СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 59 266
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Може би, защото ( цитирам):
Кабинетът обяви 23 декември 2013 г., понеделник, за почивен ден, а 21 декември 2013 г., събота, за работен.

# 541
  • дядовата ръкавичка
Хм, Дидева, това е нещо ново. Според графика на школата, моето е на курс на 14-ти и на 15-ти.

Олимпиадата по математика в София е на 15-ти. Много се чудя къде да отиде - на курс или на олимпиада. Сякаш на курс е по-добре  Thinking, поне ще научи нещо, ще си доизясни. Препускането от състезание на олимпиада, оттам на пробен и пак на олимпиада .... започва да ми се струва излишно.

# 542
в Регалия разместиха заниманията точно заради не/учебните дни и олимпиадите и направиха нов график за декември

олимпиадата по МАТ остава на 15 декември, а по БЕЛ е на 21 декември

# 543
  • Русе
при нас е на 15.21 БЕЛ, на  21.12 МАТ.
Може ли просветените да кажат по БЕЛ с вида на НВО ли е

# 544
G..D.., я сподели за състезанията по математика следващите две съботи, че нещо май съм пропуснала...и седмокласничката нищо не ми е споменала... Thinking
За тази събота е ясно... Simple Smile

на 07.12 - Иван Салабашев , организиран от ОМГ, на 14,12 - КМС, организиран от ОУ Д. Манчов ( в сградата на ОМГ). И за двете се записваш в сградата на ОМГ, там се и провеждат. Освен това се чува, че на 14,12 ще има олимпиада по математика( само слух засега)

# 545
Аз пак с моите терзания по география. Учителката им дава такива контролни и проблема е, че на всеки чин има по една такава карта за двете групи и всяко дете си търси неговите цифри и трябва да напише какво се намира на мястото на цифрата. Губят много време докато се бутат да гледат картата или да питат госпожата, за някоя неразбираема цифра или буква и накрая като излезе, че госпожата е имала предвид едно, а детето е написало друго, тъй като са много близки едно до друго и ето ти ги двойките и тройките. Чудя се кому е нужно да учи наизуст картата на даден континент и да знае къде точно се намират реките, планините, низините, островите, носовете и т.н. Днес имаме тест по геометрия, уж се подготви добре, ще видим какво ще излезе накрая. По литература са им казали, че класната ще е на трансформиращ преразказ, но имало вероятност да е на съчинение-разсъждение, защото всички училища в града правели класна върху това, та още не знаем какво ще е.

# 546
  • Пловдив
G..D..,   bouquet
Ще говоря със седмокласничката...надявам се да поиска да участва поне на едното... Peace

# 547
  • Варна
elan, заповядай
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/regula … -14_regl_bel1.pdf

Във Варна обявените дати  в сайта на РИО за олимпиадите са 14.12 по БЕЛ и 15.12 по МАТ.

# 548
Освен това се чува, че на 14,12 ще има олимпиада по математика( само слух засега)
Вече е официално.

http://www.riobg.com/messages/file_messages_16/zapoved-olimpiadi.pdf

# 549
  • Пловдив
Ако се вярва на тази статия, 14/12 е обявен за учебен ден, като няма да се учи на 21/12
най-вероятно ще има размествания на курсове, олимпиади и състезания.

Ако трябва да са на училище на 14/12 след обяд, няма да отиде на КМТ ...

http://pik.bg/%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D … 5-news121738.html

Дидева ме разби с инфото за Пловдив
значи става учебен ден + КМТ + олимпиади по МАТ и физика   ooooh!

май ще стане като при военните - всяка заповед е предпоследна

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 11:44 от dundi73

# 550
 dundi73, малко по-назад в темата съм пуснала копие на официалната заповед на МОН.
А в Пловдив имате и две олимпиади, насрочени за този ден - математика и физика. И при нас е същото. Та ми е интересно датите ли ще променят, участниците в олимпиадите ли няма да учат....

# 551
  • Варна
Във Варна са насрочени три олимпиади за 14.12.
Дидева, ако вземат да решат участниците в олимпиадите да не учат, подозирам, че на  моят синковец изведнъж ще му се ходи на олимпиада по БЕЛ. Иначе за сега отказва. Ще ходи само на математика.

# 552
Моята дъщеря на 14.12 е на олимпиада по физика, но те декември са 2-ра смяна и сигурно ще бъде на училище.

# 553
И мие сме втора смяна. КМС е от 9,00, няма да го пропуснем. Остава да разберем от колко е олимпиадата - ако е следобед, с учебните часове ще могат да се явят и там. Това би било най-добрия вариант. Но ако олимпиадата започва суринта.... става сложно.
Да докладвам - тестът на ъгли в триъгълника " абсолютно фасулски" по думите на детето. Описвал е задачите със свободен отговор много подробно, " за да се упражнвам за матурата, мамо" Снощи се учихме да разписваме 23-та и 24-та ред по ред.
Днес са имали проверка от министерството в час по български. Детето ми е изкарало 6!

# 554
Във Варна обявените дати  в сайта на РИО за олимпиадите са 14.12 по БЕЛ и 15.12 по МАТ.
Ама че "екшън" - на тези две дати значи се събират: олимпиада по БЕЛ, олимпиада по МАТ, Коледно математичеко състезание, школа по  БЕЛ, урок по японски... И предният уикенд е същото (само че вместо олимпиади - пробни изпити - записах го във Вектор). Добре, че ученикът още не знае за всичко... Ще видим какво ще намаляваме - сигурно декември японският ще е. Да минават тези екшън седмици и да идва ваканцията...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт