СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 59 268
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Записвайк хлапето на Иван Рилски се заговорих с една госпожа и я попитах защо са сменили датата на състезанието от 14,12 на 30,11. Отговори ми, че на 14,12 се очертава олимпиада (!).
 Знам, че олимпиадите не са на една дата  за цялата страна, но все пак - да сте чули нещо подобно??
Едно, че на 14,12 е КМС, ако и олимпиада сложат.... ще стане сложно ooooh!

# 241
  • София
Пък аз да ви кажа, отворих оня ден лилавия сборник по алгебра 7-10 клас. Някои от вас сигурно го помнят от гимназиалните години. Много хубави многочлени за разлагане има. Задачите са точно типовете като по изпитите. Явно нищо не се е променило оттогава.

# 242
  • В тъмната гора.
В класа на моя син също си позволяват да не спазват дисциплината. Отскоро е в този клас, но и той самия е в недоумение що за поведение е това.

# 243
  • София,Младост 3
Записвайк хлапето на Иван Рилски се заговорих с една госпожа и я попитах защо са сменили датата на състезанието от 14,12 на 30,11. Отговори ми, че на 14,12 се очертава олимпиада (!).
 Знам, че олимпиадите не са на една дата  за цялата страна, но все пак - да сте чули нещо подобно??
Едно, че на 14,12 е КМС, ако и олимпиада сложат.... ще стане сложно ooooh!

Общинският кръг на олимпиадата по математика за София е обявена на 15.12 неделя

# 244
Е, значи нищо чудно в Пловдив на 14,12 да имаме олимпиада по математика. Така и тата е работен ден...

# 245
  • Пловдив
Нашите ги записват за "Иван Рилски" направо от училище, казват кога, децата носят парите и някой ги записва...ходят бая голяма част от класа заедно. Никога не съм ходила аз да я записвам.
Мислях, че така е в цялото училище. G..D.., при вас не е ли?

# 246
  • Пловдив
Нашите ги записват за "Иван Рилски" направо от училище, казват кога, децата носят парите и някой ги записва...ходят бая голяма част от класа заедно. Никога не съм ходила аз да я записвам.

И при нас не е така ! Утре голямата ми дъщеря ще ходи,за да запише и двете !

# 247
Пък аз да ви кажа, отворих оня ден лилавия сборник по алгебра 7-10 клас. Някои от вас сигурно го помнят от гимназиалните години. Много хубави многочлени за разлагане има. Задачите са точно типовете като по изпитите. Явно нищо не се е променило оттогава.
Имам го, но ми се изсмяха като го предложих, сигурно изглежда "древен" на днешната младеж. Да опитам пак да го пробутам..? Макар че като гледам колко тестове, сборници и ПИ се събраха... Само трупам в една папка...  Shocked

В класа на моя син също си позволяват да не спазват дисциплината. Отскоро е в този клас, но и той самия е в недоумение що за поведение е това.
При нас положението е същото. И макар че синът ми не е нито много мълчалив, нито някакъв примерен послушко, също му писва от масовото/силното говорене в час, пренебрежителното/подигравателното отношение към учителите... Явно правят каквото си искат,  повече от едно време при нас... Днес дори заместничката по математика вдигнала ръце и се оплакала - идвала психоложката. Те обаче всички в един глас се защитили, че не я уважават, защото не преподавала добре...

~Мишел~,  
Скрит текст:
Тези аметисти от магазинчето до музея в Кърджали ли ги "взе". Всеки  за кристали говори във вашия град.  Simple Smile

Учителка по БЕЛ ми даде тези текстове за редактиране. Когато мога, ще напиша и правилните.
Скрит текст:
Редактирайте текста:

