Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 83 070
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • София
bacardi, внимавай при разпъването, защото може и да се скъса някъде .......Успех!

# 136
  • Варна
Здравейте,имам питане как да спра да падат влакна от подплата на яке,изпрах го с хавлиена кърпа на 30 гр.,но продължава да полепва по дрехите Praynig

# 137
Здравейте  Peace ама и аз съм една "домакиня", да се похваля  ooooh! Пуснах за пране едни нови чаршафи с белия потник на мъжа ми без да се съобразя, че може да пуснат боя. Естествено потника вече е розов, голям ужас, а ММ е "очарован:  Blush Има ли някакъв шанс да върна белия му цвят? И още нещо ... как да се спасим от мушичките, които излизат от съксиите с цветя? Слагах клечки кибрит, изпичахме пръстта на всички и пак са се навъдили? Голяма напаст!

# 138
Здравейте  Peace ама и аз съм една "домакиня", да се похваля  ooooh! Пуснах за пране едни нови чаршафи с белия потник на мъжа ми без да се съобразя, че може да пуснат боя. Естествено потника вече е розов, голям ужас, а ММ е "очарован:  Blush Има ли някакъв шанс да върна белия му цвят? И още нещо ... как да се спасим от мушичките, които излизат от съксиите с цветя? Слагах клечки кибрит, изпичахме пръстта на всички и пак са се навъдили? Голяма напаст!
За потника - белина.
Мушиците са следствие от преполиване на цветята. За мушиците има няколко начина:  най-лесният е да се засушат цветята (няма да изсъхнат, защото в корените имат достатъчно влага). Може да третирате с  препарат от земеделската аптека. Може да пробвате с разтворено във вода веро и да напръскате цветето, включително и пръстта. Друг начин, който съм пробвала е да се махне пръстта от горната част в саксията и да се насипе нова, суха и да не се полива известно време. През зимата поливането на цветята трябва да е по-рядко, само, когато горният слой в саксията е добре изсъхнал.
Хубав ден и успех!

# 139
Може ли съвет -имам розов пуловер който е материал 100 процента акрил но по него има 2 -3 сиви петна и вероятно се боядиса от друг пуловер който е вълна , въпросът е как мога дса премахна петната от сивата боя от розовият си пуловер , пробвах сода и гореща вода без ефект а не ми се иска да го изхвърлям а да си го нося пак  newsm78 Confused

# 140
Пробвай със Спот за петна на Перилис

# 141
Здравейте момичета,имам питане-мога ли да опаковам възглавници във вакуумен плик,дали ще се деформират след това или ще заемат първоначалната си форма?Става въпрос за няколко дни за обикновенни възглавници,то може би зависи от пълнежа,та и за това приемам идеи.
Хубав ден!

# 142
  • In Hell
Нищо им няма, стават си съвсем същите. Прибирала съм възглавници с пух и от тия със силикона вътре. Като нови са си.

# 143
Благодаря за бързия отговор.

# 144
Момичета, знаете ли нещо за топките за тенис и блузите/ пуловерите, които стават на малки топчета?
Днес ми казаха, че като се перат такива блузи с топчета по тях, се слагала една топка за тенис и всичко се изчиствало.
Ще съм благодарна на повече инфо.

# 145
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, знаете ли нещо за топките за тенис и блузите/ пуловерите, които стават на малки топчета?
Днес ми казаха, че като се перат такива блузи с топчета по тях, се слагала една топка за тенис и всичко се изчиствало.

Ми, не помага, само топката за тенис става ужасна. Вземи си машинка за махане на топчетата. Не са ужасно скъпи, до 10.00лв.
Друг вариант, за който съм чувала, е да се "избръснат" със самобръсначка. Не съм го пробвала.

# 146
  • София

Aз ползвам ето таква машинка за премахване на пилинг /въпросните малки топченца/. Дрехите стават като нови. Купих я за около 4,00лв. на промоция иначе са по 6,00лв. последно като ги гледах. В нета виждам има и други подобни машинки. Пробвала съм и със самобръсначка, но става много бавно, т.к. много леко трябва да се пипа, защото много лесно може да се повреди плата, особено претените дрехи, които са релефни е ад. /Така съм си и рязала дрехи  ooooh!/ За това най-безопапсно с машинката, тя си има предпазна решетка отпред и с нея не може да се прорежат или протъркат влакната на дрехите.

# 147
Благодаря ви, момичета Hug . Аз нямам такъв проблем, но днес се заговорихме и викам да ви питам какво ще кажете Grinning  bouquet

# 148
 Казаха ми да пера якетата с пух с топки за тенис /с пълнеж от естествен пух/.Колко топки трябва да са? И  нали е за да предотврати  това че перушината става на топки /бучки вътре?
  И още нещо -якетата ми са бели ,топките електриково зелени -дали няма да ми оцветят или има и други цветове топки?

# 149
Казаха ми да пера якетата с пух с топки за тенис /с пълнеж от естествен пух/.Колко топки трябва да са? И  нали е за да предотврати  това че перушината става на топки /бучки вътре?
  И още нещо -якетата ми са бели ,топките електриково зелени -дали няма да ми оцветят или има и други цветове топки?

Това, което съм чела 2-3 топки.
Само зелени са, но не съм чела да са пуснали боя.
И знам, че трябва да са от хубавите истински топки.

Общи условия

Активация на акаунт