БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 116

• 59 538
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Тази дъска е въпросната, за която Джемма каза че е ползвала в Коледната тема. Върху нея се реже и не се надира. Аз обаче реших че няма да се занимавам професионално с хартия и за няколко картички, за да направя, няма смисъл да купувам и такова нещо. Режа си с макетен нож върху дебел слой вестници и после ги изхвърлям. Иначе ги видях тук- два размера са
http://www.slanchogled.com/Catalog-%D0%B1%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B … BD%D0%B5_329.aspx

# 361
ИнаТ, чуден е книгоразделителят  Simple Smile Никога не съм бъцкала дребосъчета, сигурно е хубаво  Grinning

Биляна, и тук да кажа - гобленът е станал невероятен. То ясно, че фабрично красив са го направили Дим., обаче позле без многото труд нищо не става. Поздравления за търпението и труда   bouquet Heart Eyes Сега треска ме тресе да покажеш кое е следващото  hahaha

Ина, браво, напредваш постепенно и правилно, не като мен - пълен хаос и боцки из целия гоблен  Laughing

Аз си поръчах вчера Бистрото, нищо, че имам един друг за довършване  Whistling

И да ви се оплача - майка ми доуши магнолиите на Леврон, страшно много труд и ако ви кажа каква грозотия и нищо общо с цветовете на картинката...  ooooh!  Ще го закачам на тавана, че ми е жал за труда й  Confused

# 362
Биляна, много е хубав този гоблен.
Инат, така книгоразделителят ми харесва повече, отколкото ламиниран.
Ина напредваш.
АЗ съм на ниво последни 8 реда през 12 квадратчета полукръст с един цвят - голяма скука момичета. Наистина предпочитам да шия в този момент контур и френски възли.

# 363
  • Балчик
Дъската се води самовъзстановяваща се, много е хубава и удобна за рязане. Сестра ми се занимава с хартии и картон и я има. Става и за рязане на пастарту от картон, аз затова искам размер А3 да си взема, че е по-голяма. Има ги в онлайн магазините.В Джули арт има само А4 размер. Аз се чудя дали от Ибей или от Слънчоглед да ви поръчам, още не съм се наканила.
И нещо друго, освен картички и шоколадници рязахме  със сестра ми на  нея, но няма да показвам, че е изненада за другарче от форума.То само ще си го покаже в съответната тема, като дойде ред.

# 364
На мен и ламиниран си ми харесва. В тези вложки трябва да се съобразявам с големината на панамата и мотивчето, което може да се побере на нея. Примерно, пробвах готов мотив да сложа, но не става, по-широк ми е от заготовката. Така, че пак ще отида да ламинирам, но и тези ще ги използвам, колкото имам в себе си. Лошото е, че при ламинирането винаги има риск да се съсипе бродерията и да не се получи нищо накрая.
Мотивите с еленчетата са от една схема за коледен чорап, идеално се събират. Сега мога с друг цвят да направя зимни шапчици, ръкавички, елхички или снежинки от същата схема. Ще видя в какъв цвят са ми гръбчетата и ще реша.

# 365
Инат и двата начина си имат предимства и недостатъци. Важното според мен е че има избор.
Може би заради коледната тема, но тези еленчета греят.

# 366
Някой иска ли нещо от Джули арт, ще си поръчам тиксо и разделител реших за разлепената бродерия. Поне да не рискувам да ми я съсипят съвсем, няма да го преживея.

# 367
Здравейте сръчни момичета от дълго време ви чета и Ви се възхищавам на изработените красоти и днес се регистрирах защото и аз искам да се науча да шия тези прекрасни творения Аз шия гоблени от 20 г но с малки прекъсвания но шия на разграфена панама а не като вас например на Биляна творението което е много ама много ми хареса и другите красоти който сте показали също ми харесват и съм очарована но е на друга панама и аз искам да творя такива красоти Казвам се Мариета и съм от в търново и не знам кой може да ме научи на тези техники Желая ви успешен ден

# 368
Добро утро момичета,търси се:
Скрит текст:
  /амма,че снимка ви изпратих,но вие  имате професионално зрение/ Grinning

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 10:33 от llilli2

# 369
Добър ден!

Всичко ми харесва което сте показали, ама всичко!

Аз скоро ще покажа едни дребоси, дето ще ги подарявам.
Вчера ходих до Джули Арт да си поръчам специално картонче за една бродерийка, която не прецених, че няма да ми се побере  в наличните  ooooh! Joy Много е затрупана с работа. Съветвам Ви ако поръчвате да го направите сега, за да не се чака после много.

Много ми е мъка, гоблена в който се влюбих скоро е изчерпан  Cry
Скрит текст:
Ако някой го види някъде да свирка, моля!

# 370
чаровница, добре дошла Grinning
И аз преди да дойда тук Grinning можех да шия само гобленов бод. Дори имах само 3-4 малки гоблена ушити. Но благодарение на момичетата във форума   bouquet Heart Eyes  bouquet вече мога да шия всичко, което ми харесва ( звучи малко нескромно, май Rolling Eyes). На първа страница на всяка тема има полезни съвети за гобленари. Там има обяснено как се шият кръстчета и други видове бодове. Ако нещо конкретно те затруднява или интересува, питай - ще помагаме. Тук дамите са много отзивчиви и добронамерени Hug
Деси, винаги, като вляза в този сайт и полудявам по някой гоблен Crazy ooooh!. Някой познава ли този гоблен? Къде мога да го намеря Embarassed. Говорехме по-напред за фарове, кончета.....аз нямам фар, а този ми харесва Blush
http://www.stitch.su/users/ready-works/%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B5% … 0%B0%D1%8F&41

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 10:32 от didida

# 371
  • с.Николово, обл. Русе
llilli2 това гобленче ако не се лъжа е авторска разработка на едно момиче, което отдавна не е писала тук - sissak, и е платено. Гобленчето се казва "Хитър Петър". Преди време си го закупих от нея, но все не ми остава да стигна до него. Ако го искаш с удоволствие ще ти го подаря, но няма да разпространявам схемата без нейно съгласие. При интерес от твоя страна на ЛС пусни един адрес и другата седмица ще е при теб.

# 372
didida много ти благодаря за топлите думи аз мога да шия кръстчета това не е проблем но панамата като гледам се разчартава и е аида но кой номер това не го разбирам но с такива отзивчива  Hugколежки няма как да се не науча

# 373
  • София
didida много ти благодаря за топлите думи аз мога да шия кръстчета това не е проблем но панамата като гледам се разчартава и е аида но кой номер това не го разбирам но с такива отзивчива  Hugколежки няма как да се не науча

Добре дошла и от мен  Hug

Щом не си свикнала с неразчертана панама, да ти кажа, че продават разчертана Аида 14, чертите изчезват след изпиране. Малко е по-скъпа, но първия път можеш да си вземеш такава - докато не посвикнеш с нея, след това ще си купиш обикновена бяла Peace

http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=2130

Кръстчетата са супер приятни и няма нищо сложно в тях - правиш си обикновен гобленов бод отляво надясно, след което се връщаш към началото, като боцкаш гобленов от долен десен към горен ляв и си готова  Peace

Диди, и аз постоянно си харесвам нещо там  Simple Smile

Инатче, изключително красиво се получи книгоразделителят  Peace

За "етапчето" на Ина за пореден път нямам думи - винаги се възхищавам на скоростта   bouquet

Иначе и аз съм от хаотично шиещите  Mr. Green Следобяд ще пусна етапче от "Есента" на "Риолис", че ще го замразявам временно, докато не подготвя подаръка за другарчето за Коледа.

# 374

Общи условия

Активация на акаунт