Третокласници - 3

• 39 869
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
  • София

За подаръци за Коледа някой беше питал - и аз се интересувам. Чудя се дали да й взема mp3 с радио. Другата ми чуденка е дали да й дам пари и да видим какво ще си избере. Няколко пъти като й давам пари за детското портмоне се въодушевява какво ли ще стане, ако има 100 лв. Любопитно ми е какво ще избере, ако има парите. Дъщеря ми си мечтаеше да си има магазин с играчки за тинейджъри и май е нужен. Simple Smile
Моите деца писаха наскоро писмо до Дядо Коледа /сина ми знае, че аз купувам подаръците, ама му харесва да пише писмо  Laughing/. След 2 дена установих, че си е поръчал малък телевизор  ooooh!

# 31
  • София
Здравейте! И аз чета, за да съм в час с вас!
Моят третокласник 2ри ден си е вкъщи, че е настинал. Но вече се чувства по-добре и в момента си пише проект в портфолиото!

Коледни подаръци още не са си харесали!

# 32
Чета ви с удоволствие, за да си сверяваме часовниците с моята третокласничка.

# 33
  • В светлината на слънцето
Така значи, не било картоф.  Mr. Green На мен на картоф ми заприлича, ама толкова ме дразни вече, че ще го разкарам. Crossing Arms Бесеницата е добра идея, ще я дръпна.  Peace Иначе Теди чат-пат разпуска с междузвездния вариант на ядосаните пилци и някакъв subway surf.
Пробвах я с песни, не знам защо не иска да учи текстовете. Иначе си припява, при това пее доста добре, но никакъв мерак да учи текстове (каквото е запомнила от слушане, това). Добре поне, че е запомнила правилно, а не на китайски английски. Давах идея за коледни песни, баща й каза, че ще й направи лесни акорди за китарата, и това не иска. Thinking

# 34
Аз научих английски основно от песните едно време Simple Smile Но пък бях много мотивиран музикален фен! Е, после започнах работа в една английска компания с шеф-англичанин и тогава дръпнах най-много Simple Smile

За Коледа си поръча една ракетна писта на LEGO CITY, която с голям кеф купих с 40% намаление от Комсед в дните на намалението, защото иначе зената й е 170 лв.  Shocked Ще попълним списъка ри бабите с игра за PS3, вероятно някоя настолна (ЛЕГО или от Фантасмагория) и горе-долу това е. Аз съм в чуденка за дребните подаръчета в коледния адвент календар тази година за големия, защото ми става все по-труден в тази посока.

Моят син също си събира пари (от рождени и именни дни и други събития, включително сега и джобните) и си е купувал с тях игри за PS, един път маратонки, скейтборд, тенис ракета... Общо взето, харесва ми избора му Simple Smile

# 35
  • София
Моята иска отново кукла Монстер Хай-Дракулора за Коледа, понеже брат и се беше "погрижил" на първата да и се счупи крака. ooooh!
Та има една със счупен крак и една нова иска сега, хем тази за миналата Коледа я беше получила. От тогава е събрала 7бр. различни, и май ще ги повтаряме, даже. ooooh!

Таблетът и е прибран, заради лоши резултати в училище, за да не се разсейва и не щЪ да чувам за никакви игри, били полезни или не!

Вчера в бележника имаше 3 по БЕЛ ЗИП.
Питам я -на какво точно е тази оценка, понеже не виждам ни писмена работа, ни тест. Казва ми, че е при госпожата работата и. Преразказ било, но тя решила да го напишела като стихотворение, за да се римува поне на 2 места... ooooh! Wink
Нали е главата са и сценариите, които пише по аналогия на "Плажен Тийн филм"-поредният хит на Дисни ченъл! #2gunfire #Cussing out
Та решила да бъде оригинална, но явно госпожата и е подкастрила крилцата яко. А като прибавим липсата на грамотно писане, си представям, какво ще видя, като го донесе писаното.... Tired ooooh!

# 36
  • В светлината на слънцето
Оооо, събирането на пари е любимо занимание и у нас. Само че девойката не си купува после нищо с тях, а ги събира и като се получи някаква по-кръгла сума, иска да й я внасяме в банка. И само следи колко пари са се събрали и пресмята дали ще й стигнат, за да учи онова, което иска. А онова, което иска на този етап е медицина, но ветеринарна - заради животните. Simple Smile
SZA, нашият календар е без подаръчета, а само с разни задачки-закачки: да научат коледни песни, да ни изиграят коледна пиеса, рисуване на зимен пейзаж, помощ в сладкоправенето, купуване на елха, коледен пикник в средата на хола и т.н. Всяка седмица имат и по една задача с търсене на съкровище, като всяко листче води към второ с нови инструкции, а за да стигнат от едното до другото трябва да подскачат на един крак, да вървят патешката, да направят кълбо напред и т.н. Само на тези задачи имат дребен подарък.
На мен пък чуденката ми е какви книги да им подарим за Коледа, защото по традиция за всеки празник получават хубава книга.  newsm78 За Теди харесах ей това издание.
http://hermesbooks.com/prikazka-za-v-lshebnata-flejta-cd.html
Още повече, че тя харесва тази опера и като малка беше научила от слушане и пееше арията на Кралицата на нощта (и двамата с брат си са абсолютисти като слух и възпроизвеждат в точност всяка нота, а на нея й диапазонът на гласа е доста голям).

Моята иска отново кукла Монстер Хай-Дракулора за Коледа, понеже брат и се беше "погрижил" на първата да и се счупи крака. ooooh!

Познато.  Mr. Green Ние пък имаме Барби-Рапунцел с прическа на Риана. Ама като казвам Риана, имам предвид до голо остригана глава от едната страна. Mr. Green За негов късмет не яде бой, защото тя пък взе, че я хареса. А диването, добило кураж й предложи да направи прически и на другите Барбита. Не се прие. Mr. Green

# 37
Чудя се дали да й взема mp3 с радио.

Самуил получи своя миналата седмица.  Simple Smile Врънка от доста време и тъй като, първи от всички 3-класници, стигна определени точки по програмата за четене, реших че може да го получи и по-рано от Коледа. Купих евтин, $20-тина, качих музика. Много му се радва.  Simple Smile
Казала съм им да мислят, какво искат, но да се ограничат до 1-2 неща. Ние решихме да ги изненадаме с билети за Дисни парковете.

# 38
  • София
Записах децата днес, първокласника да ходи и той, да трупа опит. Сега отивам да намеря задачи, че до събота няма много време.  Grinning
Коледата ми е далече на мен.

# 39
  • Варна
Благодаря за темичката!  bouquet
За Коледни подаръци още не съм мислила,раничко ми е ,а и с тези летни температури..... Wink
Копче,посмях се с твоята девойка.Креативно е детето пък,в рими преразказ да прави,не всеки го може. Mr. Green

# 40
Моят син е събрал 300 лв. до сега и продължава да събира, защото искал iPad mini.
Иначе за Коледа исках да купим игра за тв, нещо с което да спортуваме цялото семейство. Ще видим какво ще измислим. 
Та решила да бъде оригинална, но явно госпожата и е подкастрила крилцата яко. А като прибавим липсата на грамотно писане, си представям, какво ще видя, като го донесе писаното.... Tired ooooh!
И вместо да поощрят детето за проявената индивидуалност, те му показали, че е грешно да си различен. Това само в наше училище може да се случи.

# 41
Много благодаря за идеите за книжки. За трети клас, конкретно за момчетата, избрахме енциклопедия. Предоволна съм. Hug
Лили Чудото я четоха девойките миналата година, не е актуална вече. Сега само за One Direction и кой от групата е любим ги вълнува. Драма голяма е, че First Holy Communion и техен концерт са на една дата, чак до националната преса стигна.

Коледните подаръци съм ги подкарала още от средата на октомври месец. Направих си списък и действам по него. Вчера подготвих календара за декември - къде ще се ходи на среща с Дядо Коледа (все още вярва) и театър/кино/мюзикъл. Повечето задачки за стенния календар ги копирах от миналагодишната ни тема... Embarassed Току-що опаковахме 2 shoe boxes за децата от бедните страни. А още е началото на месец ноември...

# 42
лулумба, аз също съм харесала тази книжка и ще им я купя за Коледа. В нашия адвент календар също има задачки, но и малки подаръчета.

# 43
  • София
Аз се включвам с едно предложение за поредица от книжки:
http://www.knigabg.eu/images/products/large/komplekt-beliq-jiraf.jpg
 Много са хубави, увлекателни.

# 44
  • София
Да ви питам - вчера се появи съобщение, че ще имаме родителска среща на 20-ти с интересен дневен ред. Понеже до сега сме имали родителски срещи 2 пъти в годината - в началото на първи срок и в началото на втори срок, вие ще имате ли такава междинна или нашия клас нещо са сгафили?

Дневният ред е
1.Резултати от обучението и поведение на учениците в училище;

2.Организационни въпроси;

ПП До сега никога не сме имали дневен ред на родителските срещи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт