Re: Хормонални изследвания -2

• 77 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София, Бургас
Много ниски бяха февруари амх 0.60, инхибин 25.63 ...Декември имам едно кухо яйце, а сега май месец -биохимична. Иначе правим уж добри ембриони, но явно яйцеклетките ми вече не стават. Сега пуснах пак  АМХ и инхибин и се надявам да не са изчезнали напълно. А според теб колко време още може да се пробва - 6 месеца - 1 година? Ние мислим да опитаме в Турция към септември месец. Но може май да се наложи и по-бързо да се задействаме. Направо не мога да повярвам, че толкова бързо всичко се случва. Само преди 2 години родих и забременях от 2ри опит без проблем...и съм още само на 28..

EDIT: Току що излезе АМХ - 1.60 ...е как така нали не се променял. Как така е пораснал? ДАли DHEQ -та, която пих 3 месеца не е повлияла? Сега след нея произведох 7Я, което за мен е супер много. Никога съм нямала толкова. Вече съвсем се обърках...

Колко време има?! - никой не може да ти каже и да се ангажира с определен срок, приемаш, че в най-кратък срок трябва да се случи Simple Smile и да не се отказваш докато това не стане
За АМХ - той може да варира леко, напр. при стимулация да се понижи и след това да се върне в първоначалните си стойности.
AMH се интерпретира заедно с инхибин В

Започни да пиеш Инозитол, Аргинин и NAC, те също влияят на кач-вото на яйцеклетните / както и на шанса за О., МЛ и т.н./

Инхибина и той излезе преди малко - 57.03 ..Добре ще почна да пия тези неща, но ще изчакам първо прегледа след 2 седмици, така и така да почина малко от лекарства. Явно след това няколко месеца пак с шепите ще почна. Мерси много Денис   bouquet

# 616
от личен опит-при мен Деа също повлия АМХ и Инх, които влязоха в норми след 9 месечен прием. Освен Деа, приемах и Овабууст (съдържа повечето неща,които Денис е добавила в едно хапче и в нужните дози). Когато питах Проф.Кахраман какво смята за добавките,тя каза,че не е доказано,че действат,но ако аз се чувствам по-добре-да си ги пия. Аз ги спрях точно преди да започна стимулацията в Турция. Контролата на АМХ и Инх обаче я направих доста след опита в Турция и съжалявам,че не успях да видя реакциите на Професорката, ако й бях показала промяната в нивата на АМХ и Инх.Така че не ги спирай все още (мое мнение разбира се ),изчакай стимулацията.  bouquet

# 617
На мен имунолога ми предписа Деа 50 мг дневно, вие по колко приемате?

# 618
  • София, Бургас
На мен ми предписаха 2*50мг на ден за 3 месеца, но пих по-малко. За 3месеца изпих 2 опаковки, а трябваше да са 3..И пак видимо имаше ефект-увеличи ми се цикъла на 28 дни както преди(сега от месец не я пия и пак се скъси на 25 дни), сега виждам, че амх и инхибина са се пооправили, при последната стимулация с по-малко дози изкарах тройно повече Я и антралните фоликули ми стигнаха 10..много ефект има при мен. Май и аз ще си я пия независимо от професорката в Турция. Извинявам се за спама   bouquet

# 619
Тези 50 мг нямаха много ефект при мен, смъкнах фсх от 20 на 15, но антимюлеровия си остана същия 0,30. Инхибин не съм изследвала, не виждам смисъл. Втората стимулация я прекратиха поради лош отговор и неравномерен растеж на фоликулите. Направих 3 кисти след нея  ooooh! Не знам вече какво да пия, натъпках се с какво ли не...

# 620
Здравейте момичета,при подготовка за ЗЕТ,цикъла одължавал ли ви се е от лекарствата за лигавицата?И с прием на витамин ц ще спре ли ?

# 621
  • София
Аз да попитам - 6 дни след овулация/предполагаема овулация се изследват ЛХ и Прогестерон, за да се разбере имало ли е, била ли е читава овулацията? Да изследвам ли още нещо - утре ми е 20ти ден и се глася да ида...  newsm78

# 622
  • В сърцето на любимия човек
Аз да попитам - 6 дни след овулация/предполагаема овулация се изследват ЛХ и Прогестерон, за да се разбере имало ли е, била ли е читава овулацията? Да изследвам ли още нещо - утре ми е 20ти ден и се глася да ида...  newsm78
Ако не си изследвала щитовидните хормони, може да пуснеш ТСХ и ФТ4.
Може да добавиш и един пролактин, като трябва да спазиш следните условия - без секс и стимулиране на гърдите тази вечер и утре сутрин, а в лабораторията трябва да поседиш на спокойствие поне 15 мин (пролактина е стресов хормон).

# 623
  • София
Благодаря ти, Пънче-мънче! Hug

Щитовидните съм ги изследвала добре са. А пролактина съм го изследвала два пъти на 3ти ден - и уж е добре и той. Аз питах за да се потвърди или да сме сигурни, че няма овулация, има ли друго, чието движение би помогнало да се направи. Докторът ми беше казал ЛХ и Прогестерон, като прогестерона не съм го изследвала от години Confused

# 624
  • В сърцето на любимия човек
Сега видях, че си писала ЛХ и прогестерон, трябва да изследваш естрадиол и прогестерон.

# 625
  • София
Благодаря, значи аз пак не съм разбрала Sad

Значи - естрадиол и прогестерон.

Много, много ти благодаря! Hug  bouquet

# 626
  • Варна
Здравейте момичета!Много моля,някой запознат да коментира тъй като аз изобщо не съм запозната с хормони и антитела.Имам записан час за лекар,но е чак другата седмица а съм притеснена.
Днес пуснах хормони на щитовидната жлеза и резултатите са:
2014 г                                                      2013г
FT3-4.26     (ref. 3.10-6.80)                4.03
FT4-17.49   (ref.12.00-22.00)              16.51
TSH- 1.72   (ref 0.27-4.2)                   0.84
ANTI TPO 6.4 (ref<34)                        18.47
ANTI TG  42.4  (ref до 34)                   19.2
Качих и резултати от миналата година правени в същата лаборатория и се вижда ,че някой са завишени.Миналата година бях бременна ,но в 15 г.с се наложи аборт по медицински причини(резултатите от мин година са правени след аборта) Имам ли основание за притеснение от завишените ANTI TG?

Предварително благодаря за отговорите Ви!

# 627
  • София
Здравейте момичета!Много моля,някой запознат да коментира тъй като аз изобщо не съм запозната с хормони и антитела.Имам записан час за лекар,но е чак другата седмица а съм притеснена.
Днес пуснах хормони на щитовидната жлеза и резултатите са:
2014 г                                                      2013г
FT3-4.26     (ref. 3.10-6.80)                4.03
FT4-17.49   (ref.12.00-22.00)              16.51
TSH- 1.72   (ref 0.27-4.2)                   0.84
ANTI TPO 6.4 (ref<34)                        18.47
ANTI TG  42.4  (ref до 34)                   19.2
Качих и резултати от миналата година правени в същата лаборатория и се вижда ,че някой са завишени.Миналата година бях бременна ,но в 15 г.с се наложи аборт по медицински причини(резултатите от мин година са правени след аборта) Имам ли основание за притеснение от завишените ANTI TG?

Предварително благодаря за отговорите Ви!

Добре са.
Само ТАТ / ANTI TG /  са леко завишени, но може да е нещо инцидентно, леко възпаление.
Желателно е да те погледнат на УЗ /ЩЖ/ - за всеки случай

# 628
Аз да попитам - 6 дни след овулация/предполагаема овулация се изследват ЛХ и Прогестерон, за да се разбере имало ли е, била ли е читава овулацията?

А защо на 6-ти ден, а не на 7-ми и ако е предполагаема и не е сигурно - denis _ ми каза, че е по-добре да е 8-ми.

# 629
  • Варна
Благодаря Денис! Имам записан час за 19.06

Общи условия

Активация на акаунт