СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 59 265
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
И мие сме втора смяна. КМС е от 9,00, няма да го пропуснем. Остава да разберем от колко е олимпиадата - ако е следобед, с учебните часове ще могат да се явят и там.
И олимпиадата по математика в Пловдив е от 9 часа на 14 декември.

# 556
  • Пловдив
В Пловдив олимпиадата по МАТ е обявена за 9,00, а по физика - за 14,00
значи трябва да се избира между олимпиада и КМТ.

# 557
  • Пловдив
А къде ще се провежда? Досега не е ходила на олимпиада по математика.

Добре де, как ги записвате така децата без да знаят?
Моята не смея...ако каже, че ще иде, ще я запиша, ако не иска - няма...

# 558
Провежда се в самото училище, безплатна е, не зная дали се иска предварително записване.  Преподавателите по съответния предмет ще предупредят желаещите.

# 559
  • София
Провежда се в самото училище, безплатна е, не зная дали се иска предварително записване.  Преподавателите по съответния предмет ще предупредят желаещите.

Редно е да има предварително записване. Нали според броя на децата се определя и броят на квесторите, а това са учители от училището.

# 560
  • Варна
Декември е така, натоварен откъм математически състезания и олимпиади.
Аз питам преди да записвам. На пробен във Вектор ще ходи само на математиката, за БЕЛ ми отказа Simple Smile. Все още съм добра и давам право на избор, да видим до кога Thinking.

# 561
Аз имам един тъп въпрос, ще ме прощавате- Значи: решават децата задачите от първи модул, който е задължителен за всички, предават си решенията, после какво става, остават да решават втория модул тези,които ще кандидатстват в гимазиите ли? Освен това нали щом първия модул е задължителен, той как се оценява, самостоятелно ли?Може ли дете, което е решило всички задачи вярно от първи модул да има 6 на матурата ?

# 562
  • Пловдив
Annyto_e
всяко дете ще получи по две оценки - една на първи модул, една за кандидатстване /1+2 модул/
така че дете, което е решило всички задачи от първи модул, ще има 6 на оценката НВО, а за кандидатстване - по-ниска

# 563

И като добавим олимпиади по информатика, математическа лингвистика и история-избора става още по-богат.

# 564
  • Пловдив

И като добавим олимпиади по информатика, математическа лингвистика и история-избора става още по-богат.

Аааааааааа, те са на други дати  Grinning

# 565
Относно КМС в Пловдив - още в понеделник говорих с канцеларията на ОУ "Драган Манчов" /май попаднах на самия директор/ ако 14.12 е учебен ден , какво следва ? Отговориха ми , че чакат заповед и евентуално ще преместят състезанието на 15.12.2013г .

# 566
Търсих мъничко и не намерих, може ли някой запознат да каже:
колко е времето за 1-ви и за 2-ри модул по БЕЛ и по МАТ. (някъде май бях мернала 60 и 90 мин.?)
Въпросът възникна, когато синът ми пита ще има ли време за чернова и белова за преразказа. Той е свикнал с чернова първо. Днес в училище са имали преразказ от "Убийството на Моцарт" на Георги Данаилов.

За онзи "луд" уикенд ще опитаме да изберем според тази информация, която обобщих, ако е вярна (нямам часове). "Салабашев" на 7.12. отпада заради пробен изпит. Явно и Коледното математическо състезание ще отпадне, щом олимпиадата прилича на НВО.

Скрит текст:
Олимпиада БЕЛ. 14.12. Варна, 3 астрономически часа;
Тест с 30 задачи (с четири избираеми отговора и задачи с кратък свободен отговор) и отговор на литературен въпрос. Отговорът на литературен въпрос е с обем до три страници.

Олимпиада МАТ, 15.12. Варна , 4 часа
Тест 20 задачи - 1-ви модул (17 - 20 вкл. със свободен отговор);
2-ри модул
задачи 21, 21,  22 - с кратък свободен отговор
задачи 23 и 24 - пълни решения с обосновки

КМС – 14.12., 2 часа
25 задачи:  1 – 20 тест, 21-23 свободен отговор (24 и 25 с подробно решение)

# 567
  • София
И за двата изпита 1 модул е 60 мин, а 2 модул е 90 мин.
За да стигне времето, трябва тренировки и изградени стратегии.

# 568
  • Варна
И за двата изпита 1 модул е 60 мин, а 2 модул е 90 мин.
За да стигне времето, трябва тренировки и изградени стратегии.

По БЕЛ в 90-те мин. за втори модул влизат и времето за слушане на текста + времето за самостоятелен прочит (15 мин.) и реално за писане остава 60-70 мин

# 569
Декември е така, натоварен откъм математически състезания и олимпиади.
Аз питам преди да записвам. На пробен във Вектор ще ходи само на математиката, за БЕЛ ми отказа Simple Smile. Все още съм добра и давам право на избор, да видим до кога Thinking.
Ние ще ходим и на двата за сега във Вектор,не му давам право на избор -край на избора !

Общи условия

Активация на акаунт