Като вървял веднъш край морето Прометей намерил едно растение което приличало на трастика наричали го нартикс. Отсякал го и видял че стеблото му отвътре било пълно с суха и мека сарцевина която могла да гори бавно и да подържа огънят дълго време.Взел тази дълга трастика и тръгнъл към изгрева където била къщата на слънцето.
        Пристигнал призори тъкмо в момента когато блестящият златен диск на слънцето излизал от земята  и започвал секидневният си път по небето. Допрял крайя на трастиката до пламаците на слънцето  и сухата сърцевина се запалила и започнала бавно да гори. Прометей се върнал бързо на земята като носел с него си  скапоцената искра скрита в кухината на растението.
          Тогава той извикал някой от хората които треперели от стут в пещерите си  и им показал как да се топлят с този огън и как от въглените биха могли да запалят още огньове. Скоро хората се научили да зготвят своята храна и да се хранят като хора а не като скотове. Започнали да изоставят техните диви животински навици и вместо да се свират в тъмните места излезли на вън на чист въздух под животворната светлина на слънцето и се радвали много на живота.
        Постепено Прометеи ги научил на много нешта. Научил ги кака да строят дарвени и камени къщи как да опитомяват офцете и кравите за да им бъдат полезни как да орат да сеят да жънат и как да се пазът от лошото време през зимата и от дивите горски зверове. Слет това ги научил как да копат земята и да намират мед и жилязо как да топят металите и как да им придават със чука различни форми и да изработват от тях сечива и оръжия които им били нужни при воина или мир. И като видял колко щаслив станал света Прометей извикал
          Иде нова златна епоха още пославна и по хубава от старата

Редактирайте текста:

Веднъш като погледнал случаино на долу към земята Зевс видял запалените огньове хората които живеели в къщи стадата които пасели по хълмовете житата които зреели по нивите и се расърдил много.
      Кой направи сичко това    попитал той
Някой му одговорил  Прометей.
      Разбира се з аЗевс било мног олесно да накаже титана когато пожелае и за това небързал да го стори . Решил първо да направи човешкият род нещастен и за да постигне това избрал един много странен начин който не бил нито бърс нито не очакван. Повикал при него си своят син ковача Хефест и му наредил да направи от едно парче глина което сам му предал една жена. На това бездушно тяло големият и искусен ковач предал много по-съвършенна форма отколкото на която й да е друга статоя.
Следтова всички богове дарили това чудно саздание с по-една дарба.

# 248
  • София
Аз не съм купувала сборници още, само задължителните + един за Туес, купен миналата година за да си чета в рейса задачите.

Ние си имаме тримесечен договор с моя син за решаване на задачи и аз избирам откъде да решава. Тъй като в тоя архаичния няма подточки, хич не мрънка ( за сега).

# 249

Taka e, но рискувам да видя вместо резултата на сина ми този на някоя "услужлива "душа. Много са задружни техния клас - помагат си във всичко  Laughing.  Като ги запишат групово и като окупират една стая.. става колективна работа. В седми клас ще е сам по състезания. Така сме се разбрали.

# 250
  • Дива Индия
Текстовете за редакция са хубави, вземам ги, svet65!   bouquet
В четвъртък ще имаме родителска среща. Не заради моето писмо, де.
Мислите ли, че децата очакват учителите не само да преподават, а и да ги забавляват, и за това се държат така вандалски?

# 251
Децата пробват докъде ще им бъде разрешено да се разпрострат  Naughty
Правят го с всеки( родител, баба, дядо, учител), навсякъде ( у дома, в училище) , на всяка възраст - докъдето им бъде позволено, до там се разполагат.

# 252
  • София
Не, не очакват забавление. Просто не знаят как е подходящо да се държат. Едно е да ти кажат как, друго е да ти покажат до къде може да прескочиш границата без наказание.

Едно време беше немислимо такова поведение, а сега е ежедневие. Учителите масово не им пука за децата и ги оставят да им се качват на главите. За мен правилното решение е камери в стаите и ако някой се провини, родителите да ги поканят на кино. Поне отговорните такива ще вкарат в правия път децата си.

Това поведение на децата се забелязва от 5ти клас, когато попаднат при повече учители. Странно как до 4ти клас всичко е идеално.

# 253
Предимно от "домашното възпитание" зависи според мен да не се прекалява, не само от учителите. Колкото и все по-малко часове да сме с децата си, мисля, че има възможности за разговори и общи занимания (макар и да звучи малко идеалистично това).

Иначе днес самите ученици са казали на психоложката: "Как може при едни учители да има дисциплина, защо при ... (изредили двама-трима учители) всичко е наред?"

# 254
  • Дива Индия
.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 11:05 от Инди

Общи условия

Активация на акаунт