БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 116

• 59 331
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Radika ,  Hug
Хареса ми паспартуто на гоблена, особено със златистият ръб. Не мога да преценя точно цвета на  рамката, но и тя не е лоша.
Аз имам забележка, обаче, към това къде точно е сложено паспартуто. Вижда се, че горните листенца на цвета на мака са"отрязани", както се вижда и как стои и дръжката на мака като "отрязана".
Аз лично /не задължавам с мнението си, но все пак ти за да го покажеш и да кажеш, че не ти харесва очакваш от нас някакво мнение/ бих свила вътрешният размер на паспартуто така, че ръба му да започва от "отрязаните" части.
Още повече има някакви"надписи" като фон - личи се, че и те свършват там някъде и някак стои като"... недописано".

# 556
  • sf
Много неприятно това с ателието  Confused Знае ли как е станало, инцидент или конкуренция  Rolling Eyes
Скрит текст:
На баща ми запалиха цял бус със стока,некъв идиот  ooooh!

# 557
Инат, не че се засягам, съчувствам на хората. Градът ни е малък, познаваме се, от години рамкирам чрез тях. Просто не разбрах усмивката ти. Hug

Иначе ето го календарът, исках в рамка да го покажа, но кога ли ще стане тя?

Разбира се, че и аз им съчуствам.
Radika, много хубав гоблен!
За маковете не мога да кажа мнение, хич, ама хич не ме бива да избирам рамки, особено ако са с паспарту.
За коледните календари мога да потвърдя, че са с разбъркани цифри, не знам каква е причината. Всяка година купувам на децата такива с фигурки от конструктори. Питах ги тях дали знаят защо е така, синът ми каза, че за да бъде по-забавно.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 06:33 от ИнаТ

# 558
  • До сърцето...
Radika ,  Hug
Хареса ми паспартуто на гоблена, особено със златистият ръб. Не мога да преценя точно цвета на  рамката, но и тя не е лоша.
Аз имам забележка, обаче, към това къде точно е сложено паспартуто. Вижда се, че горните листенца на цвета на мака са"отрязани", както се вижда и как стои и дръжката на мака като "отрязана".
Аз лично /не задължавам с мнението си, но все пак ти за да го покажеш и да кажеш, че не ти харесва очакваш от нас някакво мнение/ бих свила вътрешният размер на паспартуто така, че ръба му да започва от "отрязаните" части.
Още повече има някакви"надписи" като фон - личи се, че и те свършват там някъде и някак стои като"... недописано".

Ами да, бях забравила как се ядосах като го взех и видях това самоволно оставено разстояние  Twisted Evil

Абсолютно права си, паспартуто трябва да започва там, където свършват листата на маковете и надписите. Ще го коригирам и това  Peace

# 559
Мили момичета както винаги големи красоти сте показали   bouquet
Аз най накрая успях да си завърша часовника със слънчогледите снимка утре ще покажа  .
Сега съм в къщи болнични и реших да започна молитвата за дома на бяла панама със сребърна нишка 14 count, с кръстчета моля да ми кажете с колко конеца трябва да шия  newsm78
http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=2703
като тази ми е панамата
Цветното ми ангелче стой и си чака реда но не посмях да започна с него понеже никога не съм шила кръстчета и докато им свикна ще потренирам с молитвата дори и да се наложи да разшивам ще имам конци от къде да си купя

# 560
  • София / Баня
Radika много готини макове - на мен рамката ми харесва. Но паспартуто е за корекция.

Да си покажа рамкираната шейна. Не бийте фотографа, той толкова си може. Много се чудих дали да не е със светло червена рамка, че ми е по-коледен цвят, но мисля че стана добре.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 10:00 от ania1

# 561
  • Балчик
Много неприятно това с ателието  Confused Знае ли как е станало, инцидент или конкуренция  Rolling Eyes
Скрит текст:
На баща ми запалиха цял бус със стока,некъв идиот  ooooh!

Умишлен палеж чух последно.

ania1, тази шейничка от къде ми е толкова позната? Wink Hug
Много хубава е станала. Peace

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 14:50 от Джемма

# 562
Radika, на мен зеленото в рамката ми харесва. Дори въртешното (второто паспарту), което е кафяво бих направила много тъмно зелено. Златния кант около паспартуто бих оставила - много ми харесва. Колкото за размера, и аз смятам, че трябва да започва от там, от където свършва ушитото Peace
ania1, харесва ми с този цвят рамка Wink
galia69, на 14к ший кръстчетата с две нишки конец Simple Smile
Delfin4e, пеперудата ти Wink е много сладурска. А стихчето - още по Grinning
И на Блонди щях да отговарям.... ooooh!. Започни от където ти е удобно Peace Само преброй внимателно, за да не го изместиш в единия край. Аз в момента шия бистрото и започнах от долния десен ъгъл.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 10:29 от didida

# 563
galia69, бях си взела от същата панама, ших ето това
Панамата е много твърда, аз си мислех че ще е мекичка с нишки за блясък, кой да прочете, че е твърдо колосана, мислех че ще се издера Simple Smile) Направо си е като пластмасова.

И в тази връзка да кажа, взех си 1м парче  no , използвала съм само за това гобленче което казах, някоя от вас ако иска такава панама ви пускам веднага. Няма да мога да я ползвам за нищо... Мислех коледни играчки да правя на нея, отзад да им залепя станиол (фолио), ама още го мисля  Blush

# 564
 celuFka и аз не съм видяла като теб че е твърдо колосана( взех си обаче 50 см от нея) но така ще мина без гергеф този път  Joy
Твоето гобленче много го харесвам и по нататък ще си го зашия. На тази панама имам идея освен молитвата за дома да направя към нея и божията молитва ще видя ако остане  от панамата може и твоята красота да я избоцкам  с лъскава панама  Blush

# 565
  • София
Сега съм в къщи болнични и реших да започна молитвата за дома на бяла панама със сребърна нишка 14 count, с кръстчета моля да ми кажете с колко конеца трябва да шия  newsm78
http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=2703
като тази ми е панамата

Дидида ти е казала с колко нишки, аз искам само да добавя, че съм виждала Молитвата върху такава панама, но не ми хареса особено. Сега ще обясня защо. Гобленът е замислен като свитък, а ако не се сложи фон вътре, стои като в рамка и се губи част от прелестта. Аз я ших с фон - изглежда точно като старите свитъци (още мъничко ми остана да довърша), разликата е огромна. Това е лично мнение  Peace

# 566
 smile3501 smile3501 smile3501Момичета,страхотни красоти сте сътворили.Radika,много са красиви маковете,може само  ако трябва да коригираш  вътрешната част с надписите и цветята,но и са така  са супер.На Джема много ми хареса  календара,шейната на ania1 носи прекрасно коледно настроение.Не мога да изброя всички красоти. Молитвата я видях ушита на винтижна панама  в бежово -кафяво,много добре стоеше.Точно като старинен свитък.

# 567
Джемма, много симпатични мотивчета си подбрала Heart Eyes
То и аз все се каня да направя на децата някакъв календар (какъв някякъв....бродиран ще да е Laughing), но все не стигам. Може би за следващата година. Ще слагаш ли някакви изненади на всяко от прозорчетата? Какво е удачно да се сложи Rolling Eyes и каква всъщност е символиката на един такъв календар? Blush

# 568
  • Балчик
Джемма, много симпатични мотивчета си подбрала Heart Eyes
То и аз все се каня да направя на децата някакъв календар (какъв някякъв....бродиран ще да е Laughing), но все не стигам. Може би за следващата година. Ще слагаш ли някакви изненади на всяко от прозорчетата? Какво е удачно да се сложи Rolling Eyes и каква всъщност е символиката на един такъв календар? Blush

Благодаря.
Не знам каква е символиката, детето си го пожела- направих. Първоначалната ми идея беше да не е в рамка и под всяка картинка да има нещо сладичко- за всеки ден. Но после помислих и ми дожаля как ще се изцапа с годините и реших да е в рамка. За украса на стената в детската.

# 569
Идеята на този тип календари е от 1-ви декември до Коледа всеки ден да се отваря съответното прозорче/кутийка и т.н. и от там да се вади по една изненада за детето. Обикновено са сладки работи всякакви, но съм виждала и с дребни играчки... "Съспенс", както се изрази по-добрата ми половинка-"всеки ден напрежението от очакването на стареца се нагнетява, докато на 24-ти стане ясно, че КРАЙ- утре сутринта ще има голееееми изненади под елхата".
Коренът идва от предколедните пости, по време на които е било забранено да се ядат луксозни, скъпи, вкусни неща, и по този начин е било туширано недоволството на децата от липсата на бонбони. В чист вид е имало захаросани сушени плодове или бонбони, но не шоколадови- все пак какаото не е европейско растение!
 People Santa santa2 afwitch

Общи условия

Активация на акаунт