Хитринки за всякакъв случай - тема 9

• 82 418
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
did_tag мерси много, напълно съм съгласна с теб.

# 481
Искам да попитам и тук, как да изчистя петна от коректор върху черна памучна блуза?
Пробвах с прах, сапун за петна, препарат за петна, ацетон. Съвсем малко се изчисти, но останаха бели петна. Дайте идеи с какво още да пробвам за да изчистя напълно всичко !

# 482
имаш ли снимка или линк?

http://www.ekak-zdrave.bg/v-lichen-plan/kak-da-izpolzvame-beliya … stvashto-sredstvo - не съм го виждала по мрежата. Само съм чела за него.

все пак е нещо...

# 483
Ами те са на основата на белина, така че засега сме свършили нещо подобно - накиснахме ги с белина, за да си помислят, пък да видим...

Хипохлорид е основната съставка на савото и избелва.

# 484
# 485

Така изглежда карфурският:

# 486
AQUА , някой "гений " ще да ти е го е казал това.  Joy hahaha hahaha или дете. Как може да е вярно , като дори лекарите го ползват преди да ти бият инжекция примерно. Принципно ,пълна стерилизация е като се пече на 200 -300 градуса, за инструменти зъболекарски да кажем  hahaha Wink за клавиатура си е ок.
Нали Grinning И аз така знам, лекарите не случайно с това дезинфекцират кожата!
Фиксирал...глупости!
Ми къде го четох - във форума, къде другаде Crazy И то не на едно и две места, та се бях замислила сериозно и ето че успях все пак да се изложа питайки такава глупост, но сега поне ми е спокойно.

Клавиатурата нищо и няма от спирта. Всякаква техника, непонасяща мокрене, чистя със спирт. Преди чистех с мокри кърпички, но препарата, с който са напоени, влиза в техниката и ги разваля. Със спирта няма проблем. Памук, напоен със спирт, но да не капе.
Много кекави тия техники... какво се развалят така лесно от малко влага Rage Страшно много се ядосвам като вземе че се развали някоя простотия от това, че съм го изчистила! Ми няма да седи мръсно, я! Пипано от тоя и оня... Не желая нещата, до които се докосвам да са пипани от хора! И всичко, каквото позволява почистване, го чистя. Да ги правят водоустойчиви!

# 487
Знам , че мръсни дрехи не се гладят , защото се фиксира мръсотията , но за спирта  hahaha. Не се излагаш ти , а който ти го е казал. Едва ли дезинфекцира всичко все пак , но дори ще да е повече от мокри кърпички . Не само тази глупост съм чела във форума/да не цитирам/ ,макар  че сигурно аз пиша такива неща, които се виждат глупост за някой друг  Whistling

# 488
  • Cyberspace
Здравейте! Искам да ви питам имате ли идея как да се третират дрехи, засегнати от мухъл?
Оцет  Peace

Благодаря, ще опитаме!

Ами те са на основата на белина, така че засега сме свършили нещо подобно - накиснахме ги с белина, за да си помислят, пък да видим...

Хипохлорид е основната съставка на савото и избелва.

Ами те и без това няма да стават за носене, може пък и със савото да пробваме  Grinning

# 489
Първо се мокрят дрехите, после се разтваря хипохлорида/Савото във водата, после мокри се слагат, за да не стават на петна. Не пръскайте със Саво директно . Има ли петна от мухъл не вярвам с каквото и да излезне, то самата тъкан е прогнила вече.

# 490
Искам да попитам и тук, как да изчистя петна от коректор върху черна памучна блуза?
Пробвах с прах, сапун за петна, препарат за петна, ацетон. Съвсем малко се изчисти, но останаха бели петна. Дайте идеи с какво още да пробвам за да изчистя напълно всичко !
Никой ли не може да помогне?

# 491

Пробвай с накисване с вода, те са водоразтворими .

# 492
  • Пловдив

зависи, има и такива на ацетонова основа...
Във всеки случай, кисненето във вода не би навредило Peace

# 493
  • оттам, откъдето започва България
Пробвай със Спот на Перилис. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360888.0

# 494

зависи, има и такива на ацетонова основа...
Във всеки случай, кисненето във вода не би навредило Peace

Е ако е на ацетонова основа да го мята с лакочистителя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт