СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 222
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз също не предлагам стимули. Опитвам се да обяснявам, че образованието е важно, а и не само то, но и средата, която ще е по-добра в по-хубавите училища (или поне силно се надявам да е така Thinking).
 Наказания още не съм започнала, но може и да се наложи в някакъв момент. Това със смяната на паролата на Фейсбука и на мен ми е хрумвало Embarassed, ама за сега караме на взаимно доверие.

# 391
А забравих да попитам и този въпрос с какви джобни пари разполагат децата ви на седмица?

# 392
  • Пловдив
Мойта няма стимули, нито забрани...сама си решава: ако иска да ходи на допълнителни занимания, ако иска да не ходи, ако иска да си готви уроците... достатъчно голяма е, за да е наясно за какво става дума...Отдавна се държим с нея като с възрастен. Забрани и стимули има брат й...Simple Smile)) И на него още дълго време ще му се наложи да ги има, май...Simple Smile
Не се и караме за оценки.
Преди няколко месеца категорично отказваше в седми клас да ходи на БЕЛ или математика, тя нямала нужда, всичко си знаела....И като почна седми клас - около началото на октомври сама си реши, че така няма да стане...Simple Smile))

Джобните са по 2лв/ден.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 11:42 от *Бенджи*

# 393
  • София
Как ги правите тези деца, не знам. Моето ако го оставя да решава само, ще остане в кварталното  да учи италиански. Въобще няма да се напрегне да учи, защото не осъзнава още какво му говорим.

Ние понякога даваме 10 лв за цялата седмица, понякога оставаме пари за пазаруване и той понякога купува нещо сласко за себе си и братята си или си прибира рестото. Понякога пък въобще не му даваме пари и не се и сеща да иска.

Но съм забелязала, че ако има 5лв, ще ги похарчи за боклуци и няма да обядва у нас. Една вода е стотинки в лавката, една вафла и тя е толкова, та на ден какво му трябва повече?

# 394
  • Дива Индия
Джобните са 2 лева на ден, като вечерта като се прибере винаги има ресто, 50-60-70 ст., които отиват в касичката. Караме се когато дава пари за боклуци, а не за храна. Апетитът му е здрав и му личи.

# 395
  • някъде ... тук ...
Стимули няма. Говорим, говорим, пък да видим...
Наказания има от време на време - в момента е без новия си телефон (дадох му 1000годишна нокия с копчета, за да има телефон все пак) поради разни изцепки и провинения.
Давам по 10лв на седмица от 5ти клас насам. Не се е оплаквал. Той си ги разпределя. Вода си носи от вкъщи, понякога и сандвич, вафли или нещо друго.
Забавленията са кънки на свободната пързалка в Зимния в сряда и петък и евентуално събота/неделя някъде навън. Заради ученето много рядко му остава време за излизане през уикенда и напоследък само баща му и брат му щъкат по планини и забавления.

# 396
Моят е много мотивиран - умира да е с брат си  в едно и също училище. А и в класа тече луда надпревара. Борба за отлични оценки  и кой е по-по- най по български и математика.
Джобни - 2 лв на ден, често от нас се взима вафла или кроасан като допълнение. В началото започна със сандвичи от дома, но постепенно му омръзнаха. Като му втръсне от хранагта в училище пак ще ме заврънка да правя сандвичи. И при другия е така. Преди два дни ми се оплака, че айрянът който закупил в училищния павилион се оказал развален и с изтекъл срок на годност. Не го е върнал - нямал е време, часът е започвал. Редил се е за него цяло междучасие... изобщо... пълен абсурд...

# 397
  • София
Стимули и при нас няма, само  напомням, подканям, обяснявам, че кой каквото прави, на себе си го прави, мърморя, викам.. Mr. Green Ха, ха ,май докарах градацията...
Даже вчера им пуснах на фейсбука и на двете следното, та да не си помислят случайно , че мама е лоша... hahaha

http://prikachi.com/images.php?images/236/6775236R.png
http://prikachi.com/images.php?images/233/6775233e.png

За джобните - нищо фиксирано. В дни, в които имат ангажимент някакъв  и няма да обядват у дома, може и да получат повече пари. Но иначе  - максимум 2 лева. Peace

# 398
Русалке, веднага го открадвам това!  Joy
Може даже да го разпечатам и да го окача на видно място. Да се запомни не само от детето, но и от татко му.  Mr. Green
Охо, то имало и част трета.

# 399
Момичета, качила съм в пощата архив със задачки от общински кръг на олимпиада по математика  около 10-на варианта , почти всичките имат ключ с отговори .

# 400
  • Пловдив
Русалке, какъв съвпадеЖ  Laughing и аз и постнах на моята и трите части тази сутрин.
Ама ще го прочете довечера, когато й пусна интернета.

За джобните - давам, когато има нужда т.е. при поискване или когато имам възможност да дам, без поискване.

# 401
Според мен са още малки и незряли, за да проумеят ползата от учението и от цялата тази треска покрай матурите и приемните изпити. Затова трябва да ги побутваме, кои повече кои по-малко и да им показваме правия и успешен път.
А иначе се опитват да хитреят. Ето например след конско от моя страна, че не бива съвсем да се изоставят останалите предмети (конкретно визирах физиката), моята ме пита: "За какво ще ми трябват тези мощности на енергията и разни киловати...?", аз казвам "ами как ще си изчислиш какъв уред да си купиш и колко ще харчи и с какво напрежение ще се захранва", а тя: "Ами то аз като отида в магазина и ще питам някой консултант, който се е минал да ги учи тия неща" #Crazy
За джобните колкото и да дам все не стигат, правя сандвичи, купува си още сандвичи и няма наяждане, напоследък голям апетит, само не знам къде го дява това ядене.

# 402
  • София - Рим и обратно
И моята яде за трима напоследък Shocked... А коремът й - залепен за гърба. Къде го слагат това ядене? Минимум по три пъти търси "нещо за хапване" след като е вечеряла. Живи и здрави да са Simple Smile

tsveta_pile, правилно ти е отговорило детето Simple Smile.. Ти помнеше ли ги тези киловати, преди да стане тя седми клас, та да си ги припомниш? Иначе съм съгласна напълно - не бива да изостават останалите предмети, заради общата им култура, най-малкото. Не, че в гимназията пак няма да ги минат по-задълбочено, но все пак.

# 403
пенсионирана русалка и  на мен много ми харесват твоите постери с правилата. Ще взема да си ги копирам, но само с твое разрешение разбира се.

# 404
  • София
пенсионирана русалка и  на мен много ми харесват твоите постери с правилата. Ще взема да си ги копирам, но само с твое разрешение разбира се.

Те не са мои... Hug И аз съм ги взела от нета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт