СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 323
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
По отношение на дисциплината в училище - целият випуск се държат като диваци. Отдавам го повече на  пубертета, защото преподавателите им са същите, а миналата година нещата бяха съвсем контролируеми. Специално при сина ми - неговата голяма бяс мина миналата година. Не можех да си позная детето - викаше, скачаше, помнеше по една минута, смееше се безпричинно и истерично, интересуваше се само от преследване на "женски". Всички учители ми се оплакваха от него, че е много разсеян и не работи в час, а аз се чувствах безпомощна, защото никакви разговори не помагаха. Завърши годината с успех около 5,40, но беше мнооого измъчен резултат. Само още едно дете от класа се държеше като него. Изглежда малко изправариха останалите с пубертета. Тази година определено е по-улегнал, сериозен и отговорен. Няма го това търчане и безумие от миналата година. Даже се чуди на съучениците си какво им става, та се държат като изтървани и му пречат в часовете. Тайничко се радвам, че голямата лудост отмина, защото точно тази година това идва в повече.

По отношение на предварителния ни график - няма отклонения засега. Влезе в крачка с повечето домашни и му остава доста свободно време. Ходи три пъти в седмицата на тренировки и в събота - на математика. С нищо повече не го занимавам. Резултатите му в училище са доста добри - 2 6-ци по математика; 5 и 6 по български; 5-ци и 6-ци по останалите. Записах го на пробния в СМГ и ще видим дали ще продължаваме по този начин по-натам.

# 316
Резултатите на моята девойка по БЕЛ и МАТ в Междучасие са съответно: 5.75 и 5.64.
По математика пропуснала да попълни отговора на една задача за 6т. в бланката, иначе щеше да има по-висока оценка.
И заради това трябва да ходи на пробни изпити, да си припомни как се попълват отговори, защото отказва да ходи на състезания. Laughing

ПИ по математика в ПЧМГ ще има на 1.12, но той съвпада с този в СМГ.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 16:36 от Фран Джонсън

# 317
  • София
Фран, браво на момичето ти!  bouquet  И занпред все такива резултати й пожелавам, че и по-високи, като и за миг не се съмнявам, че ще ги постигне. Hug

Моите до момента  са били на пробен само по БЕЛ. Резултатите им всъщност са прилични. Едната е с оценка над 5,50, другата с малко над 5, като при втората по-ниският резултат  е следствие преди всичко  на отнети точки в преразказа. Винаги го дава много лаконично.. Sad Но идва време за мат.. А СМГ ще е много голяма лъжица за тях, но нека трупат опит Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 20:29 от пенсионирана русалка

# 318
  • София
Фран, наистина чудесни резултати!  Hug
Моя младеж не го виждам с оценка над 5.50 по БЕЛ, колкото и да ми го хвали
госпожата по БЕЛ в школата вчера. Утре мисля да се обадя в Междучасие да
проверя дали не са готови вече с ПИ по МАТ от миналата неделя.
Специални благодарности на русалка    bouquet за линка към теста по геометрия -
хубави задачи за тренировка за контролното във вторник. И пак се
потвърди убеждението ми, че пробните изпити са му много полезни на
моя размотаващ се младеж - тест от 30 задачи го подмята цял ден,
по едно време изкара и следобеден сън върху него. Просто няма такъв мързел  Shocked

# 319
Carmela, моята девойка се яви на математика миналата събота. Понеже не посещава курс по МАТ в Междучасие, днес резултата от ПИ по математика го е научила от учителката си по БЕЛ.
Би трябвало всички резултати вече да са готови.

Русалче, много добри резултати.  Hug А при близнаците как става балообразуването и кандидатставането?

# 320
  • София

Русалче, много добри резултати.  Hug А при близнаците как става балообразуването и кандидатставането?

Ако искат в различни училища или паралелки - по каналния ред, като за всяко друго дете, на база бал, достатъчен за съответната паралелка. Ако искат на едно и също място и същевременно имат достатъчен за целта бал - пак така. Но ако искат на едно място,  а единият е със слаби резултати, достатъчно е добре справилият се  близнак да е с   бал, с който да си влезе на общо основание.  Тогава вече другият, който  е с по-нисък бал, може да се възползва от привилегията  да последва брат си/сестра си.  Бройката на близнака с иначе недостатъчен за паралелката бал  е извън утвърдения  от РИО прием и не отнема мястото на по-добре представило се на изпитите дете .  Достатъчно условие е вторият да е издържал просто успешно НВО, тоест да няма двойки . В този  случай тежестта с приема  се пада на първия, вторият намазва...Пък когато и двамата се справят посредствено, нещата са ясни..

# 321
Браво на децата ви, дано и занапред имат такива резултати, че и по-добри! Аз много се ядосвам, че при нас няма ПИ толкова рано. Моята седмокласничка беше болна и съответно цяла седмица не беше на училище, уж се опитахме да наваксаме с материала, но то ще се чуе. Изтърва един тест по история и контролно по физика, та тази седмица ще ги прави сама. Моля препоръчайте ми помагало или тестове по география, че детето иска да се бори за 6 , но повече от 5 не е имала по този предмет!

# 322
Русалче, Hug  bouquet, хубаво се упражнихме по геометрия вчера  Shocked

# 323
  • някъде ... тук ...
и ние Simple Smile Благодаря много за линка Hug
така или иначе днес Радо има тест на геометрията в училище... дано се справи този път. на предния тест, на многочлените, уж решавахме много, уж беше разбрал, уж беше решил всичко и накрая 3  Rolling Eyes

# 324
  • София
Фран, браво на твоята девойка. Дано и ние ви настигнем скоро.

В Междучасие моето има 5. На първия модул е решавал без да пише и има 3 точки, на втория не е разписвал, а е писал направо отговори.
Така че както бях доволна от Милениум, сега съм недоволна . Ей, не мога да го науча това дете да пише.

Тоя тест по геометрия и аз го смъкнах, но ще го дам за време.

# 325
  • София
Фран, Русалче, браво на децата! Моята девойка не се е справла блестящо нито на пробния по БЕЛ, нито на математиката. Освен липсата на организация, проблем и е и недостигът на време - училището е далече и има сериозни тренировки няколко пъти седмично + курсовете по мат. и БЕЛ  ooooh! Чакам с нетърпение зимната ваканция, за да минем всичко, взето до тук и да запълваме пропуски вкъщи:( Тестът по геометрия и ние ще го пробваме тази вечер, благодаря bouquet

# 326
Браво на Русалката за полезния тест, и ние ще го направим довечера тъкмо утре имат контролна на ъгли. Вчера работихме по сборника на Просвета, но не пипаме втори модул - голяма грешка, но аз не мога да го уча на  доказателствена част. Разчитам в училище да работят и по-трудни задачи...  все някога. Засега трудноста е на ниво първи модул.
Иначе по български пише съчинение разсъждение върху дадените пет примерни теми  по зададен скелет ( общ). Много му е трудно, имайки предвид, че този формат не е засъпен много подробно в програмата за 7 клас, не е упражняван. Но това не значи, че няма да го правят на класна работа, нали? Вашата класна по български на какво ще е ? На съчинение разсъждение или на преразказ? Направо ми иде да ги гръмна тези от министерството дето ги пишат тези изисквания и задължителен материал за покриване. А после матурния материал - нищо общо  #Cussing out

Браво на отличниците от пробните изпити, все така да продължават!  

# 327
Моя младеж ходи във вторник на пробния в междучасие по математика, съответно резултат още нямаме.
По БЕЛ са му изчислили грешно точките-като ги сметнахме излизат 2 повече, тоест трябва да има 81. Ако някое дете има толкова, може ли да ми кажете на каква оценка отговаря? Ориентирам се някъде около 5,30-5,35 ... ( на преразказ 28, на тест 53)

# 328
  • дядовата ръкавичка
Johnny Bibin  Wink, 5.304 според миналогодишната формула  Hug.
Браво на успешно справилите се деца!

# 329
Но ако искат на едно място,  а единият е със слаби резултати, достатъчно е добре справилият се  близнак да е с   бал, с който да си влезе на общо основание.  
А хитреят ли в тази посока?
Може да се разберат следното. Например едната, на която й се отдава повече ученето да набляга на него, а другата през това време да почисти, да оправи леглата и някои други подобни досадни за тях дейности. Grinning
Или при Русалката такива не минават. Mr. Green
Дано не четат децата тук.

Шегувам се естествено. Hug

Общи условия

Активация на акаунт