Отговори
# 570
Zarani,мерси за разяснението,ето тук какво още казва по този въпрос

TUBA HANIM'CIĞIM, ŞURA PARİS'TE ÖLMEDİ. NEREDEN O KANIYA VARDINIZ BİLEMEDİM AMAŞURA'NIN İZİNİ BULDUĞUMU, AMERİKA'DA KIZIYLA BERABER MEZARINI ZİYARET ETTİĞİMİ DE YAZMIŞTIM.

Шура не е умряла в Париж,а в Амерка наистина,Нермин посетила гроба на Шура В Щатите с дъщерята на Шура newsm78 сега ново 20 Шура имала дъщеря,от Сеит ли или от френския любовник ли newsm78

# 571
Zarani,мерси за разяснението,ето тук какво още казва по този въпрос

TUBA HANIM'CIĞIM, ŞURA PARİS'TE ÖLMEDİ. NEREDEN O KANIYA VARDINIZ BİLEMEDİM AMAŞURA'NIN İZİNİ BULDUĞUMU, AMERİKA'DA KIZIYLA BERABER MEZARINI ZİYARET ETTİĞİMİ DE YAZMIŞTIM.

Шура не е умряла в Париж,а в Амерка наистина,Нермин посетила гроба на Шура В Щатите с дъщерята на Шура newsm78 сега ново 20 Шура имала дъщеря,от Сеит ли или от френския любовник ли newsm78

HugНе е от Курт дъщерята на Шура. Казваше се Сандра, доколкото си спомням, а срещата им е била незабравима за Нермин...  bouquet

# 572

Първото промо на Вълкът Сеит и Шура,проект осъществен от продукция Ay Yapim и главните актьори Къванч Татлату И  Фарах Зейнеб Абдулах,направо спира дъха.
Заради публикуването на промото няколко минути след започването на новата година,се наложило то да бъде качвано наново поради технически причини 4 пъти,въпреки това промото достигна убийствен рейтинг и се оказа с 8 883 000 гледания.Валсът на Къванч и Фарах остави феновете без думи.
Вълкът Сеит и Шура-адаптираният по книгата на Нермин Безмен сериал,взима идеята за една страстна любовна история,родила се по време на едно дълго завръщане от Русия през 20 те години на 19 век.Къванч влиза в образа на смел офицер,кримски турчин -Вълкът Сеит,той се влюбва от пръв поглед в момиче на име Шура от благородно семейство,изиграна от Фарах.

newsm51  love001 newsm51 Къде се кри досега, жено ??? От сърце ти благодаря за преводите, мила !   bouquetБлагодаря ти, че си с нас, в темата и ни помагаш !  Hug

Шура умира в Америка, след дълго проучване на семената история, Нермин Безмен открива дъщеря и и заедно със съпруга си, заминава за Щатите. Там, заедно с нея, отдават почит на най- голямата, единствена истинска любов на дядо и . Нермин споделя също, че въпреки, че за баба и - Мурка, е било много трудно, тя е разкрила доста истини около връзката на мъжа си със Шура и е повдигнала завесата около историята на фамилията. Не знам каква точно е била Мурка, не успях да намеря дори и в Истанбул втората част на романа, но само заради този факт, тази жена има моите адмирации и уважение !  Peace

“Alexandra,”
Shura’nın sesi neredeyse duyulmayacak kadar hafif çıktı.
“Efendim?”
Seyit, birden, söylemeyi düşündüklerinin tam tersi dudaklarından dökülürken kendisine inanamadı.
“Seni tekrar görmek, seninle baş başa kalabilmeyi isterdim.”
Sonra, aklına gelen bir şeyle devam eti:
“Yarın… yarın istersen seni alayım sabahtan, bütün pazar gününü beraber geçirebiliriz, ne dersin?”
Genç kız, kollarını erkeğin boynundan çekmeden cevapladı. Sesi hâlâ kısık ve titrekti:
“Yarın sabah babamı ziyarete hastahaneye gideceğiz. Sonra da... bilemiyorum... evden nasıl izin alıp ayrılabilirim, bilemiyorum.”
Seyit, onun yanaklarını avuçları içine alarak okşadı.
“Ama sen de benimle beraber olmak ister miydin?”
Shura bu soruya direkt cevap vermekten, nedense, utandı. Gözlerini erkeğinkilerden ayırmadan başını aşağı, yukarı salladı.
“Bunu gerçekten istediğine emin misin? Duymak istiyorum.”

# 573

“Alexandra,”
“Efendim?”
Seyit, birden, söylemeyi düşündüklerinin tam tersi dudaklarından dökülürken kendisine inanamadı.
“Yarın… yarın istersen seni alayım sabahtan, bütün pazar gününü beraber geçirebiliriz, ne dersin?”
Genç kız, kollarını erkeğin boynundan çekmeden cevapladı. Sesi hâlâ kısık ve titrekti:
“Yarın sabah babamı ziyarete hastahaneye gideceğiz. Sonra da... bilemiyorum... evden nasıl izin alıp ayrılabilirim, bilemiyorum.”
Shura bu soruya direkt cevap vermekten, nedense, utandı. Gözlerini erkeğinkilerden ayırmadan başını aşağı, yukarı salladı.

Гласът на Шура бе толкова нежен,че едвам се чу
"Моля"
Сеит без изобщо да осъзнава и планира какво изрича,казва
"Бих искал да те видя отново,да остана насаме с теб"
След това продължи с това което му беше наум..
"Утре..утре ако искаш мога да те взема сутринта,ще прекарваме целите недели заедно,какво ще кажеш?"
Младото момиче отговори без да отдръпва ръцете си от врата му,гласът и беше съвсем тих и треперещ
"Утре сутрин ще посетим татко в болницата,а после дали ще ми дадат разрешение,не знам"
Сеит пое ръцете и и погали с дланите и лицето си.
"Но ти не искаш ли да бъдеш с мен?"
Шура не даде директен отговор,засрами се.Без да отделя очи от младежа,тя поклати глава,съгласявайки се
"Сигурна ли си че искаш това,искам да го чуя"

Това от книгата ли е,или нещо изтекло от сценария newsm78 newsm78 newsm78
много е хубаво Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 574

newsm51  love001 newsm51 Къде се кри досега, жено ??? От сърце ти благодаря за преводите, мила !   bouquetБлагодаря ти, че си с нас, в темата и ни помагаш !  Hug

Шура умира в Америка, след дълго проучване на семената история, Нермин Безмен открива дъщеря и и заедно със съпруга си, заминава за Щатите. Там, заедно с нея, отдават почит на най- голямата, единствена истинска любов на дядо и . Нермин споделя също, че въпреки, че за баба и - Мурка, е било много трудно, тя е разкрила доста истини около връзката на мъжа си със Шура и е повдигнала завесата около историята на фамилията. Не знам каква точно е била Мурка, не успях да намеря дори и в Истанбул втората част на романа, но само заради този факт, тази жена има моите адмирации и уважение !  Peace

Ето тук ми е  много странно, все пак въпросната писателта е туркиня,възпитана  с техните нрави обичаи и писането на подобен роман,ако това е роман си е направо революция,все пак тя е внучка на тази Мурка,нали ..наистина такава любов страстна любов по време на война си струва разказа,но това за техните порядки не е ли прекалено.. newsm78
като казвам прекалено ..от тяхна си гледна точка,писателката е показала уникална безпристрастност и смелост за мен Peace

# 575

“Alexandra,”
“Efendim?”

Гласът на Шура бе толкова нежен,че едвам се чу
"Моля"
Сеит без изобщо да осъзнава и планира какво изрича,казва
"Бих искал да те видя отново,да остана насаме с теб"
След това продължи с това което му беше наум..
"Утре..утре ако искаш мога да те взема сутринта,ще прекарваме целите недели заедно,какво ще кажеш?"
Младото момиче отговори без да отдръпва ръцете си от врата му,гласът и беше съвсем тих и треперещ
"Утре сутрин ще посетим татко в болницата,а после дали ще ми дадат разрешение,не знам"
Сеит пое ръцете и и погали с дланите и лицето си.
"Но ти не искаш ли да бъдеш с мен?"
Шура не даде директен отговор,засрами се.Без да отделя очи от младежа,тя поклати глава,съгласявайки се
"Сигурна ли си че искаш това,искам да го чуя"

Това от книгата ли е,или нещо изтекло от сценария newsm78 newsm78 newsm78
много е хубаво Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

От книгата е !  Peace След тази среща, нещата никога повече няма да същите и за двамата !  Heart Eyes

Романа наНермин Безмен, е далеч от пуританските порядки и представи на комшиите - напротив ! В него открито, детайлно и даже ярко, са описани сцени, от които може да ти спре дъхът !  Crazy Самият факт, че в него се говори открито за женската сексуалност и правото на жените също да изпитват силни сексуални и страстни чувства, е наистина смел. Peace

# 576
# 577
В романа има доста еротични сцени, подробно описани.

аз обаче съжалявам, че го прочетох. Историята обещава много, очакванията ми бяха за голяма любов на каквато са способни големи личности, и романът ме разочарова. Ако ме попитат каква е голямата единствена любов на Курт Сеит, мога да отговоря само - силно сексуално привличане.

Писателката не успя да ме убеди в неговата любов, макар че аз исках да вярвам в нея.
Продължавам да искам, може би Къванч ще ме убеди.

Искам да видя Курт Сеит като романтичен герой, истински мъж и военен, аристократ по дух.
В романа не е такъв.  Sad

# 578
Валя  Hug и аз като теб някак си не усетих тази т.нар."голяма любов" на Сеит към Шура.Неината според мен беше наистина силна и искрена.В тези млади години да напуснеш родината си,близките си,да се откажеш от обичайния си живот,независимо промените в него, за мен е голяма жертва в името на любовта.
Дали нашите очаквания за любов и страст ще останат  напразни, newsm78
След като пребродих тук и там по сайтове е и форуми  никой няма доверие на Едже,че ще се съобрази с желанията на публиката и ще следва романа по стъпките на любовта между Шура и Сеит.
Явно много епизоди ще гледаме военни действия,ще превързваме рани и ще мотаем бинтове.А колко сняг ще изгазим само,уха-а-а ooooh!
Рускините чакат от 13 януари нататък Къванч да пристигне с екипа н Петроград и направо са готови за окупация, на местата където ще снимат,ама си разменят някакви кодирани съобщения,които аз не разбирам Joy Joy Joy Joy
Впрочем Мурка е името , с което Сеит нарича жена си,иначе тя се казва Мюрвет.Техните отношения са странна смесица от две култури - трационната турска,която спазва Мюрвет и другата - аристократичната руска,евпропейски ориентирана култура , в която е живял етническия турчин Сеит.
Аз истински се забавлявах с моментите,когато Сеит купуваше луксозно бельо за Мурка,а тя не смееше дори да го разгледа камо ли да го облече.И много други подобни сцени.

# 579
Диме, напълно споделям.  Simple Smile
Няма смисъл да обсъждаме романа, защото сериалът не се знае как ще го интерпретира. Чудя се дали поне истинската биография ще следва, нали все пак е за дядото на писателката. Доколко Едже ще променя, ще видим.
В едно съм сигурна - Къванч няма никакъв шанс, щом рускините го завардват. Няма мърдане, ще го пипнат!  Laughing
Не виждам логика да гледаме много военни серии, но пък като гледам снимките от сета - все бойни сцени снимат.  newsm78
В очакване сме, и...каквото ни поднесат, това е.

# 580
Вале Hug, Диме Hug, Вашите постове за книгата, ме карат само да се радвам, че не се поддадох на изкушението и аз да я прочета! Ще я прочета, но след филма- така поне някои моменти ще ми се доизяснят и ще си пофантазирам на воля, ако нещо не ми хареса във филма...Благодаря Ви, че споделихте мнението си.  bouquet
Аз се върнах да чета от началото на 1 тема и сега ми светна каква е причината да има толкова отсъстващи- ами прочели са книгата...шегувам се ей! Доволна съм, че и песимизма на някои мами е минал покрай очите и ушите ми...Но сериал ще има, независимо каква е вътрешната политика на башбакана в момента.
Нермин споменава, че очаква началото на излъчването да е през първата седмица на оджака.  bouquet

# 581

Ами Еджето бая се изложи последният път, та разочарова много хора и затова сега нямат кой знае какви очаквания.  Peace Парен - каша духа, дето се вика !  Laughing

Колкото до романа - аз пък не повярвах в голямата любов и на Шура към Сеит .  Peace
Курт също направи голяма жертва, заради нея - избра я и престъпи бащината повеля, а той благоговееше пред баща си, за него той беше единственият авторитет, безусловно го обичаше .
Неразбираемо за мен, беше, че след толкова перипетии и трудности, през които преминаха и които преживяха, Шура просто се отказа от него, появявайки се семейството и. Странна и необяснима за мен реакция. Нямаше причина да се срамува от него, нито от себе си. А и не знам семейството и как не се поинтересува, как аджеба, е оцеляла сама толкова време, как се е справяла, с какво се е занимавала ? Странно ми беше - просто си събра багажа и си тръгна. Ще ми бъде интересно, дали ще получа отговори на някои от въпросите си, гледайки филма .  Peace

# 582
Шани, за много години, скъпа! Нова година - нов Къванч!
 Какво ще рече "оджака"?

# 583
Навярно Нермин Безмен има пропуски или защото не знае добре историята на дядо си, или защото крие нещо от нея.
Така или иначе, причините за това защо така се развиха и прекъснаха отношенията им, останаха неясни.
Предполагам, Едже а и актьорите, ще запълнят тези празноти.

"Оджак" е януари  Simple Smile съвсем скоро значи!

# 584
gospoja,  малко ме съмнява да достигнат до драматизма на "Анна Каренина", макар че леко загатват за подобно нещо.
Трейлърът е разбиващ всички дамски сърца /да си сложим ръката на сърцето и да си признаем по колко пъти сме го гледали, особено тези, дето сме още във ваканция/, но да не останем "излъганите овчарчета".   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт