Евробарометър: Българите са културно най-пасивните в ЕС

• 11 757
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
 И балета и операта са много добри. Театрални постановки също има много хубави - наистина, има и злободневно-посредствени, но не са само те. Да не говорим за Музикалния театър - той има годишнина, между другото, за детските представления, или за кукления театър.
 За Мариус Куркински съм чакала два месеца, че да дам една стабилна сумичка за билети. Наистина, повечето са в столицата, обаче като ги гледам здраво гастролират, а на Аскерите винаги има и постановки на провинциални театри, които явно са добри.

Въобще, смешно е да се твърди, че няма качествени неща Rolling Eyes

# 241

Добре е че се разграничават от Онова поколение, което гледаше само руски филми..

ПП: "Едно време имаше приказка : Филмът хубав ли е или е руски?"

Кое е това поколение? Майтапиш ли се?

Да се майтапя? Аз?
Vl-добре е да поговориш с млади хора, ама наистина млади и ще разбереш отношението им към руското кино. С някои изключения те просто са му сложили етикет: "не гледаме" И това отношение го имат от своите родители.
А-и към руския език имат предрасъдъци. Младите ми колеги казват "не го харесвам" Като ги питам защо  те отговарят: "противен ми е"
Някаква логика? А сега ми обясни защо. Или го отречи. Но това са младежи, които познавам и са почти всички, а познавам доста... И не са нито чалгари нито тъпаци нито неграмотни. Напротив-доста будни деца са.

# 242
Да се майтапя? Аз?
Vl-добре е да поговориш с млади хора, ама наистина млади и ще разбереш отношението им към руското кино. С някои изключения те просто са му сложили етикет: "не гледаме" И това отношение го имат от своите родители.
А-и към руския език имат предрасъдъци. Младите ми колеги казват "не го харесвам" Като ги питам защо  те отговарят: "противен ми е"
Някаква логика? А сега ми обясни защо. Или го отречи. Но това са младежи, които познавам и са почти всички, а познавам доста... И не са нито чалгари нито тъпаци нито неграмотни. Напротив-доста будни деца са.

Ти въобще не си разбрала против какво възразявам. Не казвам нищо за днешните млади, а за вчерашните, както и за вчерашните по-възрастни. Ти го написа:"Онова поколение, което гледаше само руски филми". И аз ти възразявам по въпроса. Прочети какво написах снощи още веднъж.

Колкото до днешните млади, аз намирам такава позиция за пресилена. Не би трябвало цяла една култура да се отрича така небрежно. Предполагам, че и марша на Шостакович няма да им хареса поради същата причина, както произведенията на Чайковски.......И Достоевски, и Лермонтов, и Пушкин....И аз съм русофоб, но не изпадам в подобни крайности. Те говорят за ограниченост и не особено висока култура. И омраза, насочена в неправилната посока.

Може би тук е мястото да чуем и видим някои такива произведения и да си зададем въпроса защо днешните млади няма да ги харесат.

http://www.youtube.com/watch?v=ZEcmR1HPwWU

http://www.youtube.com/watch?v=QDQ6JtMcC_M

http://www.youtube.com/watch?v=sQz3HRpGz6s

http://www.youtube.com/watch?v=usa1A06Atok

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 14:04 от vl

# 243
И аз съм русофоб, но не изпадам в подобни крайности. Те говорят за ограниченост и не особено висока култура.

Бъдещето е на младите. Peace

# 244
И те ще остареят, после ще дойдат други млади.....

# 245
Ами! Бъдещето е на този, който го доживее.  Peace
Пък и зависи какво е това бъдеще...

# 246
И те ще бъдат от онези дето едва ли ще са убедени че на всяка чука трябва да се курдиса руски паметник...защото ще са продукт на родителите си.

# 247
И балета и операта са много добри. Театрални постановки също има много хубави - наистина, има и злободневно-посредствени, но не са само те. Да не говорим за Музикалния театър - той има годишнина, между другото, за детските представления, или за кукления театър.
 За Мариус Куркински съм чакала два месеца, че да дам една стабилна сумичка за билети. Наистина, повечето са в столицата, обаче като ги гледам здраво гастролират, а на Аскерите винаги има и постановки на провинциални театри, които явно са добри.

Въобще, смешно е да се твърди, че няма качествени неща Rolling Eyes

Съгласна съм с тебе, като изключвам киното. За литературата имам доста колебания, за съвременната, но то пък много материал, може ли човек да обобщи?
Но някак си условията също трябва да са една идея по-приветливи.

# 248
И те ще бъдат от онези дето едва ли ще са убедени че на всяка чука трябва да се курдиса руски паметник...защото ще са продукт на родителите си.

Май повече са съветските паметници, както и нашите партизански и др. подобни. Засега пропагандата успява да убеди населението, че не трябва да се махат. На протестите против паметника на съветската армия бяхме малко хора. Хората в болшинството си не са свикнали да мислят и да правят трезви оценки.(чакат друг да им каже какво да мислят) Тоест свободата за тези хора все още не е дошла 24г. след т.нар. промяна. Отклонихме се от темата. Паметниците нямат нищо общо с нея.

# 249
Тоест свободата за тези хора все още не е дошла 24г. след т.нал. промяна.
Свободата на хората се отразява пряко на тяхната култура. Прочети Сервантес.

# 250
# 251
Какво Е и...?
Младите си искат свободата-висшата култура като Шостакович  е явно на втори план...
Аз друго обяснение нямам. Но ти явно имаш?

# 252
Каква е тази свобода? Чалга? Рап? Рок? Техно? Друго? Наркотици? Цигари? Алкохол?

# 253
Ами! Бъдещето е на този, който го доживее.  Peace
Пък и зависи какво е това бъдеще...

bouquet

А радиотеатър слушаш ли?

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 17:49 от vl

# 254
Каква е тази свобода? Чалга? Рап? Рок? Техно? Друго? Наркотици? Цигари? Алкохол?
хахахах  Laughing
Аз лично Цепелин ги харесвам повече от Шостакович, ако и да са го обявили за класик...
Даже и някои песни на Еминем много ми харесват и не смятам че не са култура, ако и да е рап.
Техно също има стойностно...Виж-за чалгата споделям твоето мнение.
А и вино вечер си пийвам по малко.
Виж, цигарите ги отказах.
Човек трябва да не е хардлайнер, а по-отворен към света...

Общи условия

Активация на акаунт