БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 116

• 59 347
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • sof
Здравейте, чета ви с интерес, и много хубавини ми радват душичката тука, и да покажа, че бавно напредвам:

http://zlatad2.snimka.bg/details/za-bg-mamma.751309.32054668

много си ми харесва как се получава, обаче си е ситно и бавно се напредва. Ламето е безкрайно, а се комбинира с 4 различни конеца, всеки от които ми се слива с панамата и за първи път ми се уморяват очите, понеже съвестно внимавам. Слагам и гърба, понеже се обсъжда за кръстчетата: ами самоука съм, ето как ми се получава:

http://zlatad2.snimka.bg/details/za-bg-mamma.751309.32054681

Изобретила съм си начин да напредвам с кръстчета само в една посока, ако искам да достигна друг "сектор", където да действам със същия конец/цвят: две наклончета и се връщам, така че мога да "напредна" следващи две все в същата посока, и така без да се "връщам" "движа" към края на да кажем дълга единична редичка кръстчета. Ами да кажа, че ги шия, както тук се каза, първо наклон и после се връщам, с другия наклон, и така /по редове един вид казано/. Дано е разбираемо. Схванах и начина на Блонди, обаче и аз клоня към подозрението, че така се изразходва повече конец, и може да се стигне до недостатъчност. Гръбчето, смятам, че си го гледам само аз, когато не ви го показвам например, и е въпрос на личен маниер как си подпъxва конците всеки.
Хубав следобед !

# 631
# 632
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
dinkov2, това е и моят начин на шиене и идентично изглежда и моят гръб. И аз съм самоука - всичко за кръстчетата научих от интернет. А гърба ще си го гледам само аз.

А ФинЕти съм я признала за идеален гръб. Апропо - тя пак се загуби!  Thinking  

Блонди, и аз не разбрах, че го шиех кръстче по кръстче, но май няма да ти стигне конеца така.  Спри преди много да си напреднала и после да е по-трудно да разшиваш.
Иначе прехода от долен ред към горен ред и при мен изглежда така и колкото и да въртях и сучех не можах да направя този преход по друг начин. Но това се получав ако започваш от едната посока - от другата не се получава така. Но това не е болка за умиране.
Ако са през две - три квадратчета правя преходи, иначе - не.

# 633
albenapd благодаря много ми помогна има добре обяснено всичко като за начинаещи като мен   bouquet
Благодаря ви момичета за куража който ми давате аз не се притеснявам как ще ми изглежда гърба изобщо но се притеснявам да не би ако правя нещо не както трябва да не ми стигнат конците за тази красота че ако са такива да ги продават тук ще купя но няма доколкото разбрах в БГ от тях
http://gilia.snimka.bg/tapestries/dimension.758475.30731093
за това започнах молитвата първо да потренирам малко на нея и тогава да започна ангелчето така и така съм в къщи поне да го започна на спокойствие .

# 634
Ох, тъкмо се научих и свикнах така, явно ще трябва да се коригирам, голямо пресмятане ще падне  Whistling Tired Мерси пак на всички  Hug

П.С. Ей затова обичам аз да си комплектовам гоблен, щото мога да си прескачам и шия на воля  hahaha

# 635
Аз докато четох обясненията ви, съвсем се обърках Simple Smile)
Аз шия като Диди например - минавам полукръст, ако има долу или отгоре 1-2 бода, качвам се, правя ги и си продължавам долния ред. После на връщане изобщо не гледам схемата Simple Smile Много често даже правя полукръстчета на цял участък, и после вече ги затварям.

Аз обаче идвам и да се похваля  Embarassed

Въпроса ми е - да правя ли розовия облак покрай дамата? Седя и се чудя. Честно казано така много ми харесва, а този облак ми се вижда загуба на време, макар че е полу кръст и ще го опаткам бързо.. Нещо, да посъветвате  newsm78

ПП. Не знам как така всяко изречение ми започва с "Аз"...

Видях големи красоти - готвача на ИнаТ, една прекрасна 'мушица' на dinkov2 (нямам търпение да го видя готов, като гледам ще е преди НГ), и един прекрасен етап от Диди и rossi1122.. и сигурно има още които не споменавам, просто защото не мога да запомня всичко. Но красотата тук е невероятна  #Crazy Hug

# 636
celuFka, аз не бих шила розовия облак около дамата. Някак не ми стои на място точно в този дизайн. А мацката е с тоооолкова нежни черти Heart Eyes. Много е хубава  Peace
rossi1122 до края на седмицата  #Crazy...? Ами то е след 3 дни.. Shocked....Браво на теб   bouquet    За толкова време аз шия мини за картичка  Sick hahaha
dinkov2  Peace за мен гърбът ти е напълно приемлив и нормален. Моите изглеждат по същия начин Grinning

# 637
celuFka страхотен е  Peace, много я харесвам тази дама  Simple Smile. За облака незнам какво да кажа  newsm78, така е добре обаче като знам че има облак и сега ми изглежда недовършена   Crazy ...дай снимка точно на тази комплектовка как трябва да изглежда Thinking , че мисля че съм виждала различни облаци  Whistling

# 638
Едни схемички бях обещала:

# 639
celuFka страхотен е  Peace, много я харесвам тази дама  Simple Smile. За облака незнам какво да кажа  newsm78, така е добре обаче като знам че има облак и сега ми изглежда недовършена   Crazy ...дай снимка точно на тази комплектовка как трябва да изглежда Thinking , че мисля че съм виждала различни облаци  Whistling

Нещо такова е облака, розово с различни нишки (1-2), покръст и различен вид розово....

Накрая може и да го прибера и по някое време да се сетя пак за този гоблен. Ами не знам, мислех дори да боядисам покрай Дамата панамата в розово, с акрилни някакви бои, после си викам Ама какво ще се мажотя..   newsm78

# 640
ИнаТ незнам на кого си ги обещала, но си ги свалих  Simple Smile

celuFka и аз съм раздвоена  Thinking, това с боядисването не е лошо като идея ама да не стане гаф с ушитата част  Whistling

# 641
Днес е ден на християнското семейство. Много здраве и любов за всички и здрави семейства.

# 642
Целуфке, според мен си го остави така, аз нещо не мога да схвана замисъла на този облак  newsm78

# 643
Дидида, аз съм шила френски възел с 3 конеца и две врътки около иглата и стават супер.
http://olenka63.snimka.bg/tapestries/goblen.704038.32055941.big
а ето до къде съм стигнала и една седмица не мога да довърша.
http://olenka63.snimka.bg/tapestries/goblen.704038.32055942.big
Тези редове най-отгоре,които са до половината да ги изкарам с полукръстче и да довърша контура и френските възли.

# 644
Ох, с тези коледни чорапчета много ме комплексирате. Много труд в това нещо, от къде намирате търпение? Но пък са толкова красиви!

Общи условия

Активация на акаунт