Шалче, шапка, ръкавички - нека се научим всички! - 91

• 91 849
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
maugli, много сладка слънчева шапка!
Весела Ахрима, разкошни жилетки! Чудесно ти се получава и  новия жакардов проект.
Каква е преждата на кафявата жилетка, много ми хареса този шоколадов цвят?

# 91
  • Варна
мн красоти,мн нещо.......

Лорин,благодаря,че сподели тази фантазия....търсех нещо такова...

Моугли,шапката създала топлина и в студеното време...

Весела,кафявата жилетка е едно чудо и предполагам,че е паднало голямо пресмятане,за да постигнеш това вталяване....

# 92
  • Лутаща се
Здравейте.
Спомняте ли си, че преди време питах за ето тази блуза?

Предницата и гърба са готови. Снощи ги съединих с изплитане на двете части едновременно. Но не ми хареса, че пак се получава ръб.
Спомням си, че можеше да се съедини и с конец, който минава през бримките последователно и се получава един ред, който де факто съединява, но не е забележим.
Можете ли да ми дадете линк към видео как точно се съшиват частите?

А това дали би могло да се приспособи за две куки? Че на една не умея да плета.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 12:39 от skarlet71

# 93
  • на малък остров в океана

Спомням си, че можеше да се съедини и с конец, който минава през бримките последователно и се получава един ред, който де факто съединява, но не е забележим.

Ако правилно съм те разбрала, опитай следните предложения:

Ако не си ги завършила частите, и са все още на обръч, пробвай това. http://www.youtube.com/watch?v=I7jIzwO5Nv4

Ето и вариант, ако са завършени частите http://www.youtube.com/watch?v=NvAS-HCWk9I

# 94
  • София

Това е т.н. kitchener stitch, а самият процес на съединяване наричат grafting:
(давам ти термините на английски, защото много по-лесно така можеш да намериш клипчета и
обяснения)
http://www.youtube.com/watch?v=SmgE7YQkrFw

При теб обаче има ластик, не гладка плетка, или ще трябва сама да си приспособиш
съединяването, така че да отчете структурата на твоя ластик, или да потърсиш доста
за обяснения точно за твоя ластик (2х2 ли е, не е съвсем ясно от снимката?).

Ако решиш сама да го правиш, можеш да си изплетеш мостра на плетката и един ред от нея с
ярка контрастна прежда. Разгледай как се движи конеца и след това го имитирай с игла.

# 95
Маугли, Весела Ахрима, продължавате да ми събирате очите  Shocked Невероятни сте.
Аз докато чаках да дойде внучката, за да разрешим дилемата с роклята(блузона), ръкавите или болерото.... направих ето това:

# 96
  • Лутаща се
Ujasia, Carmela Biscuit, благодаря ви   bouquet
Тук имам ограничение за гледане на клипове, довечера ще ги погледна и ще преценя как да го направя.
Но  най-вероятно наистина е най-разумно да си направя мостра, по предложението на Carmela - ластик 2х2 е  Simple Smile

# 97

Заповядай - http://tutorials.knitpicks.com/wptutorials/mattress-stitch/

Ох на баби, страшен Елхичкото!  Heart Eyes

# 98
Купих една прежда...а тя се оказа ужасно дебела  Confused, на етикета пише на номер 8-9 да се плете, ама кой да гледа.
Какво мога да изплета от нея  newsm78

# 99
на етикета пише на номер 8-9 да се плете, ама кой да гледа.

Коя е и колко имаш от нея?

# 100
на етикета пише на номер 8-9 да се плете, ама кой да гледа.

Коя е и колко имаш от нея?

400 гр, тя е от магазин втора употреба, бяха цели гранчета с етикет, много приятно синьо меланж, леко къдрава.....Вероятно за нещо на дребната би стигнала, пончо или нещо такова връхно  newsm78

# 101
400 гр, тя е от магазин втора употреба, бяха цели гранчета с етикет, много приятно синьо меланж, леко къдрава.....Вероятно за нещо на дребната би стигнала, пончо или нещо такова връхно  newsm78

Можеш да я комбинираш като тук -

# 102
Записвам се да следя темичката  Peace

# 103
Ох на Баба, може ли да покажеш как съединяваш квадратчетата отпред и отзад? Embarassed

Цитат
Таничка, много нежно одеалце, а терличките са много интересни.
Като видях свързването на детайлите, реших да споделя нещо.
 Преди 100-тина години съм започнала едно дебело одеало от разни разплитани прежди. Не е особена красота, че има доста сиви и зелени неща в него, затова не го показвам(макар и на 75% готово), но пък много ми е много уютно като ми остане време да се поизлегна събота и неделя следобяд. Все още не е завършено, че материалите излизат постепенно. Това, което исках за споделя е, че при свързването на отделните елементи заплитам само предната страна на бримката. Така, разбира се, се налага да повторя упражнението и от опаковата страна, но пък одеалото става с две лица Wink.
Ами това е всичко-много думи за малко неща.

И какви чудесни одеала видях  Hug Peace Здрави да са ви китките!

The ant has... прекрасно е одеалото ти.

Сне*инка прекрасен шал... Hug

Много ми хареса неоновата шапка. Ще чакам схема.   bouquet
На Додо ръкавичката има ли схема ?
Поздрави дами, прекрасни неща сте оплели:)  Heart Eyes

Биг Пуфана, Честит Рожден Ден!   bouquet

# 104
Какъв беше начина предницата да стане триъгълник отпред? Нещо със свивки ставаше ама.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт