Третокласници - 3

• 39 980
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Ха, моя пък бил решил 9 задачи. Много ме съмнява да са му верни. Вчера от 10 ,реши 7 и само 2 му бяха верни. Направо бях бясна. Заявих му ,че трябва сериозно да си помисли дали ще се подготвя за състезанията. Иначе няма да ходи. То само с едно голо желание не става. Не го разбирам. Вчера решава задача която знае как се решава. Разигра няколко варианта и после каза ,че не може да я реши. А много добре знае как се решават такъв тип задачи. Просто го мързи да мисли и да смята. Какво да го правя? Tired Напоследък го мързи за всичко.С голям зор сяда и домашните да си пише.По сто пъти подканям.Взе сериозно да ми писва.

# 586
  • Варна
Ами стимул. Мотивацията е трудно нещо. Но ако иска да ходи на състезания, значи има смисъл. Малки са още и им е трудно да отложат играта заради задачите.

# 587
Някой има ли отговорите от КМС? Моето дете твърди, че били лесни задачите и всичко е решил, но той е така след всяко състезание  Laughing

# 588
malina_m ти какви стимули даваш?  Laughing

Бейбине са трудни задачите, наистина. Тук могат да се видят задачите:
http://sou-ivanvazov.eu/novini/sastezaniya/item/4495-%D0%BA%D0%B … B5-15122013%D0%B3

# 589
Vela, благодаря! Не са трудни, да. Ето отговорите http://smb-ruse.com/materials/otg_KMS13.doc

# 590
  • Варна
Стимули? Избира си нещо - бонус: да отидем на кино, на сладкарница, в книжарница (избира си каквото иска от там), цял ден по негов план (т.е., съм на негово разположение за разходки, посещения на каквото иска, било за спорт (с мое участие, о, понякога не е лесно Simple Smile) или за друго); дълго време искаше някакви рибки и т.н. Simple Smile Играчки той самият не иска вече толкова, както преди.

# 591
  • Варна
Моето хлапе тотално се е изложило на днешното КМС,досега на резултат не съм се ядосвала,но сега успях. CrazyНо се държа и не го показвам,защото той сам е разбрал,че нищо не е направил и излезе полуразреван,та това си му стига. Whistling
Моето лаишко мнение за задачите е ,че определено не са леки,сравнени с минали години поне. Rolling EyesТова не го оправдава де,все пак на Салабашев даде къде по-висок резултат от уж "най-лекото" състезание.Та за мен и за него леко няма всъщност оттук насетне. Tired

И моето така  Sick
Излезе от състезанието и каза, че задачите били лесни и е решил всичко.
Като видяхме вечерта отговорите, се оказаха верни само 1 и 2 задача  ooooh! и се започна - детето до мен ме буташе с лакът и пуфтеше, постоянно някой излизаше до тоалетна...... и накрая: Повече няма да ходя на състезание в Славейков, че не ми е на късмет  Joy
Днес видях класирането на Салабашев и е с 42 точки  Laughing и грамота

# 592
  • Варна
Браво на Сашко! Simple Smile
Гледам какво страхотно представяне имат децата от градинската ни група (И Сашко в групата Wink),които учат в Н.Геров. Peace
Настройваме се за ваканция ние.В петък ще му е Коледното парти в едно заведение с още един клас преди обеда,а следобеда пък ще ходи на това от занималнята,но няма да има роля,защото дефакто на занималня не ходи. Simple Smile

# 593
Като видяхме вечерта отговорите, се оказаха верни само 1 и 2 задача  ooooh! Днес видях класирането на Салабашев и е с 42 точки  Laughing и грамота....
Това за пореден път ме навежда на мисълта, че и добре подготвени деца могат да се "издънят" на някое състезание, просто от невнимание, пренавиване, неразположение или някакви други тяхни си причини. Да се справиш чудесно на Салабашев и да решиш само 2 задачи вярно на КМС, е малшанс, но не и липса на знания.
Браво на децата, независимо от резултата.  Hug Ще покажа задачите на сина ми, за да видя, как ще се справи.

Такаааа, сега да ви разкажа за Коледния шахматен турнир. Моето гардже тръгна с голямата кошница, а успя да я напълни наполовина - 3,5 точки от 6.  Mr. Green Това са 3 победи, 1 реми и 2 загуби. Едната загуба сам си я направи, но ставащото на съседната маса беше много по-интересно за него от това, което се случваше на неговата дъска.  Crazy  ooooh! Накрая беше много разочарован, ама му мина бързо. За разлика от него, аз въобще и не очаквах повече от 4 точки, предвид компанията в която игра - в неговата група имаше деца с медали от световни и европейски първенства, а и останалите се справят доста добре. Е, накрая докато чакахме закриването, успя да изиграе няколко приятелски партии със световният шампион във възрастта до 10 години - Цветан Стоянов. Излишно е да пиша, че това дете е на светлинни години от играещите шах по 2-3 пъти седмично, деца. Той пък хареса моето за партньор по игра на футбол с.... балон.  Joy Така де, между два кръга има време и за игра.  Wink Laughing За организаторите, хм, не съм особено очарована.  Rolling Eyes

# 594
Tonita,
забавно и интересно е било при вас   Peace

# 595
Tonita Браво на детето. Моя син също иска да играе шах, но тук при нас няма къде. Учителя по физкултура в часовете  по Модул ФВС ги учи да играят шах. Нашият физкултурен салон е много малък и когато времето не позволява да играят на вън, играят шах.
На КМС от 9 решени 5 верни. Задачата с триъгълника го е объркала. Първо е зачертал вения отговор, после го е задраскал  и е оградил друг. Доста се е чудил дали задачата може да има два отговора. Ама като не знае детето. Горе -долу съм доволна. При положение ,че не се е подготвил.

k_savova браво за Салабашев.
 Тази година го пропуснахме това състезание. Реших , че не е лъжица за неговата уста.
Ще пробвам със стимули. Макар ,че съм против.

Кои състезания останаха? ВМС и Кенгурото.

# 596
И аз съм против "стимули"-те.

Моят син се е справил горе-долу с КМС - две объркани задачи, 10-та горе-долу решена. Едната объркана е първа Simple Smile, понеже е сметнал 24:6, че е 6, вместо 4, а на 4-та е забравил, че и нулата е число  Joy

Тонита, екстра си е детето. Вече му е време за почивка (май на всички Simple Smile). Аз пък ваканцията съм я обявила за математическа - в смисъл, ще решаваме задачи Simple Smile

# 597
  Привет!Браво на добре представилите се на КМС!
   Моят син е от другите,не толкова добре показалите се.
   При нас нищо ново,вече с последни издихания чакам да дойде ваканцията,за да се наспя.

# 598
Тонита, екстра си е детето. Вече му е време за почивка (май на всички Simple Smile). Аз пък ваканцията съм я обявила за математическа - в смисъл, ще решаваме задачи Simple Smile
Единственият учебен предмет с който, ще му наруша спокойствието през ваканцията е английският език / от школата /. И не защото аз искам, а защото се налага. Има някои пропуски, които ако не навакса, ще му е трудно през втория срок.  Confused Час- час и половина на ден са достатъчни. През останалото време, волна програма - спорт, кино, разходки, игри, компютър, ТВ, каквото пожелае. Обаче, ако зимата продължава да бъде безснежна, планираната ски ваканция е под въпрос.  Confused
SZA, ако за теб две сбъркани задачи и една почти решена е справяне горе-долу, явно мерим с различен аршин. За мен, това е чудесно справяне със задачите от КМС. Браво на детето. Simple Smile

# 599
  • София
Моят син е с 13 точки от КМС, решени вярно 3 задачи от 6, останалите не се е и опитал. Малко е разочарован, но той изобщо не е за това състезание, толкова го навивах да не ходи...
Имам чувството, че ходи по състезания заради едно определено момиче от техния клас  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт