и тук !  Hug

Това, че не си чела книгата, не мисля, че е проблем - ще ти бъде ново и интересно. А и обикновено, книгата служи само като литературна основа и познавайки стилът на двете дами, ще има доста “дописване“. В предните теми има преразказани и цитирани някои от вълнуващите моменти в романа на Нермин Безмен, можеш да се запознаеш набързо.
Аз много вярвам, че ще има снимки и у нас, вече на няколко пъти излезе подобна информация - дано ! На мен лично, много ми се иска !  Praynig

Много интересна е родовата история на твоето либе ! Ще е интересно какво ще открие за дядо си ! Peace

# 140
Добро утро. Hug Hug Hug

ДиваHug и аз не съм чела книгата, но смятам, че това не е проблем.  Peace Успех на половинката в търсене на родовата история. Hug

Госпожатаbouquet

Фенче докога е наказана? newsm78

Хубав ден.  bouquet

# 141
Здравейте ! Пожелавам ви хубави почивни дни с любими хора и добри приятели !  Hug

Снежка,  Heart Eyes благодаря за кафенцето !   bouquet

Скрит текст:
Не знае до кога, аз очаквах да е за седмица наказанието, но явно не е . Sad

# 142
Добър вечер, дами!  bouquet

По данни на подружките пробните снимки на Курт Сеит и Шура са започнали днес в Истанбул. Това е упоменала и Нермин Безмен във фейса си...
Значи вече започват подгряването ни Party, пък дано скоро се появят и снимки от работното им място... Flutter

Цитат
Весь текст переводить не буду, но суть в том, что съемки сериала "Курт Сеит и Шура" в Стамбуле уже начались!) Об этом написала в фейсбуке писательница Нермин Безмен, по книге которой снимают этот сериал.

# 143
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Момичета, ето ви статията:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2527868

# 144
Добър вечер !  Hug

Шани, благодаря за новината !   bouquet Подругите дали не са се добрали и до мястото на снимките ? Wink

Светле, благодаря ! Това е същото, което и БТВ-то казаха. Все още се чудя, дали все пак не иде реч за нашето филмче ? Thinking

# 145
Добро утро,дами!Аз за съжаление нямам никакви нови снимки или новини,с които да "участвам" в темата,но ви поздравявам с една красива песен,напълно в унисон с тематиката на новия сериал.

# 146
Добро утро ! Хубава неделя ви пожелавам !   bouquet

Скрит текст:

Веляна, благодаря за хубавата песен !   bouquet

Скрит текст:
Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи студенти !   bouquet

# 147
# 148
  • София
От постнатата снимка, разбирам следното, но първо dterziiska, благодаря ти, че ни носиш информацията топла, топла!   bouquet  Simple Smile

Днес са започнали снимките на "Курт Сеит и Шура".
Окан Ялабък няма да вземе участие в проекта.
Първият фрагман, ще се появи през януари.
Снимки в България няма да има. Ще снимат в Санкт Петербург.

Това разбрах от туитовете на Едже!  Peace

Лек и приятен ден!  Hug

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 14:18 от zarani

# 149
Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря !   bouquet

Тъкмо се молех някоя добра душа да преведе туита и докато публикувам - готово !

zarani, много ти благодаря за бързата реакция !   bouquet

Жалко, че няма да има снимка в България, така се бях настроила, но пък се радвам, че са започнали най- после !  Party Party Party

Какво намирам току- що :

ТHE SHOOTINGS OF THE SERIES WITH NAME ''KURT SEYIT SHURA'', STARTED TODAY AND THEY ARE FILMING IN KADIKÖY VILLAGE, NEXT TO THE PLACES THAT ''KUZEY GUNEY'' WAS FILMED...
**JANUARY WILL BE OUT THE SERIES' TRAILER**

ღღ Κ.Τ. ღღ Ελληνικό ΦΑΝ ΚΛΑΜΠ

Значи Кадъкьой !  Wink

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 14:21 от gospojata

Общи условия

Активация на акаунт