Третокласници - 3

• 39 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • В светлината на слънцето
При нас обикновено се прави едно по-стабилно коледно тържество с участието на деца от началния курс. Подготвят различни неща: някои пеят, други танцуват, трети рецитират стихове и т.н Обикновено един от класовете подготвя и кратка драматизация на пиеса - с костюми, декори, роли и т.н. Спортистите показват също разни неща - най-вече тези, които тренират художествена гимнастика. В интерес на истината става доста дълго - обичайно отива към 2 часа, но децата се радват. Тази година обаче не знам дали ще има, тъй като преди месец правиха голям спектакъл по повод юбилея на училището, и може да пропуснат коледния. А по класове - който както се организира. Нашите ще ходят на опера и ще разменят подаръци помежду си в клас.

# 571
  • София
Хай банда,
Нашето коледно тържество тази година ще е дискотека с аниматори  ... в салона (за всички от 1-3 клас). Не съм въодушевена, но май е по-добре отколкото извозване с автобуси до дискотеките в Студ. град. Преди това ще имат тържество в стаята с предимно домашни печива. Пак ще направим цялата кухня в брашно.   ooooh!
Предложих размяна на книжки, ама не се прие (много неинициатевни и стиснати родители бейй).
Моите гарджета много ги похвалиха на родителската и за ученето, и за базарите, че и за дисциплината - бре, бре, бре (по Коледа стават чудеса).  Grinning Grinning Grinning
Имаха коледен етюд на тема български обичаи, та се бяха избацали с носиите от клуб Хороводец - песни, танци, стихчета, та на РС гледахме снимки и клипчета. Занесоха питка, сърми, боб, чушки плодове и т.н. и след сниките (щото ги снимали и за сайта на у-щето) изплюскали всичко занесено.  Това за мен е супер готино - така се усеща празника по некомерсиален начин.
Събрали са около 100 лв от благотворителния базар и аз ще додам още малко, та ще купуваме бельо ( потници и гащи за деца от 7 до 17 г.) за един дом. Събирам идеи от къде може да се купи на едро по-евтинко памучно бельо ?
И още едно питане - няко е дете за ходи на английски език в Britsh council ?

# 572
bibi, браво за българския обичай и за дарението. Хубаво е да се случват такива неща във всяко училище. Peace

# 573
Биби, пиши на Люлин за бельото, тя може би ще има идея.

# 574
Миналата година имаха подобно на описаното от Bibi тържество, бяха с народни костюми, имаше огнище,черги,  слама, сърми, чушки, плодове, питки, даже и боб е гърне. Аз по доволни, горди и щастливи деца не бях виждала! Така вкусиха от народните традиции, обикнаха ги и ги занесоха завинаги в сърцата си. Браво на учителите за страхотните инициативи!
....................................
Как сте с количеството уроци и домашни. При нас има доста умора, но вчера видях контролното по музика, което е от "разтоварващите" предмети в програмата и беше следното: лист А4 двете страници, писане на ноти, четене на ноти, определяне на тонове, разпознаване на такт на произведение, разпознаване на вид оркестър на чуто произведение и т.н..... направо ми дожаля за детето, не е лошо да имат широка обща култура, но ми се струва че доста ги претовариха.

# 575
  • София
при нас доста бързаха до тази седмица - сега гледам много лежерно го раздават, явно класната е усетила, че децата са доста уморени... правят повече тестове и по-малко домашни имат  Peace

# 576
При нас контролни и домашни да искаш. Само вчера и само по математика са имали две конролни. Отделно един куп задачи. Дано поне следващата седмица са по-разтоварени. Гледам я, че е вече уморена и много разконцентрирана. Thinking

# 577
Миналата година имаха подобно на описаното от Bibi тържество, бяха с народни костюми, имаше огнище,черги,  слама, сърми, чушки, плодове, питки, даже и боб е гърне. Аз по доволни, горди и щастливи деца не бях виждала! Така вкусиха от народните традиции, обикнаха ги и ги занесоха завинаги в сърцата си. Браво на учителите за страхотните инициативи!
Браво на учителите и децата! Ето, такива трябва да бъдат коледните тържества, а не някакви измислени мероприятия, като дискотека с водещи Джак Спароу и Вещицата  Crazy ooooh!, последвана от бърза почерпка и кой откъде е... От автобусите идват следващите, няма време.  Money Money Money 
За домашните- ами като количество са си същите, каквито и досега. Само дето моят юнак все по-трудно сяда да учи. Пък и един куп коледни състезания го чакат, по шах и по плуване. Ако измислят и коледен футболен турнир....  smile3544  Crazy
Аз пък съм на вълна планиране на коледната ваканция. Ако нещо се провалят плановете ми за ски извън София, ще вкарам в действие резервният план - ски на Витоша. Миналата седмица се разходих по спортните магазини за екипировка. Якето от миналата година все още му става. Долнището също. Очилата и тази година, ще ги ползва. Трябват му още един чифт ръкавици, чорапи и каска. И най-важното - сняг, сняг, сняг. Nature Snowman Nature Snowman

# 578
Домашни нямат много но за сметка на това през ден си правят контролни. В неделя сме на състезание. Нямам големи очаквания при положение ,че не решава задачи. Завиждам за такива инициативи с народните обичаи. Моя още не може да разбере каква е разликата между народен празник и обичай. Tired

# 579
  Привет ,момичета!Тъй като няма да имам възможност утре да вляза,да не забравя да пожелая УСПЕХ НА МАЛКИТЕ НИ МАТЕМАТИЦИ УТРЕ НА КМС!
       Честно да ви кажа,лично за с нетърпение чакам ваканцията,за да си почина.

# 580
Успех на всички участници в КМС!  Hug

# 581
  • София
Успех на всички участници в КМС!  Hug
и от нас

# 582
  • Варна
Успех на малките математици днес! Peace

# 583
В посл. момент се сетих да питам когото намеря- за втори клас, КМС- на матрица ли се нанасят отговорите или на самата бланка?Задача 10 къде точно се пише на бланката ли?

Благодаря, ако някой се отзове, всяко състезание е с разл. регламент, не съобразих това.

# 584
  • Варна
Моето хлапе тотално се е изложило на днешното КМС,досега на резултат не съм се ядосвала,но сега успях. CrazyНо се държа и не го показвам,защото той сам е разбрал,че нищо не е направил и излезе полуразреван,та това си му стига. Whistling
Моето лаишко мнение за задачите е ,че определено не са леки,сравнени с минали години поне. Rolling EyesТова не го оправдава де,все пак на Салабашев даде къде по-висок резултат от уж "най-лекото" състезание.Та за мен и за него леко няма всъщност оттук насетне. Tired

Общи условия

Активация на акаунт