Литературен спамо-чат

• 20 395
  • 736
  •   1
Отговори
# 30

И аз тук.  Wink

# 31
  • Ямбол
И аз съм тук.
Номинациите ги решаваме така:
до 5 книги, всяка до 5 точки?
А малините в същата тема ли ще са или отделно? Аз искам да е отделно и се нагърбвам и там да броя. Ще обходя целия форум да поканя да се гласува за нюансите.

Хубава тема сте измислили, браво!

# 32
Момичета няма ли да е по - добре "малинките" да са  в отделна тема , за да не се получи малко объркващо  newsm78

# 33
Хайде и аз тук. Нещо в последно време не ми върви четенето. Embarassed

... Преди тях винаги четях книгите до последната страница, независимо дали ми харесват или не. Инат съм голям, нещо все ме човъркаше и не можех да спра. Е, вече не. След тях си обещах никога повече да не си причинявам подобно нещо. Вече 4 книги оставих с чиста съвест и ако видя авторката, лично ще ѝ благодаря, чувствам се чудесно!  Joy

Понеже отдавна съм така, по тази причина направо нямам претендент за Малинка. И в Goodreads нямам книга с 1 или 2 звезди за 2013 г. Иначе изоставих "Атлас изправи рамене" на Айн Ранд, но просто защото нямах настроение, а не че книгата не става...
Имам ли право да гласувам за "Нюансите", като не съм ги чела? hahaha

# 34
Момичета няма ли да е по - добре "малинките" да са  в отделна тема , за да не се получи малко объркващо  newsm78
И аз мисля така.  Peace

# 35
Сега ще ме карате да ги чета тия нюанси от любопитство Simple Smile

Нещо напоследък чета тъжни и натоварващи книги и трябва да си намеря и някакво разведряващо четиво.

# 36

Нещо напоследък чета тъжни и натоварващи книги и трябва да си намеря и някакво разведряващо четиво.
Щом не търсиш смислено, чети ги.
Не си давай парите за Нюансите, зачети ги някъде електронно.

# 37

Пфу, какви сме лоши  hahaha. Давай, от опит глава не боли   Mr. Green

# 38
  • София
Кали, Best Served Cold е преведена на български под заглавието "Отмъщението на Монца".
Има я в Читанка  - http://chitanka.info/book/4917-otmyshtenieto-na-montsa  Peace
Свързана е с трилогията, но по-скоро е като странична линия - по мъглявите обяснения на мъжа ми. Видях, че и в ГР е с подзаглавие "Светът на Първия закон". Може би ще е най-удачно да я прочетеш последна...  Thinking

П.П. Въпреки, че виж тук какво пишат  newsm78
Should Heroes or Best Served Cold be read first? I know First Law comes before both, but after finishing that, which one should I read?
Best Served Cold comes before The Heroes. There is a new standalone out in October called, Red Country
.

http://fantasy-faction.com/forum/fantasy-book-discussion/heroes- … sg37513/#msg37513

# 39
  • Ямбол

Аз мисля, че повече ще се натовариш с нюансите, но не те познавам, все пак.

# 40
  • София
А малините в същата тема ли ще са или отделно? Аз искам да е отделно и се нагърбвам и там да броя. Ще обходя целия форум да поканя да се гласува за нюансите.

Хубава тема сте измислили, браво!
Лили, свиркай да помагаме, когато дойде време за броенето  Peace. Предполагам, че е доста трудоемко. Използваш ли някакъв трик, който да пести време?
Мисля си да се копира цялата тема в уърд или ексел, а после опциите за търсене да се "минава" през файла и да се въвеждат вече ръчно броя точки  newsm78.

И аз не съм чела Нюансите и Опияненията, ама и не смея, след отзивите на повечето четящи момичета  Mr. Green.

# 41
  • София
Аз мислех някаква друга методика ...  Crazy
За момента сме три кандидат-преброителки   Wink
Бихме могли да си менкаме един екселски файл, в който да въвеждаме гласовете на 24 часа. В смисъл - първият ден Лиляна, на следващия - Вени, на третия - аз, на четвъртия - пак Лиляна и т.н. Но да се работи в една таблица, която ще си я пращаме по мейл. Как ви се струва?  newsm78
Мисля, че няма да е трудно...

# 42
  • Ямбол
Аз чета пост по пост и копирам книгата в таблица в Word, всяка следваща книга проверявам дали я има, ако я няма - добавям я, ако я има - увеличавам гласовете. Сега няма да са с по 1 точка(глас) а всяка книга ще е с различни точки. По-удобно ми е в Word, Excel не ми трябва освен да сумира точките, но то е елементарно.
Чудя се как би ми помогнал някой, понеже всичко трябва да е на едно място.

# 43
Аз мога в ексел с пивотираща таблица да го направя накрая и лесно да се обобщи.

# 44
Примерно :

Книга 1 - 5 точки
Книга 2 - 4 точки
Книга 3 - 3 точки
Книга 4 - 2 точки
Книга 5 - 1 точки

Тоест имаме 15 точки от всеки потребител за 5 книги.

Общи условия

Активация на акаунт