Третокласници - 3

• 41 299
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • В светлината на слънцето
Браво и поздравления за всички математици.   bouquet
Ние май тази година ще минем метър, не иска да ходи, а насила хубост не става. Така че само ще се радвам отстрани за добрите резултати на децата, които ходят.  Grinning
Manzhelka, мерси за книгата, ще се купува.  Hug
Ел.четки имахме за един мнооого кратък период и нещо не се харесаха у дома. Та сега сме всички с обикновени.

# 136
Браво и поздравления за всички математици!!! Това състезание - СМТ си проведе и в нашия град - Бургас. Моята щерка не успя да се запише, защото местата били свършили. Интересно, желаещи много!!!

# 137
Браво на всички, явили се с желание на състезанието (и явяващи се с желание Simple Smile). Моят син е оплескал три задачи, две от които супер лесни, но като не решаваш за подготовка - трудно се сещаш за някои постановки Simple Smile И трите са от малкото точки - т.е. последните с многото точки са решени съвсем правилно. Едната е с дърветата, където се броят парчета, а не разрязвания, разбира се - като попитах колко струва Бай Стоян да ти разреже едно дърво, спонтанният отговор беше 2 лв. на разрез и като попитах колко разреза е направил се плесна по челото  Mr. Green Другата е за точките върху правата, които според него изобщо не могъл да разбере къде се намират, защото били ВЪРХУ правата, а не НА нея - и ги рисува някъде нагоре, нагоре... Умрях от смях. Не бях го предупредила, че и тук дават точки за непопълнен отговор и съответно просто е налучкал Simple Smile Третата - прословутите правоъгълници, но тях (и броене на триъгълници) винаги ги бърка. Чудя се как да тренира това...

Иначе е въодушевен, днес се зарадва, че на курса са им дали да решават Салабашев и иска да ходи. Ами да ходи Simple Smile Само не се кефи, че последните две седмици по два почивни дни са му заети сутрините с математика.

# 138
# 139
Честито на именниците, да са живи, здрави и много щастливи!
Браво на храбрите малки математици!

За протокола гарджето е с две грешни задачи, разбира се 4зад. и на мен ми е интересно колко деца са я решили, май трудно четат и са я подценили:), но ще се научат:)

# 140
Моя ако има две верни задачи ще е супер.Знаехме си,че не трябва да ходи,но той си нави на пръста.Не ме разбирайте погрешно,но просто не е готов,а знам какъв ще е коментара на класната,че се е изложил.
Честито на имениците днес.
Баща му вчера съвсем ясно му каза,че не желае повече да ходи.Да си учи уроците да си подготвя домашните,защото оценките въобще не са му отлични,не,че няма шестици,но по ЧО има четворка,на диктовка четворка еми не става така.

# 141
Привет! Wink
И моето с три грешни - бай Стоян - разсейка (не се сетила че са 10-1 разрязвания) Simple Smile, РД-тата - посоката на деня, книгата изобщо не е схванала.

От описанията ви разбрах, защо някои деца са посочвали отг. 20 лв- цепили са парите Simple Smile

Писали сте за книгите на Весела Кръстева. Е, в тази посока се ядосвах снощи - имат упражнения "редактиране на текст" - замяна, излишни, неточно употребени думи. Струва ми се рано .. С кратките изречения няма проблем. Но с дългите ... Още не знаят, че има подлог, сказуемо, допълнение, обстоятелствено пояснение ... Е как да ги нареди правилно, като все още имат объркан словоред, който за тях си им звучи прекрасно и си го харесват ..

# 142
  • Варна
Е как да ги нареди правилно, като все още имат объркан словоред, който за тях си им звучи прекрасно и си го харесват ..

Ха,точно преди 2 дни го запитвах написана от него редакция добре ли му звучи и той си ми отговаря "Ами да,супер е така!" Определено му е трудничко и на него. Peace
Моя вчера за 1ви път поиска да реши минало състезание,ама цялото,без да проверяваме отговорите.Принтира си 2011г  Салабашев.Настрои си алармата на тел. да му звънне след 2 часа и се започна-разхождане из стаята,разсъждения на глас,лягане на дивана и вирене на краката,докато си разсъждава...по едно време си метна химикала нанякъде от яд.... hahahaИ го питах като е на състезание какво прави?! Ами ходя до тоалета и си приказвам наум. JoyНе,не,малки са още и това си е. Party

# 143
Деска, не са малки  Twisted Evil Ама ме разсмя твоя:)
Смятат, че могат без упражняване, не искат да си губят времето, поне при нас са ей така положенията.
А просто с повече упражнения, се постигат и по-добри резултати Simple Smile
А упражняването за такива състезания е само +, защото в училище не учат такива. И няма да седне да решава, ако не се "налага".
И всичко това ще им е от полза в прословутия 7 клас - и научаването, че си трябва допълнителна работа ( а не само домашните), и концентрация, и правилно нанасяне на отговори, и проверки и т.н. (поне така смятам...) Ще знаят, че една тъпа точка има значение Sad

# 144
  • Пловдив
Деска , разсмя ме   Joy  Ама твоето момче си има тактика, разходката до тоалетната му е от полза в мисленето. И моята мома има ценни бисери от мислене в тоалетната.  Joy

# 145
  • Варна
Моя е облъчен за 7ми клас от миналата година. WinkНа ЧХ му пожелавам Успех и му казвам"Дай всичко от себе си,покажи ,че можеш",а той ми отвръща " Спокойно де,все едно  ще съм на матурите в 7ми клас"
Хем ме напуши на смях,хем ми стана едно .....никакво такова! Tired

# 146
Но с дългите ... Още не знаят, че има подлог, сказуемо, допълнение, обстоятелствено пояснение ... Е как да ги нареди правилно, като все още имат объркан словоред, който за тях си им звучи прекрасно и си го харесват ..

Сещат се, сещат се. Не се безпокой. Дори и с беден речник като моето. Това упражнение го имаха още в ПГУ по английски, а там е доста по-лесно заради точният словоред. По-бързо схваща как да ги подреди, отколкото точно как се изписват нечуващите се звуци/букви.

Силно съм впечатлена от разказ по картинки, писан от детето в Т3. Няма почти никакви грешки. Единствено трябва още да упражнява разделянето на текст на параграфи, които винаги започват на нов ред.

Браво на малките математици!  

Manzhelka, благодаря за линка към книгата. Поръчахме я вече за БГ училището.

bouquet

И нещо интересно за малките изобретатели!

# 147
Боже въобще не мога да мисля да седми клас.Ние до пети как ще избутаме не ми е ясно.Днес пак ми се обажда класната,колко невъзможен е бил,питам я какво е направил и тя в Събота на клуба казал на Ема в коридора,че не съществува за него и всички били чули и тя много се растроила,а тя като му казва в очите,че го мрази нищо.Днес пак я обиждал,питам какво е казал и тя ама той по време на час и казал Ема баба.И когато тя ми се оплаква за тези неща по телефона той удрял с тетрадката по чина.Това е невъзможно поведение.Ако не ставаше въпрос за моето дете,щеше да ми е смешно.При следващо действие подобно да ми звъни по телефона за такива неща отиваме пак при директорката и ако не го премести в друг клас,ще мисля за смяна на училището.Просто ми писна издържа точно една сезмица.

# 148
Роси, не съм давала мнение досега, но честно казано смятам, че нещата се влошават с оставянето на детето в този клас и не виждам никакъв вариант да се променят към по-добро. Това ми звучи толкова детинско от страна на учителката, че нямам думи. Премести детето от класа/училището и не се занимавай повече.

# 149
На мен пък ми е странно защо госпожата звъни за такива неща на родителите. Може би защото нашата звъни за наистина сериозни неща.И още , нашата госпожа ако звъни по телефона го прави на саме. Децата да не слушат.
 Явно детето и госпожата не могат да се сработят.

Деска много ме разсмя днес.

Деска, не са малки  Twisted Evil Ама ме разсмя твоя:)
Смятат, че могат без упражняване, не искат да си губят времето, поне при нас са ей така положенията.
А просто с повече упражнения, се постигат и по-добри резултати Simple Smile
А упражняването за такива състезания е само +, защото в училище не учат такива. И няма да седне да решава, ако не се "налага".
И всичко това ще им е от полза в прословутия 7 клас - и научаването, че си трябва допълнителна работа ( а не само домашните), и концентрация, и правилно нанасяне на отговори, и проверки и т.н. (поне така смятам...) Ще знаят, че една тъпа точка има значение Sad

Ето това повтарям на моето дете непрекъснато, и ако го разбере и приложи на практика, ще имам златно момче.

Общи условия

Активация на акаунт