Третокласници - 3

• 39 922
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Момичета да се похваля днес моето момче се справи страхотно на коледния турнир по таекуондо и спечели сребърен медал, много сме горди с баща му.
Весела ваканция на всички дечица.

# 631
Момичета да се похваля днес моето момче се справи страхотно на коледния турнир по таекуондо и спечели сребърен медал, много сме горди с баща му.
Весела ваканция на всички дечица.

Браво! И честито!
Да се похвалите и с други хубави неща след Нова година!
 Hug

# 632
  • София
Роси, браво!

Искам да ви попитам нещо- намесвате ли се в отношенията на детето с приятелите му? В смисъл ако някое дете има оплакване от вашето за неговото отношение, не за обиди говорим, а за човешки отношения, вие инициирате ли разговори между децата и вас -родителите, или оставяте децата да се оправят? Не говоря въобще за обидни думи, за обидно отношение.

# 633
  • София
Роси, браво!

Искам да ви попитам нещо- намесвате ли се в отношенията на детето с приятелите му? В смисъл ако някое дете има оплакване от вашето за неговото отношение, не за обиди говорим, а за човешки отношения, вие инициирате ли разговори между децата и вас -родителите, или оставяте децата да се оправят? Не говоря въобще за обидни думи, за обидно отношение.
много общо си го обяснила, но ако някое дете има оплакване от отношенията си с моето дете и по тези оплаквания моето дете не е постъпило правилно, независимо че няма обиди, ще се намеся. Няма да правя родителски срещи от сорта двете деца и родителите им, но бих говорила с моето дете, бих изяснила всички обстоятелства и ако не е постъпило правилно, бих му казала моето мнение. В такъв смисъл бих се намесила дотолкова, доколкото да коригирам поведение, което според мен не е добро  Peace

# 634
Обикновено, карам детето си да се замисли и да се опита да се постави на мястото на другото дете. Това, разбира се насаме. Как би се чувствал той в тази ситуация? Ако се е провинил повече от допустимото, отнася и наказание. Иначе, по време на самия конфликт, гледам да не се намесвам, стига да няма някаква пряка заплаха за някоя от страните в конфликта. 

Роси, браво на детето! Следващият път да се похвалиш с шампион.   bouquet

# 635
  • София
Дзвер, права си, не се доизясних. Ще се пробвам.

Последна редакция: пн, 23 дек 2013, 11:13 от Валенцето

# 636
  • София
Валенце, ще ме извиняваш много, но се смях от сърце на тази "драма". Точно в този случай бих казала не много приятни неща на другата майка, тръгнала на кръстоносен поход за спасяване чувствителната душа на дъщеря си, а щерката бих я успокоила. Това е толкова дребнаво, че направо ми стана смешно  Joy Joy Joy

Напомня ми наш случай от преди месец и половина - една девойка от 2 години обижда сина ми. Той се е оплаквал нееднократно, на което аз му отговарям просто да не й обръща внимание. Очевидно в един момент му е писнало и казал на негова приятелка /която се явява приятелка и на девойката/, че много му се иска въпросната да получава само двойки. Приятелката естествено веднага изтропала. Майката се възмутила и се обадила на класната да иска родителска среща - огромна драма  Joy. Когато класната ми се обади се чудех, да се смея ли, да плача ли... В крайна сметка го посъветвах да не говори с въпросната и нещата се решиха. Във вашия случай не знам, как да постъпиш - аз лично бих й казала, че това дете не й е толкова чак пък голяма приятелка, щом се оплаква на майка си за такива глупости /ще ме извиняваш за израза/.

Последна редакция: пн, 23 дек 2013, 10:33 от Дзвер

# 637
  • София
Ох, Дзвер, написала си точно нещата, които чувствам, просто не бях сигурна, че е редно да напиша колко дребнаво ми изглежда всичко това.

# 638
  • София
Ох, Валенцеее! Честно казано, и аз много се смях с драмата! Не е истина просто с какви неща се занимават някои грижовни мами! Да ти кажа, имам същият "недостатък"като щерка ти. Мнооого добър слушател съм, изслушвам внимателно и акъл давам, ако ми поискат, но (и слава Богу!) мозъкът ми има способноста скоропостижно да изчиства подробности от нежизненоважно естество! И на мен често са ми натяквали навремето, но към днешна дата съм го отчела като огромно предимство! С други думи,правилно си постъпила, сега успокой детето и ... забрави за случката!  Hug

# 639
  • София
Благодаря ви за мненията! За съжаление съм от хората, които взимат всичко твърде навътре, а и детето ми е същото. Понякога това се оказва доста лошо за нас самите, понякога обаче помага. На този етап направих някои изводи за себе си, направи си ги и дъщеря ми.
Ще взема да си изтрия писанията, наистина изглеждат смешни. Crazy

# 640
  • Варна
Не успях да прочета подробностите,но разбрах,че става въпрос за личности,които от мухата правят слон и са центъра на вселената. Crazy
Досега оплаквания към децата ми не съм имала от приятелите или майките им,но децата ми споделят много за отношенията си,разговорите си,случките в у-ще и когато нещо не ми допадне в тяхното държание им го казвам точно както и Тонита,ако могат да се поставят на мястото на другите и да помислят дали би им се харесало. Peace

Роси,хайде дано в новия клас вече всичко е наред,че се измъчихте направо! Peace
Поздравления за медала! Simple Smile

# 641
  • В светлината на слънцето
Роси, браво за медала!   bouquet И успех в новия клас.  Hug
Браво и на математиците за добрите резултати.  Peace
Валенце, и аз съм пропуснала "драмата". Дано нямате повече такива "весели" преживявания.

# 642

Днес му казах, че го назначавам за отговорник по коледната украса.  Wink Купих елха, дадох му и кутията с украсата и го оставих да действа сам. Добре му се получи.  Grinning Мисля и за коледните сладки да поиграе ролята на пръв помощник.  Laughing

аз също така направих тази година - двамата по-големи украсиха елхата и къщата, изрязваха и нарисуваха меденките. Сами си искат, и понеже доста ги ограничавам в домакинството, така ме отмениха приятно.
казвала ли съм ти колко ви завиждам за шаха  Embarassed тук няма такова чудо, а моят има интерес. Вече ме бие. В училище е на много ниско ниво, няма специалисти.

моля да ми кажете, преди да се отдадете на празнуване - докъде стигнахте по литература/читанка/, български език, математика, ЧиО, ЧиП - всичко на Просвета? Подозирам, че сме изостанали с материала, та все нещо да наваксаме.

и весели празници ви желая!

# 643
....казвала ли съм ти колко ви завиждам за шаха  Embarassed тук няма такова чудо, а моят има интерес. Вече ме бие. В училище е на много ниско ниво, няма специалисти....
тити, а защо не го пробваш в Интернет? Има доста сайтове свързани с шаха. Ето един в който играят любители http://back2game.com/multyGame.php?act=141 Там играят и възрастни и деца. Има и една доста интересна книжка за деца "Топчо, Кончо и Слончо", която в клубовете я препоръчват на започващите да играят шах деца. Ето я http://knigomania.bg/sport/shahmat/topcho-koncho-i-sloncho-terve … v-ik-b-lgari.html Ако се поразровиш и още книжки, ще намериш. Аз никога не съм си мислила, че моето дете, ще играе шах. Вкъщи никой не играе тази игра.  Embarassed Записах го по препоръка на учителката му от ПГ. На него му хареса и сега ходи по два пъти седмично в един клуб. Но не е от състезателите. На ученическо ниво е много добър, но на големите турнири обикновено е в златната среда. Това е защото той играе шах за удоволствие и за социални контакти с други деца със същите интереси.  Simple Smile, но не е от децата, които играят сериозно и почти ежедневно с индивидуални треньори и специална подготовка. Пък и доста други извънкласни мероприятия има.  Crazy

Успяхте ли да видите Тракийското съкровище в НИМ? Ние ходихме вчера. Заслужава си да се види. На 30.12.13 г., входът пак ще е свободен. Ако нямате други планове, горещо ви го препоръчвам. Сутрин навалицата не е толкова голяма, но след 12.00 става доста пренаселено.

Плуване в басейн "Спартак" за периода на ваканцията всеки ден от 10.00 до 14.00 часа, входа за ученици е 3 лв. Ако децата са 5 и повече, входа е по 2 лв. На обичащите този спорт- приятно плуване.

Весели празници на всички! Хайде, аз отивам да се вихря в кухнята.   chef

П.П. От известно време не виждам Кейси тук.  Thinking Кейсииииии, весели празници и на всички вас, които сте зад океана.  Hug

# 644
много ти благодаря! Съзнателно не съм търсила в нета, защото имаме проблеми с компютърното обучение в училище и искам максимално да го занимавам извън компютъра....но може и да пробвам с това, което предлагаш  Peace книгата ще я поръчаме дори веднага.

Общи условия

Активация на акаунт