СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 59 268
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
svet65, ПИ от Русе ми се видя много хубав и премерен като за първи пробен изпит,
но задачите са сравнително лесни. Например разлаганията са всички "прозрачни", няма
хитринки, комбинирано разлагане, всичко е директно прилагане на формули.
Задачите за ъгли са малко и супер основни, за успоредни прави няма.
Щом сте стигнали уравнения, задължително трябва да включите в упражняването повече
успоредни прави и видовете ъгли, сбор на ъглите в триъгълника.
Твоето дете е в МГ, ако не се лъжа, би трябвало на контролно задачите ви
да са доста по-сложни  Thinking
Няма лошо да решите ПИ от Русе (аз ще го дам на моя младеж утре), но за контролно
по-добре упражнявайте от сборници или от линка, който даде Русалката.
http://www.solemabg.com/Sam7Tri_nik2.htm

Просто лично непрофесионално мнение  Peace Grinning

# 451
Моля, някой да ме ориентира или даде линк към този пробен изпит в Русе,че не мога да се ориентирам къде е,за да го разпечатам и аз  bouquet

# 452
Моля, някой да ме ориентира или даде линк към този пробен изпит в Русе,че не мога да се ориентирам къде е,за да го разпечатам и аз
Най-вероятно е в пощата.

# 453
И аз така прочетох,но не намерих къде е тая поща, предполагам , че е  някъде на първа страница, но не открих този пробен изпит.

# 454
  • София
svet65,
Няма лошо да решите ПИ от Русе (аз ще го дам на моя младеж утре), но за контролно
по-добре упражнявайте от сборници или от линка, който даде Русалката.
http://www.solemabg.com/Sam7Tri_nik2.htm

Просто лично непрофесионално мнение  Peace Grinning

+1 Peace Едната ми  девойка  реши днес първия модул за около половин час и има само една грешна задача и то от недочитане  за кой ъгъл се пита .  А не учи  в МГ и е доста далеч от математически ориентирана. Сравних разлаганията  в ПИ и тези на контролното им. Щом  в едно квартално ОУ тестът беше по-завъртян, не мисля, че в МГ задачите ще са с такава сложност.

Бих дала на детето си за подготовка един два-теста от Архимед (коментираните вчера) за всеки  един от дяловете "Цели изрази" и "Ъгли". Систематизирани са, обхващат всичко научено и  задачите в тях са с нарастваща сложност.

Което, разбира се, не обезмисля правенето на пробния, това си е един тренинг, за  пускането на който благодаря на Елан. Grinning

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 18:54 от пенсионирана русалка

# 455
  • Русе
За МГ задачите са лесни-то се вижда и от резултатите. Повечето деца са с технически грешки от невнимание, така че по-добре по-труднички за упражнение за контролно. Моята ги е решила за 40 мин двата модула.  Миналата година бяха доста по сериозни, но имаше много двойки и предполагам тази са решили да не стресират децата от сега

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 19:01 от elan

# 456
Carmela Biscuit, пенсионирана русалка, elan, благодаря! Simple Smile Без да разбирам нищо, и на мен ми се стори лесен ПИ Русе. Реши за нула време (не че е хубаво това бързане) - първи модул и 2 задачи от втори, сега малко почивка. Аз като го гледах, не видях "многоетажни" задачи, т.е. трудни според моето математическо незнание...  Laughing
Този тест за триъгълник и ъгли мисля, че го прави миналата седмица. Така че да хваща "Архимед" утре и да избира. Без това е негова работа, не моя... Wink

А сега малко за удоволствия - да попитам вашите деца чели ли са "Игрите на глада". Синът ми свършва една голяма поредица ("Японски загадки") и се чуди да продължи ли с "Китайски загадки" или с тези Игри на  глада. Сигурно стават за нашите младежи (макар че зависи от вкуса разбира се). Не мога да питам в темата за детските книги, че вече хич не са деца явно в 7 клас... 

# 457
  • Русе
Прочетохме ги, че и на английски след това и филма гледахме няколко пъти, но филма преди книгата - голяма грешка

За контролно на МГ мисля, че Архимед също е доста лесен. Коалата по-добре. Сега им дава домашни от този http://www.book.store.bg/p96967/tekushta-podgotovka-po-matematik … lin-zlatilov.html не съм го преглеждала така че не мога да кажа лично мнение за него

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 19:07 от elan

# 458
  • Пловдив
...
А сега малко за удоволствия - да попитам вашите деца чели ли са "Игрите на глада". Синът ми свършва една голяма поредица ("Японски загадки") и се чуди да продължи ли с "Китайски загадки" или с тези Игри на  глада. Сигурно стават за нашите младежи (макар че зависи от вкуса разбира се). Не мога да питам в темата за детските книги, че вече хич не са деца явно в 7 клас... 
Моята ги прочете още миналата година. Фен е...Гледа оня ден по телевизията и първата част на филма, сега се кани да ходи на кино на втората.
И на мен ми харесаха и книгите /четох ги след нея Simple Smile/, и филмът.

# 459
Прочетохме ги, че и на английски след това и филма гледахме няколко пъти, но филма преди книгата - голяма грешка
Благодаря, *Бенджи*  и elan!
Той винаги чете книгите преди филмите ("Хари Потър", Братя Мормареви и т.н.).
"Игрите на глада" има ли ги на английски в България? (но не електронни)? Тъкмо е време за коледни подаръци. Simple Smile Иначе за стимул за учене има обещан голям подарък, но за края на учебната година. Някакво "уредче" пак, май нещо като Nintendo.

# 460
  • Русе
"Игрите на глада" има ли ги на английски в България? (но не електронни)?
Има ги. Ние ударихме промоция на 50% в Хермес - трите за 30лв. май бяха с отстъпката. има ги и в Сиела със сигурност.

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 19:29 от elan

# 461
  • София
"Игрите на глада" има ли ги на английски в България?

Почти съм 100% сигурна, че съм ги виждала в Orange, във Варна май имате книжарници от
тази верига.

# 462
Дааа, имаме Orange-и във всеки МОЛ. Ще проверя.
Ще пробвам може би с първа част само, след като я разгледам, че нищо не знам. Засега за Коледа сме му взели само тази книга, също е от тийн поредица (за "момчето адвокат").
Скрит текст:
Да видим коледната ваканция дали ще е за учене или за почивка. Все пак се надявам за повечко отдъхване, че да са свежи до май учениците...  Simple Smile

# 463
  • Русе
svet65, ако искаш мога да ти пратя първата в електронен вариант на пощата(прати ми я на лични) да я видиш, като трудност как е, но мисля че не е проблем за четене.

# 464
  • Пловдив
Ние сме ги записали и седмокласничката, и брат й, на зимен ски лагер на Пампорово...Та при нас ще е активна почивка.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт