Пости 2013/2014 - 3 тема

• 54 901
  • 685
  •   1
Отговори
# 285
Аз вчера бях на традиционен боб и трушийка. Днес гъби с ориз и тиквени локумчета.
Правих и този постен кекс, лесен и вкусен :

http://hrisia4o.snimka.bg/cooking/vkusno.717481.32070877

1 бурканче сладко се обърква с една чаена лъж. сода бикарбонат. Престоява няколко мин. и към него се добавят:
1 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. канела
малко смлян карамфил и настъргано индийско орехче
300-400 мл. вода
3-4 ч.ч. брашно
настъргана портокалова/лимонова/ кора
/аз добавих и няколко нарязани сушени сини сливи/

Снощи обезкостих и една цигулка и днес цял ден обикаляме около една тава с тиквени локумчета, поръсени с канела, смлени орехи и малко мед:

http://hrisia4o.snimka.bg/cooking/vkusno.717481.32070875

# 286
  • Sofia
Днешната вечеря:

Постен галет с вишни

Пъстърва плакия

# 287
Може ли рецепта за постния галет?

# 288
  • В царството на игрите:)
Медени сладки с овесени ядки и сушени плодове

Вкусна салата с нахут

Постен сладкиш с ябълки и овесени ядки. Много вкусен и ароматен!

# 289
ilrai78 и аз вчера го правих, но със сладко от смокини. Стана чудесен  Peace
Аз тия дни съм на спанак, но как ми липсва едно млекце вътре..........
Иначе се учудвам на волята си. Аз досега нито диети, нито режими съм спазвала, но явно за всико си има точното време.
Да питам тези с кокосовите орехи, преборихте ли се? Аз след първи опит и неудовлетворена от резултата, втория орех си седи за красота  Laughing
Приятна и лека седмица  Hug

# 290
Друго си е като закусиш 2-3 филии пълнозърнест хляб с хайвер Grinning с прясно изтискан сок от грейпфрут и изядеш няколко ореха...

# 291
Днес у нас сме на кюфтета от червена леща, по-известни на юг като мерджимек кюфтеси. Идеални са за дните на пост, когато не е позволено олио. Peace Зеле с моркови, маслини и семена за гарнитура  Simple Smile

# 292
И зелето и морковите не се усвояват правилно без мазнина , така че не знам дали са подходящи за дните без мазнина , за сметка на това маслините са доста мазнички. Моя пост не е стриктен , аз не ям риба но пък си ям мазно .

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 12:17 от adelinda

# 293
 Rolling Eyes
Кюфтетата са подходящи за дните без олио. Дни на строг пост сега няма, просто темата е отчетна, а не конкретно за този пост, затова го написах, може на някого да му е полезно за Великия пост.

Зелето с морковите са познатата ни салата, затова не съм писала как се овкусява.

# 294
  • София
Ето моята постна бисквитена торта:
Значи кутията кокосово мляко я оставяте в хладилника, за да се отдели на повърхността по-гъстата част.От нея си правите крема за тортата. Моят беше разбитата гъста част кокосово мляко, какао, мед , портокалово масло и смлени орехи за сгъстяване на крема. С това мажете бисквитите.А преди това бисквитите се намазват с останалата част кокосово мляко /тази дето е като кокосова вода/. Стана много лека и приятна.

# 295
Дами, усещате ли някаква промяна във външния си вид? Аз не особено. :DDD
Днес правих от тези кюфтета от леща. Не са лоши... малко ги пресолих, нооооо се ядат. Има още от тях и допълнително направих ориз на фурна с киселец и зелен лук.

# 296
Здравейте на всички!От година не ям месо,млечни съм яла рядко,но сега спазвам постите.Понеже назад четох adelinda беше писала,че слънчогледовия тахан е с палмова мазнина и исках да попитам дали си сигурна?Аз скоро си взех такъв на Балчо,както и от тиквени семки,просто исках да ги опитам и много ми харесаха.Сусамов взимам на Тръндеви,взимала съм и от арабския "Дубайска шатра",но той е доста течен и ми се струва,че има доста мазнина.Жалко ще е ако това е истина с палмовата мазнина,защото трудно може да се постигне същия ефект вкъщи  Sad

# 297
  • София
Привет и от мен  Hug

Здравейте! Не се включвам редовно, но пък ви чета редовно. Искам да ви попитам нещо. Използвате ли маргарин като заместител на маслото? И каква марка използвате? Ако е обсъждана тази тема ме извинете, но нямам особено време да чета назад написаното.
   И някой може ли да ми предложи рецепта за постен сладкиш, но да няма шоколад или какао?
   Благодаря предварително.   bouquet

Марки маргарин, подходящи по време на пост - има и други, но не съм обновявала скоро списъка. Тези се срещат в големите вериги магазини. Преди да забременея и аз изпозлвах марагарин по време на пост. Помня, че купувах пълномаслен на Белла, един уж по - безвреден от магазин ХИТ в София и зехтинов маргарин. Сега съм се ограничила до бутертесто и до неща, в които не знам, че го има Laughing

За сладкиш без какао, мога да препоръчам последните два сладкиша, които labrex сподели в темата. Изпробвах ги и двата и както винаги се радвам, че и се доверих, всичко, което съм опитвала по нейно предложение е страхотно. От години правя един нейн меден сладкиш, който като гледам е почти сходен с медената торта спрягана в темата. Въобще може да погледнете темата й във форума за идеи Peace

Ето и сладкишите:

постен орехов сладкиш

Постен сладкиш с плодове

Друго няма какво да споделям от тези дни, защото като гледам колко много нови рецепти ме чакат   за качване на първа страница и мисля да не си създавам допълнителна "работа" Laughing

blackisback, чудесна отметка за кюфтенцата без олио Peace Пробвала съм различни варианти, но точно на тези все не идва ред. Имам няколко пакета червена леща, ще ги пробвам скоро. Благодаря  bouquet

# 298
  • Пловдив
С тези страхотни рецепти изобщо не можем да усетим нужда от нещо в храненето приготвих накой от тях от които винения кебап с гъби и магданозеното песто мнооооооого вкусни. Благодаря ви за страхотните идеи  Hug

# 299
Здравейте на всички!От година не ям месо,млечни съм яла рядко,но сега спазвам постите.Понеже назад четох adelinda беше писала,че слънчогледовия тахан е с палмова мазнина и исках да попитам дали си сигурна?Аз скоро си взех такъв на Балчо,както и от тиквени семки,просто исках да ги опитам и много ми харесаха.Сусамов взимам на Тръндеви,взимала съм и от арабския "Дубайска шатра",но той е доста течен и ми се струва,че има доста мазнина.Жалко ще е ако това е истина с палмовата мазнина,защото трудно може да се постигне същия ефект вкъщи  Sad

Прочети съдържанието на етикета, аз там гледам , не хвърлям таро нито имам кристална топка  Wink

Тръндеви мисля нямат, аз също вземам техен , но то е сусамов тахан , не слънчогледов . Слънчогледов  май само един нямаше палмова мазнина в съдържание , но не ми хареса . Бях дала на колежки да опитат от него и казаха , че истинския слънчогледов тахан трябвало да е на конци , а този не беше .

Общи условия

Активация на акаунт