Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 412
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Ето го препарата с оцета, аз съм много доволна. Но моят си го пресипвам в шише с пулверизатор и пръскам.

http://www.him-market.com/image/cache/data/him1/DSCN3851-500x500.jpg

Добре, а само с пръскане ли чистиш банята? Simple Smile Blush

Понеже вече няколко пъти чета, че пръскате и изплаквате после - да разбирам ли, че не търкате с гъба?

# 451
Нямам идея как се справя с варовик.
Перфектно се справя с варовик. Peace
 Само него ползвам, а тук водата е много варовита

# 452
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:

ей на този препарат за баня шапка му свалям за всичко
в Кауфланд 4.59лв
в Елитис-4,39лв

+ 1 и от мен  Simple Smile

# 453
  • в огледалото на живота
Ето го препарата с оцета, аз съм много доволна. Но моят си го пресипвам в шише с пулверизатор и пръскам.

Понеже вече няколко пъти чета, че пръскате и изплаквате после - да разбирам ли, че не търкате с гъба?
Аз търкам...то само с напръскване едва ли ще отмие следи от варовик.
Но пък и банята 2 в месеца се чисти основно,така ,че не еот най-замърсените..

# 454

Аз търкам...то само с напръскване едва ли ще отмие следи от варовик.
Но пък и банята 2 в месеца се чисти основно,така ,че не еот най-замърсените..

Aз всяка седмица чистя основно , и само с пръскане пада. Вече не търкам с полирапида ми се налагаше.

# 455
Има ли препарат за стъкла,Не оставящ бели петна.На Медикс и Мускуло са именно такива.не ми се иска отново да мия с оцет и вода,макар,че май е най-чиста работа.
А за банята,пръскам плочките с доместос оставям,вечерта и сутрин само минавам с душа.Много добре чисти плочките,на пък мирише адски гадно,чак щипе в носа.

# 456
Аз пък изобщо не съм доволна от този на Медикс . След положителните коментари пак, се замислих дали да не му дам още един шанс, но май първо ще пробвам с този, който pitinko68 е показала .

# 457
  • Варна
За стъкла (а после и за всякакви други повърхности) ползвах препарат на Сано, но беше пълнител и не съм сигурна дали този или този. Клоня към първия.
Чак момичето, което ми помагаше отбеляза, че чисти много хубаво и ме пита какъв е. Чистих без ръкавици и нямах проблеми с кожата (а обикновено имам, защото съм с дисхидроза).

Иначе, за мен най-лесния начин за чистене на прозорци е този. Живея на главна улица и има доста прахоляци. Първо със суха кърпа/гъба/парцал смъквам прахоляка без да се старая особено. Напръсквам обилно с препарат, размазвам го. Обирам с инструмента (точно като на картинката - отгоре-надолу) първо плътно вляво, после плътно вдясно и ако е останало нещо - по средата. Накрая с микрофибърна кърпа обирам това, което остава съвсем в края до уплътнението (около 1/2 см. не може да се обере така добре от инструмента). Така описано звучи като голяма хамалогия, но всъщност става доста бързо и го няма досадното търкане и замазване.

# 458
  • Пловдив
и аз откакто ползвам перо за стъклата се родих втори път hahaha
За препарат ползвам този на А1 - доволна съм Mr. Green

За банята и тоалетната чиния ползвам W5 от Лидл - всичко пада без търкане (мия я основно 1 път месечно).

И една хитрост, за която майка ми ме светна - натрупания котлен камък по плочките чистя с Калгон - мажа с него, оставям известно време (1-2-3 часа, както дойде) и после само плакна с душа Mr. Green

# 459

Пунчик, аз чистя с чистачка. Вземаш съд с гъба и вода и слагаш малко веро . Минаваш прозореца със сапунената вода , след което с чистачката. Ако е останало нещо по краищата с микрофибера обираш и готово.

# 460
Здравейте, не съм сигурна дали въпроса ми е за тук, но не ми се иска да отварям специално нова тема за това. Преди 2 год. остъклихме терасата на детската и за мое съжаление зимата се беше получило огромен конденз и се появи мухъл по стените. Напръсках стените с препарат против мухъл /не помня точно какъв беше , струва ми се Саво или нещо от сорта/ изплакнах ги с мокра кърпа и оставих отворена терасата в продължение на седмица да се проветрява. Малко след това се появи отново мухъл и се оказа че пода под мокета е целият мокър, махнах и мокета, от тогава зимно време не слагам там постелка /има терекот/ за да не се събира влага отдолу. Проблема е че от тогава се носи много неприятна миризма /сякаш на мухъл/ , което е изкл. неприятно детската се проветрява точно от тази тераса. Много пъти съм изпразвала цялата тераса за да видя от къде може да е проблема, но така и не го разбрах. В чуденка съм какво да правя. Много неприятно е да проветряваш и в същото време да ти се омирисва стаята. Някой има ли идея как мога да се справя с проблема. Sad

# 461
  • Пловдив
терасата в апартамента на родителите ми постоянно мухлясваше, от години насам единия прозорец стои винаги отворен, за да бяга влагата и оттогава няма проблеми Peace

# 462
Прозореца на терасата е почти през цялото време отворен, а вратата към детската се отваря по няколко пъти дневно за проветрение. Остъклихме терасата, за да можем да я ползваме като малка стаичка, а и като буфер за топлите и студени дни. За в момента през зимата тя е неизползваема и много ми се иска да променя това и да мога поне понякога да затварям този външен прозорец без да нахлува неприятната миризма. Интересното е че никъде не се вижда мехъл, може миризмата да е и от друго, знам ли, но е неприятна.

# 463
  • Варна
Ако минеш цялата тераса с оцет дали няма да успее да неутрализира миризмата ?!

# 464
Прозореца на терасата е почти през цялото време отворен, а вратата към детската се отваря по няколко пъти дневно за проветрение. Остъклихме терасата, за да можем да я ползваме като малка стаичка, а и като буфер за топлите и студени дни. За в момента през зимата тя е неизползваема и много ми се иска да променя това и да мога поне понякога да затварям този външен прозорец без да нахлува неприятната миризма. Интересното е че никъде не се вижда мехъл, може миризмата да е и от друго, знам ли, но е неприятна.

Първо с какво се топлите, второ каква в дограмата, трето тухла или панел е . ???

Общи условия

Активация на акаунт