Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 998
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
1.За да станат пържените кюфтета по пухкави и по сочни на 500 гр кайма сложете 1-2 яйца, като предварително разбиете белтъка на сняг а към жълтъка добавете 20 мл бира.Хубаво е каймата да отлежи няколко часа
  bouquet
Също така не трябва да се набождат с вилица, когато се изваждат.

# 106
gangnam style, много е удобен диспенсъра. Недостатъка му е, че е пластмасов и пожълтява с времето.

В ИКЕА го има метален много добър около 17лв. мисля че беше

# 107
gangnam style, много е удобен диспенсъра. Недостатъка му е, че е пластмасов и пожълтява с времето.

В ИКЕА го има метален много добър около 17лв. мисля че беше

Благодаря, но металните не са ли за окачване на кухненски релси? Ще хдя скоро до ИКЕА и ще проверя какви са, че така или иначе не съм поръчала пластмасовия още Simple Smile. Мерси за идеята пинко.

# 108
  • София
pinko, не мога да го намеря в сайта на Икея. Живо се интересувам. Някакви подробности?

# 109
Как с подръчни средства да разширя цвички?

# 110
ето това
https://www.google.bg/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8& … .html%3B600%3B600

имам едно в кутия бях го купила за майка ми , ама тя не го пожела

при болки в корема/стомаха, спазми и газове - гълтате 2-3 (ако са по-мънички) фасулени/бобени зърна (сурови, измийте ги преди това).
В стомаха и червата бобът поема токсините, слузта и газовете и наистина облекчава.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 00:56 от pinko

# 111
Това за бобените зърна го знам от моя покоен дядо, при диарични състояния той това твърдеше, че абсолютно лекува - 1 измито бобено зърно се гълта с мъничко вода.

# 112
  • в огледалото на живота
Или 1,2 капки йод в чаша вода;зрънца кафе да се сдъвчат;лъжица нишесте размита в течност.....
Действат все на този принцип  Peace

# 113
Благодаря на всички дами, отделили време да дадат своите идеи за организация на пространството в колата.   bouquet

За болуците - малко пликче в джоба на вратата (ако имаш такъв) - слизайки, само грабваш пликчето.
Аз бих помислила вариант да заменя досковете с флашка. Ако позволява радиото ти такава опция, продават се едни адаптори, които се включват в запалката.

Това за боклуците ми допадна доста. И без друго, този джоб е само един голям прахосъбирател.  Sunglasses
За флашката не съм съвсем сигурна, че разбрах точно каква е идеята. Да си кача някаква музика на флашката или ..... ? Защото аз имам огроооомно количество СД-та и в колата винаги имам поне десетина, като половината са на дребното.  newsm78

# 114
  • в огледалото на живота
Благодаря на всички дами, отделили време да дадат своите идеи за организация на пространството в колата.   bouquet

За болуците - малко пликче в джоба на вратата (ако имаш такъв) - слизайки, само грабваш пликчето.
Аз бих помислила вариант да заменя досковете с флашка. Ако позволява радиото ти такава опция, продават се едни адаптори, които се включват в запалката.

Това за боклуците ми допадна доста. И без друго, този джоб е само един голям прахосъбирател.  Sunglasses
За флашката не съм съвсем сигурна, че разбрах точно каква е идеята. Да си кача някаква музика на флашката или ..... ? Защото аз имам огроооомно количество СД-та и в колата винаги имам поне десетина, като половината са на дребното.  newsm78
Ето за тази джаджа иде реч:
Скрит текст:
Качваш си музиката във вградената памет и имаш подръка винаги избор,без да ровиш за сд-та и без излишно заемане на място.
Включва се на мястото на запалката.Има изход и за зареждане на телефона към нея.Много удобно!

# 115
Гарга шарена, точно това, което Девичка е показала е адаптерчето. И не е скъпо.
Флашката си я организираш в папки и всичката ти музика е на едно място.

# 116
Какво значи джоб на вратата  Embarassed

# 117
Споделям тук една хитринка за финно прецеждане - дамски чорапки два бр - сложени един в друг  (прецежда чудесно  кашата за шипков мармалад, сироп от бъз, малини и др.). Получената маса е много финна като консистенция.
Скрит текст:
важно допълнение:
Чорапките да са новички и изпрани Mr. Green  не се сипва голямо количество наведнъж, за да се изтисква по- лесно (2-3 черпака при мен). Ако става въпрос за шипки - хубаво е да си имате още няколко чифта готови за употреба като цедка - "задръстват" се с власинки  Whistling

При проблеми със стомаха /диария/ много ефикасно за нашето семейство е запарка от чичек (камшик - Agrimonia eupatoria).

# 118
Благодаря ви много, момичета.  Hug Не бях виждала такива джаджи за включване към запалката.

Джобът на вратата е част от дизайна на доста врати и служи основно за набиване с мръсотия (при мен поне е така). До сега никога не се бях сещала да го използвам за нещо конкретно.

# 119
  • На брега на реката
Да споделя една хитринка за да не мирише рибата на тиня. Разбърквате 1 купа кисело мляко с една купа вода и с тази смес заливате рибата. Добре е да престои в сместа минимум 2-3 часа. Весел празник.

Общи условия

Активация на акаунт