Третокласници - 3

• 39 935
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Пфу, ние пък още не сме седнали да ги проверим задачите от КМС  Embarassed.
Май ще чакаме направо класирането. Whistling
Нещо съм вече на коледно-празнична вълна - нито ми се бачка, нито ми се учи. Мъжът ми и децата - тоже.
Дано до януари не забравим къде са ни офисите и у-щето.  Mr. Green

Поздравче:

# 601
  • Варна
Ей, супер снимка! Да са ти живи и здрави!  Heart Eyes Hug

# 602
Моя хубавец  е с 29 точки.   Задачите не са  трудни и е могъл да изкара повече. Но ,както не веднъж съм писала ,без подготовка толкоз. Сега се чудя дали да го похваля  и после да наблегна на разговор от сорта ,че може повече и т.н. От децата явили се от неговия клас той е с най- висок резултат / не за първи път/. И съм забеляла ,че ще го изтъкне това.
Май трябва да сменям средата, ако искам по-високи резултати от детето.

# 603
Моят син е с 37 точки и смятам, че това е ниско за възможностите му, тъй като състезанието е лесно  и дори и без подготовка би трябвало да е по-добър резултатът му - две от сгрешените задачи са заради объркани бакалски сметки, а 10-та задача я е оплескал тотално, вложил е мисъл, но е подходил към задачата по неправилен начин. Аз лично мисля, че това за пореден път ми доказва, че вложеният труд за решаване на повече задачи (дори и без специална подготовка) е необходим. По принцип не смятам да му трия сол на главата - той сам знае, че това е лесно състезание и сам разбира, че трябва да отделя време за решаване на задачи, така че е съгласен да отделяме време през ваканцията. Но като цяло - няма никаква драма Simple Smile - аз дори не исках да го записвам, за да почине. Много положително от явяването му на състезания е, че започна да свиква да разписва малко повече задачите, но има още какво да се желае Simple Smile Е, и от ходенето на курс вероятно. Смятам да му дам задачите от Олимпиадата за 4-ти клас да видя как ще се справи, видяха ми се лесни.

Тонита, успех с английския Simple Smile И ние чакаме сняг, дано ни огрее през ваканцията.

# 604
Bibi, уникални са!!!

SLA, интересно ми е какво провокира детето само  да пожелае да решава... преценил е че може повече или иска да може повече , защото издънки винаги може да има, дори и да си решил 1000 задачи и то перфектно:), питам от чист интерес, а и  гледам , че ти също събираш мнения и ми стана интересно какво е твоето в случая...(моето също е от малките "състезатели")

Ние смятаме да запразним... ще се опитаме да видим някой коледен базар, после ще чакаме Дядо Коледа и после малко ски (ако се спретнат от Витоша ски) и ваканцията свърши... аз лично ще наказвам тази ваканция да не се учи, щом аз съм изморена и искам да почивам, то също е изморено... ваканциите са за почивка и релакс, дано да не бъркам:)!

# 605
Току що му съобщих резултата и естествено се радва че е пръв от класа си.  ooooh! А не гледа ,че му е нисък резултата.
Иска да ходи на ВМС , аз ще го запиша и на Европейското Кенгуру. Смятам да му дам почивка. Утре му е последен ден. В петък тържество, после е на рожден ден. Мисля на кино да го заведа и чак след Коледа ще подхващаме.

Може ли някой да ми каже в кои дни са намалени билетите в кината?

# 606
  • В светлината на слънцето
Браво на всички деца, представили се чудесно на различните състезания.   bouquet
bibi, прекрасни са девойките.  Hug
Ваканцията - игра, забавления и релакс. Нали затова е ваканция... И те са душички и имат нужда да изключат за малко от учебния процес. Единствено книги ще чете, защото на нея това й е любимо занимание по принцип, а не задължение. Всичко друго - настрана.
И като споменах книги, видяхте ли новия Дръндьо. Книгата е много идейна и си заслужава, тъй като развива креативността на детето.
https://www.ozone.bg/product/napravi-si-sam-kniga-dnevnikat-na-e … n-drandyo-5-i-1-2

# 607
Новия Дръндьо ми хареса и ще го купя на госпожицата.Още повече ,че първите пет части ги чете с голям интерес.Да видим сега как ще се справи с това предизвикателство Simple Smile

# 608
  • Пловдив
Момичета, тъй като имам чувството ,че навлизаме в начален пубертет ми се ще да почета за това и да почерпя опит от други мами.  Препоръчайте ми темичка, ако сте намерили такава.

Новият Дръндьо и аз го видях, ще го потърся в библиотеката,че не ми се дават излишни парички.
Дъщеря ми чете с голям кеф и Дръндьота и Загубенячката. Има нова Згубенячка ,също.

# 609
  • София
Новият Дръндьо и аз го видях, ще го потърся в библиотеката,че не ми се дават излишни парички.
не става - там пишеш книгата сам Sad. и на мен не ми се давата парички  Х 2, ама може и да намажат за коледа, ако има бонуси.  Whistling Whistling Whistling

# 610
а моят син замалко да се откаже от скутер, заради последните две книги за Дръндьо. Скутерът вече беше поръчан, така че го охладих...

# 611
mivan, всъщност си говорихме с него, че след като постига добри (според мен) резултати на състезанията без много упражнение, да си представи какво може да постигне ако решава допълнително. Той е амбициозен и обича да се представя добре, а смятам, че има потенциал да се справя над средното за училище ниво с математиката, без амбиции да става състезател или математик. Иска да стане разработчик на игри като порасне, както и да учи в MIT и съм му обяснила, че за тази цел трябва да работи върху по-добро представяне - такова, каквото би могъл да покаже. Мисля, че това е, което го мотивира. От друга страна, тъй като е наистина натоварен през учебно време, не остава много време за задачи и всъщност затова ги оставихме за ваканцията. Той няма нищо против, интересно му е, така че не го смятам за учене.

# 612
Биби, това не е обикновена снимка, а прекрасна коледна картичка.  Hug
... аз лично ще наказвам тази ваканция да не се учи, щом аз съм изморена и искам да почивам, то също е изморено... ваканциите са за почивка и релакс, дано да не бъркам:)!
Не, не бъркаш. Точно за почивка си е, но за някой е и време за наваксване на проспаното през учебно време.  Mr. Green

# 613
Привет!
   На една крачка сме вече от ваканцията,ура!
  Някой по-горе беше писал за конкурентността в класа.на мен това ми липсва в класа на сина ми.И виждам как се носят по течението и тези,които дърпаха напред изостават,а това изобщо не ми харесва.Затова аз в къщи давам много допълнителни неща,защото мнението на другите мами е,че мнооого било домашно от една страница в сборника по математика.
   През ваканцията-ще наваксва с АЕ от школата,с преразказите и сънят.
     Биби,страхотни са ти хубавиците,тройно щастие!

# 614
Моят син е с 37 точки и смятам, че това е ниско за възможностите му, тъй като състезанието е лесно  и дори и без подготовка би трябвало да е по-добър резултатът му - две от сгрешените задачи са заради объркани бакалски сметки, а 10-та задача я е оплескал тотално, вложил е мисъл, но е подходил към задачата по неправилен начин. Аз лично мисля, че това за пореден път ми доказва, че вложеният труд за решаване на повече задачи (дори и без специална подготовка) е необходим.

Според мен не беше лесно. Така каза и детето  Laughing Без никаква подготовка има 50% от точките (златната среда хехе, ама не;))
Беше за олимпийския принцип този път (което не одобрявам, никакъв опит не носи) Simple Smile  Също като твоето видя, че са необходими усилия и решаване. Дано се заинтригува.
Но - с училищни знания - толкоз.
Преглеждам резултати по градове. Дотук не видях трети клас с макс точки ...  Максимално 47-49 точки ...
Последната задача е висш пилотаж ( не едно конкретно решение, а възможни случаи ...).

Тук има описанието им 

Общи условия

Активация на акаунт