Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 403
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
Solar Wind не съм пробвала с оцет.
adelinda ами отопляваме детската с маслен радиатор. Терасата след този случай не се отоплява, тъй като държим прозореца и отворен. Дограмата е алуминиева и е същата , като на другата ни остъклена тераса , остъклихме ги заедно и там конденза е ужасен, но тя е на кухнята и готвенето помага за това. Иначе и там пръсках със същият препарат, но няма никаква миризма. Сградата ни е сравнително ново строителство, от 16 год. и е строена с тухли.
Сетих се че като затваряхме терасата, затворихме и улука с вата и гипсокартон, но пък миризмата не е от определено място, сякаш е просмукана в стените. Няма точно определено място, от което да идва. Надявах се тази год. да пребоядисаме и да се премахне миризмата, но май няма да ни остане възможност.

# 466
Здравейте, споделете някой трик за почистване на петна от олио върху стена, мазана с латекс. Петната са стари и ще мажем по-нататък с латекс. Не знам дали латексът ще хване върху тях. Търкахме ги, но си седят.  Hug

Аз имах такъв проблем. Пръсках с Меглио - резултатът е избелял латекс на местата с мазни пръски. Имах още едно място залято с олио - махна се с разтвор на Спот на Перилис и вода. Не уврежда латекса. Споделям, защото проблемът е често срещан и ми костваше много нерви.

# 467
Solar Wind не съм пробвала с оцет.
adelinda ами отопляваме детската с маслен радиатор. Терасата след този случай не се отоплява, тъй като държим прозореца и отворен. Дограмата е алуминиева и е същата , като на другата ни остъклена тераса , остъклихме ги заедно и там конденза е ужасен, но тя е на кухнята и готвенето помага за това. Иначе и там пръсках със същият препарат, но няма никаква миризма. Сградата ни е сравнително ново строителство, от 16 год. и е строена с тухли.
Сетих се че като затваряхме терасата, затворихме и улука с вата и гипсокартон, но пък миризмата не е от определено място, сякаш е просмукана в стените. Няма точно определено място, от което да идва. Надявах се тази год. да пребоядисаме и да се премахне миризмата, но май няма да ни остане възможност.

Има смотани алуминиеви дограми , които те самите правят конденз . Мисля трябваше да има някакво допълнително уплътнение за да го няма . Новото строителство първо го правят , тухла върху него гипскатрон и мазилка  няма реално, може влагата там да се просмуква , също може да има цепнатина някъде по трасето и да се мокри цялата стена . Имайте предвид и че самата сграда още съхне . Кондеза след като сложихте дограмата ли се появи или преди това. Самата тераса ли мухлясва или стаята вътре ? Друго освен да изкъртите гипскатона и да сложите мазилка не се сещам. За да няма влага , с теракол минаваха майстори преди това, след което шпакловка и боя.

# 468
Много хубава тема! Запис да следя.

# 469
Мерси за отговора adelinda. Иначе дограмата си има уплътнения и с ф-мата, която ни е постави сме работили много пъти в работата и работи добре. Терасата съм я разфасовала и оглеждала см. по см. и така и не намерих никакъв проблем при нея, дори и мухъл няма от както стои вечно отворена. Освен тухли по стените на сградата няма гипскартон /като изкл. малкото пространство с което ние прикрихме улука/. Строителството на сградата е добро, самият архитект, които я е правил живее до нас и ползваме услугите му от години. Мазилка си имаме на терасата, но наскоро като гледах предаването ""Мисия моят дом" там показаха доста повече неща , които трябва да се направят, освен направеното от майсторите ни измазване и боядисване. Не са слагали и теракол. Явно е трябвало да докараме техните майстори. Simple Smile Wink
Последното , което ми дойде на ум е да пробвам да сложа там от ароматизаторите без аромати, които премахват неприятните миризми, но дори и да премахна миризмата ме притеснява най-вече факта да не би да има някъде спори, които могат да доведат все пак до здравословен проблем.

# 470
  • Пловдив
viktorianka, това с ароматизатора може само да замаже проблема, не да го реши. Някъде се получава термомост и от там идва пробива - влага, конденз и мухъл......... И теракола не съм сигурна, че ще помогне. Има еластични хидроизолации на циментова основа, най-добре ще е да се посъветваш с специалист и ако трябва да нанесеш 1-2 ръце, но след като хубаво е подсушено и почистен мухъла. Те принципно запечатват всякакви пукнатини, драскотини и т.н, поне няма да пропуска навътре, ще стой влагата от външната страна и ще си се изпарява, стига да не е запечатано от вън с XPS..........

# 471
Здравейте, искам да си почистя резервоарчето на един уред за готвене на пюрета от котлен камък, в упътването пише че се чисти с бял оцет, това какъв оцет е и къде мога да го намеря ? newsm78

ябълков оцет е и го има в почти всички хранителни магазини

НЕ е ябълков оцет. Белия е дестилиран и се ползва за почистване на разни неща.

имаш ли снимка или линк?

# 472
имаш ли снимка или линк?

http://www.ekak-zdrave.bg/v-lichen-plan/kak-da-izpolzvame-beliya … stvashto-sredstvo - не съм го виждала по мрежата. Само съм чела за него.

# 473
  • Cyberspace
Здравейте! Искам да ви питам имате ли идея как да се третират дрехи, засегнати от мухъл? При майка ми от няколко дни се усещаше миризма на мухъл и когато разбутаха гардеробите в спалнята се оказа, че всичко отзад е мухлясало, гардеробите също са "прихванали" на места, а от там и всички дрехи са пропити с миризма. Имам смътни спомени как не можех да махна миризмата от едни дрехи в един дълбоко заровен кашон - прах, киснах и какво ли не, но не успях. Затова се допитвам, ако някой има идея дали и как може да се премахне... А гардеробите им са от масив, сигурно са пропити целите и те ще трябва да се изхвърлят... Тц-тц, хубави гардероби бяха  ooooh!

# 474
Здравейте! Искам да ви питам имате ли идея как да се третират дрехи, засегнати от мухъл? При майка ми от няколко дни се усещаше миризма на мухъл и когато разбутаха гардеробите в спалнята се оказа, че всичко отзад е мухлясало, гардеробите също са "прихванали" на места, а от там и всички дрехи са пропити с миризма. Имам смътни спомени как не можех да махна миризмата от едни дрехи в един дълбоко заровен кашон - прах, киснах и какво ли не, но не успях. Затова се допитвам, ако някой има идея дали и как може да се премахне... А гардеробите им са от масив, сигурно са пропити целите и те ще трябва да се изхвърлят... Тц-тц, хубави гардероби бяха  ooooh!

ако е само миризма, пробвай с оцет да неутрализираш . Ако са мухлясали в коша . Ако мебелите са масив, шкурене , лак и нищо им няма, но трябва да изсъхнат първо .

# 475

Аз търкам...то само с напръскване едва ли ще отмие следи от варовик.
Но пък и банята 2 в месеца се чисти основно,така ,че не еот най-замърсените..

Aз всяка седмица чистя основно , и само с пръскане пада. Вече не търкам с полирапида ми се налагаше.

Разбирам, мерси Simple Smile  bouquet

Да питам нещо, което от много време ме гложди - вярно ли е, че спирта не дезинфекцирал, а фиксирал микробите? Имам предвид 90 градусов спирт за почистване. Много неправдоподобно ми звучи Thinking
С какво да се почисти техника например, така че да не се развали? Примерно като падне дистанционното на пода, преди го бършех с мокри кърпички, но след като развалих така няколко дистанционни от влизане на препарата от кърпичките вътре, започнах да го почиствам само със спирт.
Клавиатурата на компютъра също я чистя с памук, напоен със спирт, както и мишката /внимателно/.
Знам, че има разни спрейове за почистване на техники, но не става ли и със спирт и вярно ли е това твърдение за фиксирането на микробите?

# 476
AQUА , някой "гений " ще да ти е го е казал това.  Joy hahaha hahaha или дете. Как може да е вярно , като дори лекарите го ползват преди да ти бият инжекция примерно. Принципно ,пълна стерилизация е като се пече на 200 -300 градуса, за инструменти зъболекарски да кажем  hahaha Wink за клавиатура си е ок.

# 477
Здравейте! Искам да ви питам имате ли идея как да се третират дрехи, засегнати от мухъл?
Оцет  Peace

# 478
  • в огледалото на живота
Здравейте! Искам да ви питам имате ли идея как да се третират дрехи, засегнати от мухъл?

Ако напръскаш с препарат за мухъл дали няма да има ефект?Саво,Астониш.... newsm78

AQUА,как със спирт клавиатурата?
Аз се страхувам да го ползвам за компютъра.... Rolling Eyes
Предпочитам специализираните такива препарати.

# 479
  • Cyberspace
Ами те са на основата на белина, така че засега сме свършили нещо подобно - накиснахме ги с белина, за да си помислят, пък да видим...

Общи условия

Активация на акаунт