Първокласник - концентрация, внимание, мотивация

• 17 827
  • 138
  •   1
Отговори
# 75
Сегашната програма по математика е улеснена. В старата се учеше до 100. Но идеята е да се усвои една основа до 20, върху която да се надграждат знанията по математика. Помислете, който е автоматизирал /това е целта/ събиране и изваждане до 20, може спокойно да го прави и с по-големи числа. Не забравяйте, че математиката не е само събиране и изваждане. Много съществен елемент са текстовите задачи и задачите с празно квадратче, разбирайте - уравнения.
Учебното съдържание по БЕЛ е доста трудно. Уверявам ви, че материал, който се учи в 1 клас, го има на изпита по съвременен български в университета. Досадните звукови модели са нещо много съществено, но и много трудно. Доста майки не са се притеснявали да се консултират как да обясняват на децата. Поднесено обаче по подходящ начин, децата го усвояват.

# 76
  • волно калдъръмче
Досадните звукови модели са нещо много съществено, но и много трудно. Доста майки не са се притеснявали да се консултират как да обясняват на децата. Поднесено обаче по подходящ начин, децата го усвояват.
Да, ужасни са. Червените и сините квадратчета. На мен детето ми ги обясняваше, обясняваше, писна му и си ги пишеше сам. Не си спомням под каква форма ние сме учили звуковете.

# 77
Не си спомням под каква форма ние сме учили звуковете.

Честно казано и аз не помня, но сме ги научили.............

# 78
  • волно калдъръмче
До кой клас имат толеранс да усвоят четивната техника? В 7 клас на НВО имат текст с въпроси от типа четене с разбиране.

# 79
О, не в 7-ми! Още в 4 клас.

# 80
  • София
Имаше, Джуди и Саморая, просто не си признаваха. По същия начин се мълчеше като партизанин за частните уроци . Нищо ново под слънцето.
Четивната техника някои не я усвояват и до по-късна възраст. А в НВО за седми клас са толкова странни въпросите и отговорите към текста, че някои ги бъркам редовно, особено въпросите за заглавията и за какво е текстът. Wink

# 81
  • волно калдъръмче
По същия начин се мълчеше като партизанин за частните уроци . Нищо ново под слънцето.
За частните уроци ще се съглася до някъде. Никой не си пращаше детето на частни пред перспективата, че ще учи в техникум или ЕСПУ. На частни уроци ходеха само кандидатите за езикови и математически, в които по-късно децата се спукваха от учене.

# 82
  • София
По същия начин се мълчеше като партизанин за частните уроци . Нищо ново под слънцето.
За частните уроци ще се съглася до някъде. Никой не си пращаше детето на частни пред перспективата, че ще учи в техникум или ЕСПУ. На частни уроци ходеха само кандидатите за езикови и математически, в които по-късно децата се спукваха от учене.
Е, хайде сега, аз съм учила в техникум по електроника и за да влезна ходех на частни уроци /по математика се влизаше минимум с 5,50/  Joy

# 83
  • волно калдъръмче
Да уточним годината и специалността  Wink

# 84
  • София
Годината е доста далечна, специалността не се определяше на входа, а на изхода  Wink

за годината да кажем, че моите учителки от началното училище не са сегашните учителки, а най-вероятно отдавна са пенсионерки, за друго не ми се мисли  Peace

# 85
  • волно калдъръмче
Майка ти е искала 5,50 за сигурен вход  Wink В същата година не се знае точно дали това е бил минималният бал за момичета.  А в техникумите се влизаше с оценките от бележника.

Годината е доста далечна, специалността не се определяше на входа, а на изхода  Wink
Специалните предмети по всички специалности ли мина за 4 години плюс евентуално ако си учила и 13 специалния клас?

за годината да кажем, че моите учителки от началното училище не са сегашните учителки
Да предположим, че и тогава е имало учители в предпенсионна възраст. В момента всички млади тогава, сега са на работа. За нови млади няма места. Те са в занималните.

# 86
Сигурно сте ходили, Андариел, сигурно е имало. Аз и моите приятелки не сме ходили на уроци. Това казвам. И такова поголовно ходене не е имало.
А че никой от нас не е учил с нас- това си Е така. Сега почти всеки "преговаря" вечер с децата.
За тогавашните учителки нищо не мога да кажа. Знам за такива, дето късат листи и пишат домашните по дъската, без да оставят децата да се оправят сами, които са от някогашните, но преподават и сега.

На нас ни казаха, че четенето с разбиране следва да е усвоено някъде вече в четвърти клас. Това- преди няколко години ми го каза учителка. сега не знам какви са критериите за това. Поживем- повидим.
В техникум през 1989 г. имаше специалности, за които се кандидатстваше с математика.

Какви плъзгания, Саморая, не те разбрах. Казах само, че това, че нещо си било някога някак си не е критерий, че е било правилно. Независимо за какво става въпрос.
За другите неща други работи пиша.  Peace

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 04:34 от Judy

# 87
  • София
Майка ти е искала 5,50 за сигурен вход  Wink В същата година не се знае точно дали това е бил минималният бал за момичета.  А в техникумите се влизаше с оценките от бележника.

Годината е доста далечна, специалността не се определяше на входа, а на изхода  Wink
Специалните предмети по всички специалности ли мина за 4 години плюс евентуално ако си учила и 13 специалния клас?
Нещо ти е много грешна представата за техникумите  newsm78

или моята, нищо че съм учила в такъв

В годината, в която аз бях приета минималният бал беше 5,50 за момичета, за момчета беше доста по-висок, но ти си говори, не ми пречиш  Whistling

ПП Аз съм завършила техникум няколко години преди 89-та година Peace

# 88
Вероятно говорите за различни времеви периоди.
Помня години, когато балът за някои техникуми беше изключително висок и се кандидатстваше с изпит. Между другото по това време нямаше 13-ти клас. Учеше се до 4-ти курс.

ПП Аз съм завършила техникум няколко години преди 89-та година Peace
Точно за това време говоря и аз.  Peace

# 89
  • волно калдъръмче
89 аз съм била в 8 клас и професионалните гимназии бяха основно за тези, които със завършването искаха да започнат работа със средно специално /изкаран 13 клас или 5 курс, забравила съм/. Вероятно при вас е било още по-стегнато. Тенденция е май вече с всяка изминала година да отхлабваме  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт