МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 109
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм с отрицателен резус фактор и след второто раждане ми казаха, че няма смисъл от ваксината, нали ми е второ, решиха че повече няма да имам. След третото-  не планираме повече, но живо се интересувах бебето с какъв фактор е, че пак да си слагам ваксина.

# 346
  • Варна
Разговорът с гинеколожката,  моя позната, при третата бременност беше много забавен. Отивам аз и казвам - "Бременна съм". Тя - "А, чудесно, чудесно" После явно се сети за момчетата и с един такъв глас - "Ама желана ли е бременността". Наистина, малко тъпо звучи. За толкоз години и след 2 деца сигурно знаем как да се пазим  Mr. Green После пита, за да прецени дали да ме гледа на ехограф - "А закъснява ли ти поне 10 дни?" Пък аз й викам - А, то е вече 10-та седмица  hahaha и тя направо се облещи. После нали съм си редовна по прегледи, като ме регистрира в 5-тия месец, каза, че съм била съвсем като циганките. Което не е много далеч от истината де.
Много от приятелите, които научиха доста късно за новия член, задават въпроса "Нали е планирано?" Хм, не знам какво да кажа, винаги сме казвали, че искаме 3 деца, но не са ставали точно по план в месеца, в който сме искали. Така че си е просто желано дете, не точно планирано.

# 347
И аз отидох за първи път на гинекологичен преглед към края на третия месец бременна с третото. Гинеколога ми казва, ама вашата бременност е доста напреднала, няма за кога да го махате..

А като се появих с бебока пред училище за първи път и майки по-млади от мен ми казват, аа, то много хубаво, ама аз вече съм на години за второ, или, на мен вече ми е късно за трето.. Да бе, направо си кажете, че не искате, какво се оправдавате, че ви било късно...

Тук сигурно досадих на майки, които всичко това са го минали, но на мен ми е ново и ми е страшно забавно да съм по този начин различна. Много си обичам малкото момченце и няма да ми омръзне да си се хваля Simple Smile много щастлива ме направи

# 348
Сетих се една случка с третата бременност. Отивам на фетална морфология. Лекарката е състудентка на леля ми, която ме придружава. Лягам аз, тя почва да ме маже с гела и пита: "Първа бременност ли е?" Отговарям: "Не, трета." Тя се сепва: "Какво стана с предишните две?" Аз: "Имам две момчета". Тя се обръща към леля ми: "Виждаш ли какво правят хората? А ние с теб само с по едно!"
 Joy Joy Joy

Между другото, аз пък много обичам да дразня хора, които мрънкат колко трудно се гледат деца и затова са само с по едно (на някои "и това им било много"  ooooh!). Започвам да разказвам, че нашите са четири, а като кажа и с какви разлики във възрастта са, народът обикновено губи дар слово.  Twisted Evil Имах съседка, която роди една година след мен. Майка й идваше всеки ден да й помага - извеждаше детето, готвеше, чистеше, че да можела щерка й да си почива. Вземаше детето събота и неделя при нея, че да може да излиза с мъжа си на гости и т.н. Обаче щерката не спираше да се оплаква колко трудно се гледа бебе. Като разбра колко са нашите, първо не повярва, после дойде да пием кафе и да ме поразпита. Завърши разговора с думите: "Не казвай на мъжа ми, че ти е приятно и лесно да си гледаш децата, че ще помисли, че се глезя!"  Shocked
Около година след този разговор продадоха апартамента и се изнесоха......

# 349
Да, и на мен са ми тралала хората дето вечно се оплакват. Оня ден една майка ми изтърси, ако твоето първото беше момче, нямаше да мислиш за още.. ..??

# 350
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Хе-хе, Пролетна, изгонила си хората!  Joy

Мен пък никой не ми е казвал, че ако първото ми било еди какво си, сигурно съм нямало да имам повече деца, поне не и от тези, които дори бегло ни познават. Това е защото големият ми син е всепризнат бяс и ужас.  Mr. Green (Вероятно и тук има хора, които могат да потвърдят.) Обаче на мен изобщо не ми е пречело, че е такова диване. Той и сега има проблеми в училище, понеже е малко по-енергичен и има някои проблеми с фината моторика (т.е. не може да пише като хората), второто пък не говори като хората на 3,5г, а малкото е диво и инатливо като магаре, ама това изобщо не ми пречи да искам още едно от същия модел - диваци.  Mr. Green
 Хич не им се връзвайте на хората, нека си дрънкат, като ти каже някоя, че детето ти е кротко и затова имаш още, ти пък ѝ кажи, че не е кротко, а е добре възпитано, затова имаш 3-4-5 ...  Mr. Green

# 351
Здравейте момичета! Трябва и тук да има опция"харесва ми"...посмях се с вас по въпроса за растящата бройка деца...Не помня вече къде го срещнах - може и тук да е било, но ми хареса една причина  за многодетството - от егоизъм/ ние сме толкова хубави и здрави, че непременно държим повечко от нашите гени да се разхождат по света/ ".

# 352
  • София
Разговорът с гинеколожката,  моя позната, при третата бременност беше много забавен. Отивам аз и казвам - "Бременна съм". Тя - "А, чудесно, чудесно" После явно се сети за момчетата и с един такъв глас - "Ама желана ли е бременността". Наистина, малко тъпо звучи. За толкоз години и след 2 деца сигурно знаем как да се пазим  Mr. Green После пита, за да прецени дали да ме гледа на ехограф - "А закъснява ли ти поне 10 дни?" Пък аз й викам - А, то е вече 10-та седмица  hahaha и тя направо се облещи. После нали съм си редовна по прегледи, като ме регистрира в 5-тия месец, каза, че съм била съвсем като циганките. Което не е много далеч от истината де.
Много от приятелите, които научиха доста късно за новия член, задават въпроса "Нали е планирано?" Хм, не знам какво да кажа, винаги сме казвали, че искаме 3 деца, но не са ставали точно по план в месеца, в който сме искали. Така че си е просто желано дете, не точно планирано.
Любопитке, и аз като теб чак в 5тия отидох с третото да се запиша на консултация...

Ох, да ви кажа, и аз се усещам като досадна свекърва, обаче като чуя или разбера, че някой едвам гледа едно и пощурявам (не публично, пред ММ основно), аз съм бачкала от 15-20 ден след раждането, и са три, а те само с едно, в платено майчинство и колко било трудно...

# 353
И аз смятам, че едно дете (първо) се гледа най-трудно. Спомням си на мен колко ми беше страшно - спях по 2-3 часа, нямах време да ям, за купони и кино изобщо нали не споменавам. До тоалетната ходех вечер, когато мъжът ми се прибираше от работа, душ също. Ослабнах неимоверно, имунната ми система беше тотално разбита... Сега ми е малко смешно, но тогава бях категорична, че това ми е последното бебе.
Добре дошли на новите мами!

Нещо от нас:
Снощи мъжът ми вика дребната:
- Ела да се погушкаме преди лягане...
Аз:
- Що не гушкаш мене?
Той:
- Искам малко аганце!
Тя:
- Аз ли съм малкото агънце?
той:
- Да!
тя:
- А ти какъв си тогава?
той:
- Аз съм ... Големия Овен!
Аз:
- Агънцето да припка към банята и да си мие зъбите, после ще се лигавите!
Тя отива в банята, след малко се връща:
- Къде е ....ъъъъ.... Стария Козел?

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 18:54 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 354
Пешеходка, и аз бях така с моето първо Simple Smile Преди 12 години.
А аз да ви кажа една гатанка, която ми даде 2 класничката ми: Облича, съблича, обува, събува, мете, готви, пере, пазарува. Що е то?

# 355
write2katia няма ме на стената, защото съм новичка  Mr. Green Такааа почвам - Ирмена е на почти 12 години, пети клас, най-кроткото и добро същество на планетата, супер много учи и много ама много ми помага.
Аглая е на почти 11, четвърти клас, сигурна съм че е трябвало да бъде момче.  Mr. Green Още от малка е палава и нито една момичешка играчка не й допада.
Мартин е на почти 3, той пък е смесица от двете, на моменти е много добър като агънце,обаче друг път го хващат лудите.
Реагираха, как да регират, каките се радваха, Аги каза че този път иска да е момиче за да можела да го преоблича. А малкият не съм сигурна, че още сто процента осъзнава какво се случва. Казах му че ще има бебе, той каза че бебето ще спи в неговата кошара и че ще е мънииичко, мъничкко.
И така. Чакай малко и за ММ.  Mr. Green На 33 съм, с него сме заедно от поочти 15 години. Не е първата ми любов, втората е  Grinning Обаче е и голямата, честно ви казвам, че съм се чудила защо хората се развеждат и аз ли съм ударила джакпота, защото и след 15 години отношенията ни не са се променяли. Сега дори са мнооооооого по силни. И така . Това е от нашето голямо семейство.

# 356
Моля ви - изкукуригала съм и хич ме няма.......

1 пост мога да го редактирам до 24ч. след пускането на темата.....След това не мога да пипам нищо по него.....Ще включа всички, които искат, но много моля - изпратете ми данните си на лично съобщение....В темата 101% ще ги изгубя от погледа си! БЛагодаря ви!!!!!

# 357
Мама жаба, много приятно ми стана да чета за вашето семейство, да сте живи и здрави..Simple Smile С моя мъж си имаме ъпс анд даунс, ама сигур е нормално. Моята най- голямата и тя е на 12, но не мога да кажа, че кой знае колко ми помага, може би защото сега тепърва се роди третото. Поне се грижат двете с по-малката за своята стая и своите неща, та не трябва да им ходя по петите. Благородно ти завиждам за четвъртото, пък имаш време и за още Simple Smile При мен се чудя, сега навърших 40 и съм с малко бебенце, три секцио, може би няма за кога повече...жалко

# 358
  • ул. "Мечтание"
Тя се обръща към леля ми: "Виждаш ли какво правят хората? А ние с теб само с по едно!"
 Joy Joy Joy

Това в интерес на истината често го слушам. Интересното е, че обичайно от жени, които вече не могат да поправят този пропуск...

Ааааа! Ти направо си разказала играта на съседката... Горката!

На мен, ако въобще някога ми е било трудно, това е било наистина с първото. При това първите 4 месеца. Отдавна спрях да оценявам нещата като трудни или лесни и наистина се запъвам всеки път когато ме попитат дали ми е трудно как да им отговоря... Накрая си измислих метафора... Казвам, че е като да изкачиш К2... голямо предизвикателство, но гледката е разкошна!  Mr. Green

На мен много ми се чудят, когато на въпроса: "Слушат ли?", отговоря с "Аз не искам послушни деца!" Whistling Тъй де, няма цял живот да са ми до полата. Каква файда да ги дресирам да ми изпълняват заповедите, ако когато пораснат няма да могат да си защитават позицията и да се погрижат адекватно за себе си... Crossing Arms

И друга любима реплика, с която обичайно избиваме рибата... Например в магазина, нещо се запънат, че искат да им купуваме. Обичайния отговор след отказа е. "Чудесно е да искаш разни неща, продължавай да искаш, това е хубаво и полезно, но все пак бъди готов и за това, че понякога ще ти се отказва! Ти обаче продължи да си искаш и ако наистина толкова много го искаш и се нуждаеш от [еди какво си там са поискали] ще го получиш някак!" (или нещо от сорта, в по-кратка версия  Joy)

Мамче, разбрано!  Mr. Green Ще ти пиша на ЛС по-късно!  Hug

# 359
  • София
Ох, да ви кажа, и аз се усещам като досадна свекърва, обаче като чуя или разбера, че някой едвам гледа едно и пощурявам (не публично, пред ММ основно), аз съм бачкала от 15-20 ден след раждането, и са три, а те само с едно, в платено майчинство и колко било трудно...

Аз пък намирам за съвсем нормално, ако става въпрос за първо дете. При повечето хора се обръща целият свят. С дни и седмици може да не знаеш къде точно се намираш. Често нямаш доверие на никого и постоянно се тревожиш за нещо. Чисто организационно също може да отнеме време да се натаманят нещата. Така че съм склонна да го повярвам - мисля си, че шокът с първото дете е най-голям  Peace

Общи условия

Активация на акаунт