МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 071
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Лимонката вече изтегли късата сламка от това да си третото дете  Tired Колкото и да са боледували големите, до болница на 2 месеца не са стигали  ooooh! Та... с бронхиолит, моля ви се, дори не бях чувала за туй нЯщо. Купили сме инхалатор за в къщи и чакаме да ни пуснат. Някой да е минал през този път и да има какво да сподели?

# 241
О значи затова всички наоколо се правеха, че не виждат, че съм бременна. Хората просто са искали да не ме обиждат със съжалението си..ха. Пък аз се чудех как така не се радват и не ми честитят. Тука хората са тотално объркани. Може ли да се говори как ще се оправяте, няма ли да ви е тясно, защо не го махнахте, не се ли пазите. Направо недоумявам..(трето дете ни дойде на нас, при каки 8 и 12)

# 242
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Лимонката вече изтегли късата сламка от това да си третото дете  Tired Колкото и да са боледували големите, до болница на 2 месеца не са стигали  ooooh! Та... с бронхиолит, моля ви се, дори не бях чувала за туй нЯщо. Купили сме инхалатор за в къщи и чакаме да ни пуснат. Някой да е минал през този път и да има какво да сподели?

Зелено човече, ние минахме през това, но с второто. Беше много тежък период, но мина и замина и при вас ще е така, само се въоръжи с търпение и здрави нерви. Само може да внимаваш за количеството кърма, аз тогава доста късно се усетих, че детето не се храни, той пък взе, че прихвана и разстройство от един АБ и стана страшно, но и това мина и замина, та чак трето си направихме.  Joy Имам една снимка на малкия от този период, увиснал като дроб с инхалатора - тук . При нас продължи около 3 месеца постоянно тежко боледуване на двете деца, но при нас имаше и допълващи фактори - преместихме се в ново жилище, големият смени детското заведение и изобщо сменихме средата, та мисля, че това оказа голямо влияние.
Инхалаторът е голяма помощ, ако не беше той щяхме да лежим с бебето поне няколко пъти в болница (ие се разминахме само с 1). От една страна много често успява да пресече болестта още в зародиш, от друга дори и да не успее наличието му позволява лечение и на по-тежки състояния в домашни условия (с вентолин и др.).

# 243
  • ул. "Мечтание"
Зеленко, дано скоро ви изпишат!  Hug

# 244
  • София
Определено, анализирайки нещата, имам усещане, че ако имахме инхалатор преди това, вероятно нямаше да се стигне до болница. Храненето следя по косвените признаци за прием на достатъчно кърма и засега е добре  Tired  не се е сигнало до антибиотик, да видим занапред... Надявам се скоро да ни пуснат. Малко ме притесняват тези лекарства, доста силни изглеждат, ама ще го мислим и това...

# 245
  • София
Зелено човече, при нас започна тази сага, когато близнаците бяха на 5мес. Малкият батко тръгна на детска градина по това време и първата година беше ад. Инхалаторът ми беше първи приятел и спасител. И двамата при всеки вирус правеха бронхоспазъм.  ooooh! Лятото на тази година започна с варицела за тримата (дребните бяха на 10мес.), след което имунитетът им почти се срина и цяло лято влачихме някакви вируси. Минава и този период, макар и тежък. Успокоителното е, че като тръгнаха на детска почти не боледуват и когато лепнат нещо, минава бързо и леко. Бронхоспазмите също с времето се разреждат и изчезват.  Hug

# 246
  • София
Явно последствията са дългосрочни... Рових, рових, па направих тема за бронхиолит-а  Embarassed

# 247
Ох, мами не съм влизала скоро, ама всички се изредиха да боледуват. Пък после хич не ми се сядаше. То толкова мъки, лекарства, болници, изследвания и всичко което се сетите. Ужас ... Как сте вие многодетни мами!

# 248
  • Варна
Не съм влизала и писала, мами,  от много време и сега  влизам и попадам на болната ми тема - боледуването. За мен най-тежкото на многодетствоо е боледуването. Малките ми са с две години разлика , едната на 2 и половина другата на 4,5 и като се почне, понякога по цял месец. От един вирус в друг. И малката направи бронхиолит, но беше на година, а след месец пак. А след това още на 2 пъти бронхоспазми. За сега удържаме спазмите , имаме напредък да не чуе дявола, но така или иначе всеки месец сме болни. Мнооого ми тежи.

П.С.
А какво стана с лентичките с подписите, защо така ги няма вече ?

# 249
  • София
За съжаление, докато пораснат е така с боледуването.  Crazy

Saly, влез си в профила и оттам позволи да се виждат подписите и аватарите. При последната промяна ги направиха автоматично да не се виждат, а ако искаш да ги виждаш, трябва да си направиш настройките.  Peace

# 250
Някои от вас многодетни майки имали ли са проблем при класирането в ясла / градина на третото дете? Или е значително по- лесно?

# 251
Някои от вас многодетни майки имали ли са проблем при класирането в ясла / градина на третото дете? Или е значително по- лесно?
На нас ни беше значително по лесно. За други мами не знам .

# 252
Цитат
Цитат
На нас ни беше значително по лесно. За други мами не знам .
Аз много се притеснявам, че въпреки това предимство пак ще се случи някоя каръкщина. Но се надявам ако не първо, поне второ желание да го приемат. До такава степен съм се побъркала, че гледах децата преди него в списъка къде са кандидатствали и къде имат шанс.. Знам, че има отделна тема за прием в яслите, просто исках успокоение малко и от многодетна мама. Извинете, ако досаждам. Вас кое желание ви класираха?

# 253
Аз много се притеснявам, че въпреки това предимство пак ще се случи някоя каръкщина. Но се надявам ако не първо, поне второ желание да го приемат. ...
Много важно е да подредиш добре първо и второ желание, т.е. тази 1т. разлика за желанията да работи във ваша полза, като първо е добре да е детска градина/ясла която приемат 2 групи, така че вие да сте едно от 20 деца, не 1 от 10. По точки близнаците с точка пред 3то дете, така че аз в последния момент проверих списъците на деца чакащи класиране и колко близнаци са пред нас със същото първо желание. Сметнах ориентировъчно класиране 14ти по ред, приеха ни 12ти от 20 деца. Имахме точки за 3то дете, двама работещи родители, единия работи в квартала на детската градина, живеем в квартала. Успех

# 254
Peneva_a, благодаря за съвета. И ние сме като вас с точките. В момента изтърсака ни е 7ми от 8 места в яслата 1во желание, като всички преди него за избрали същата ясла за първо желание. Ако не ни избутат влизаме. В яслата 2ро желание сме 5 ти за 5 места, като 3 ма преди нас са избрали тази ясла като 2 ро желание и същите тези 3 ма си влизат в яслата им 1 во желание. Така че може да се окаже да сме 2 ри там. Ако нещата не се променят в списъците до май, което ме съмнява, все ще се класираме. Всеки ден следя тези списъци, научила съм ги наизуст...

Общи условия

Активация на акаунт