Третокласници - 3

• 40 044
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
bibi, точно за същото търсене на съкровище с печати говорех. Ние само тогава сме били. Щом е такава лудница, май с това ще си останем. Thinking
За айсинг виж и в аромахаус. Този на прах е супер удобен, а и можеш да си разбъркваш по малко, а не цялото количество.
Момичета, имам едно питане. Каква е тази математическа олимпиада на 15 декември? Или моето не е съвсем разбрало за какво иде реч. newsm78
на 15-ти декември е Коледното математическо състезание, преместиха го защото обявиха 14-ти за учебен ден. Олимпиадата мисля, че също е на 15-ти, но тя е за ученици от 4-ти клас нагоре  Peace

# 466
bibi, точно за същото търсене на съкровище с печати говорех. Ние само тогава сме били. Щом е такава лудница, май с това ще си останем. Thinking
Момичета, имам едно питане. Каква е тази математическа олимпиада на 15 декември? Или моето не е съвсем разбрало за какво иде речсинг виж и в аромахаус. Този на прах е супер удобен, а и можеш да си разбъркваш по малко, а не цялото количество. newsm78
на 15-ти декември е Коледното математическо състезание, преместиха го защото обявиха 14-ти за учебен ден. Олимпиадата мисля, че също е на 15-ти, но тя е за ученици от 4-ти клас нагоре   Peace

Точно така.  Peace Тази Олимпиада не касае третокласниците.

Страхотни идеи за коледна украса сте дали.  Hug Ще си "открадна" по нещо от всяка. Лека-полека започвам да се настройвам празнично. Но, както всяка година, ще се развихря ден-два преди Коледа.

Благодаря за поздравите и да ви се връща!  Hug

# 467
  • В светлината на слънцето
И аз първо си помислих, че става дума за коледното математическо, но тя упорито твърди, че било олимпиада. Ето, сега пак я питах и пак казва, че им казали олимпиада. Thinking Ще я видим в крайна сметка какво е разбрала. Thinking
Тази вечер у нас имаше строева подготовка.  Mr. Green Върна се с петица по музика - сбъркала част от диктовката в нотната тетрадка. И баща й (преподавател в музикалната академия) като я подбра... Mr. Green  hahaha
На финала рече да попрегледа учебника по музика, за да види какво точно учат. Остана потресен от съдържанието. Crazy

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 22:52 от lulumba

# 468
На финала рече да попрегледа учебника по музика, за да види какво точно учат. Остана потресен от съдържанието. Crazy

Ние скоро купувахме някаква допълнителна тетрадка по музика, цели 4 лева. И аз като я отворих останах ужасена.
Искам да кажа, че като обикновен родител често оставам ужасена от написано в учебник, да не говорим за целия Околен свят миналата година......а какво остава щом професионалист остава потресен  Simple Smile

Още не съм вадила коледните украси, въпреки студа ми е рано. Може би и аз съм от хората, които не се възторгват толкова явно по комерсиалната Коледа през последните години. Децата ми, "горките" ще отброяват адвента само с шоколадови календари  Wink

В сайта на у-ще Славейков снощи нямаше съобщение за записване за Коледното, сигурно е рано?! Някой да знае нещо?

# 469
  • София
Материала по музика и на мен ми се видя сложничък, но като едни работни пчелички се трудим, доколкото можем. В предните теми имаше и доста математика и логика с свързването на видовете ноти в общи продължителности. А вече започнаха писането в петолиния. В неделя изсвирихме първата си мелодия на ел. пианото и да разбера за какво го имаме и дрънкаме 3 години на него. Мислех да го подарявам на някой, ама може да ни свърши още малко работа. Даже си мислех да намерим още няколко песни да разучим по празниците. За сега госпожата им по музика не ги тормози много, дава им домашни, но не съм видяла да шари с червено...

Благодаря ви за споделянето за работилниците и другите коледни красоти.
Безплатните работилници ги избягвам, защото има много деца и поне моето не може да се дореди до нищо. Попаднах на 1-2 платени, ще видим май като дати 21 или 22 декември са ни най-удобни.

За украсите на сладките - близо до нас е този магазин - http://sladkatakushta.com/glazuri/aising.html . Собственичката не е много склонна да обяснява на неук като мен кое за какво е, но гледам има голямо разнообразие. Всичко има доста Е-та , но за 1-2 пъти става.  Ще трябва да го посещавам.

Аз също съм умерен ентусиаст на Коледната тема, но използвам повода да обясня и покажа създаването на разни неща. Практическите занимания не са излишни, особено след няколкото месеца учене. А и като започна ме увлича. Та ща не ща ще си изпълнявам програмата Simple Smile

# 470
Аз си изживях ентусиазма с каката, когато беше на 2,3,4 г. Имам собственоръчно измайсторен календар елха от тоалетни ролки - всякя ролка опаковаха в зелена хартийка, червена връзка с номерче....подготвях дълги списъци с малки подаръчета и занимателно-поучителни задачки, внимателно пълнех календара тайно вечер.....ама това беше в зората на модата на ръчните календари.....взаимствах от немски сайтове, но към ден днешен съм оставила немската идея на германките, а моя календар елха отлежава на тавана. Ставам малко по-смирена и скромна на фона на лъскавата истерия и безброй подаръци. Е, пека все още меденки  Simple Smile Това си е приятно и вкусно занимание Simple Smile

# 471
Децата ми, "горките" ще отброяват адвента само с шоколадови календари  Wink

Е, и ние в групата, не остана време Wink

Е, пека все още меденки  Smile Това си е приятно и вкусно занимание Smile    Peace

За музиката ме изумявате Sad
Ние нямаме учител-специалист, нямаме нотна тетрадка, не знаем нотите ... В 5 клас ще цъфне гамата явно с пълна сила ...

# 472
  • Пловдив
Ох, музиката и нас ни тормози. Точно преди десетина дни и моята получи първата си петица точно на контролна по музика. Честно да ви кажа у нас няма кой да й помага точно там, възприемам бързо тактовете, в училище свирех в духовата музика, но на това контролно наистина едва ли щях да съм по-добра от детето, да не кажа и по-зле. Учат и разписват ноти, осминки, кое на колко е равно...  Никаква ме няма там.  #Crazy

# 473
  • Варна
Контролно по музика??

# 474
  • Пловдив
Мдааа, още от втори клас имат писмени изпитвания по музика.

# 475
При нас имаше само 1 на финала - по въпроси от учебника (които съм към уроците/ песните). Без ноти отново.

# 476
  • Варна
Виждам, че са писали ноти в тетрадката, чувам някои песнички... явно някои трябва да ги знаят наизуст, но не съм чула за трудности, по-скоро за скука, особено когато се преповтарят песни и то "все фолклор".

# 477
  • В светлината на слънцето
Мъжът ми бе потресен не от трудността на материала. То реално това, което е споменато в учебника като ноти и като някакви стилове (валс, менует, духова музика и т.н.) е на доста елементарно ниво. Той остана потресен от безобразно направения учебник, пълен с какви ли не глупости. Например Слави Трифонов по ангунг свири на виола и жизнено важен музикален въпрос за ку-ку бенд под снимката. Или пък представяне на валс като за целта е дадено как се свири на ...акордеон. Това Щраус, Виена - кучета ги яли тях. Пълно със снимки на оркестри с нахилени до ушите мургави свирачи. Друг въпрос под лоша снимка на две девойки по къси полички - нещо от типа на къде пеят Деси и Алекс? Аз в първия момент се опулих и зачудих кои са пък тези. И чааак после прочетох, че е споменат и ку-ку бенд, та ми просветна. И все неща в този дух. Изброени и показани разни музикални инструменти, между които няма пиано, което е основен инструмент в музиката по принцип. Що да има? Пълно с фактологически и нотни грешки. Абе тая сутрин още не му беше минало и заяви, че ще занесе учебника в Съюза на композиторите (той понеже е и композитор) да им покаже какви глупости се преподават на децата. Crazy

# 478
Абе тая сутрин още не му беше минало и заяви, че ще занесе учебника в Съюза на композиторите (той понеже е и композитор) да им покаже какви глупости се преподават на децата. Crazy

По Просвета ли сте?

Сега е моментът да го направи - учителите проверяват за грешки, неточности и подобни щуротии във всички учебници.

# 479
  • София
lulumba, в класа на дъщеря ми учат по Просвета на Калоферова и екип. Няма Слави и къси полички, току що го прегледах до края.На мен ми харесва, ще почваме да пишев домашното от тетрадката по музика. Слушаме "Менует" от Бокерини и една песничка "На цирк" където също се споменава танца.

Общи условия

Активация на акаунт