Шалче, шапка, ръкавички - нека се научим всички! - 91

• 92 742
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Редовно чета в тази тема, почти никога не пиша, но не мога да не ви пожелая "Усмихнат ден" с това Simple Smile :
Скрит текст:
с клик

# 226
  • Бургас
Последната снимка е много добра Simple Smile

Пуфана, мерси за линка, разглеждам в момента Simple Smile

# 227
rosi_angelova,много хубава шапка! Добра идея!   bouquet

Пуфанке, ти докато мислиш как да направиш другата ръкавички си спретна една чудна шапчица, ей така между другото!  Laughing  Hug

# 228
  • Бургас
Пуфана, имаш ли схема за http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/10/fire-orange-blan … r-colleagues.html или http://bigpufanascreations.blogspot.com/2013/08/blog-post_27.html, която мога да гледам, че никога не съм правила такава плетка Simple Smile

# 229
Пуфана, имаш ли схема, която мога да гледам, че никога не съм правила такава плетка Simple Smile

Заповядай, Таничка - http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/09/all-angles-afghan.html Третата картинка, най-отгоре.  Simple Smile

Маугли,  Heart Eyes Да не си признавам още колко започнати неща имам, а? Embarassed

# 230
Благодаря ви, момичета!  Hug Комплиментите за манекенката - предадени! Благодари!  Blush

това е един правоъгълник нали?
Фри, точно така, правоъгълник с копчета. А може и без копчета, варианти за затваряне ...безброй! Wink

Пуф, ама много, много ти отива пайетковата баретка!  Heart Eyes И аватарската, и тя! Joy

# 231
  • Бургас
Пуфана, имаш ли схема, която мога да гледам, че никога не съм правила такава плетка Simple Smile

Заповядай, Таничка - http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/09/all-angles-afghan.html Третата картинка, най-отгоре.  Simple Smile

мерси!

# 232
  • Лутаща се
Започнах да му плета ръкавите на ето това

Но, като гледам зашиването не ми е особено ясно. Като прикача ръкавите тези ленти отстрани се придърпват към подмишницата и става грозно. А за да са добре прикачени тези ръкави трябва да има и малко шев и там.
Освен това лентите са малко по тесни, от колкото тези на снимката.
Чудя се дали да не се опитам да ги разгладя повечко?
Или другият вариант да изплета с гладка плетка още една част към пуловера, която да пришия отдолу и да изглежда като облечена допълнителна блуза? Тъкмо така ще си има нормални шевове отстрани за пришиване на ръкавите.

Как мислите, дайте някаква идея. Че язък ми за труда иначе  Sad

# 233
Доколкото разбирам въпроса, лентите на предниците и гърба са ти станали малко по-теснички и като ги пришиваш към ръкава(в областта на подмишншцата) "дърпат "  newsm78.
Може би трябва да пробваш да не ги пришиваш(лентите имам предвид) изцяло под мишницата-там да остане малко разстояние между тях. В края на краищата си имаш два шала с ръкави, зашиваш си ги както ти хареса...
Ако разгладиш и не ти хареса - пак става язък не само за труда, ами и за преждата.
Сега се сещам и за нещо друго-помисли за начин да разшириш крайната лента-с някакво наплитане може би?
"Нема начин да нема начин!"

Пуф, все пак в очакване сме на втората ръкавичка и въобще не ни залъгвай с блясъка на баретката.
Снеж, отново ме хвърляш в тъча, ама така си, който си го може, си го може!
По отношение на раетата, тъй като аз много ги тача и все в тях се заглеждам, мисля, че никога не са излизали от мода... Точно тези черно-бели и тъмно синьо-бели с по едно червено някъде съм носила като ученичка(преди около 40-50 години), разликата е само в преждите...

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 15:30 от Ох, на баба!

# 234
Пуф, все пак в очакване сме на втората ръкавичка и въобще не ни залъгвай с блясъка на баретката.

Бабс, на вторият маншет съм, спокс. Ще!  Heart Eyes

# 235
...По отношение на раетата, тъй като аз много ги тача и все в тях се заглеждам, мисля, че никога не са излизали от мода... Точно тези черно-бели и тъмно синьо-бели с по едно червено някъде съм носила като ученичка(преди около 40-50 години), разликата е само в преждите...
Ох... Hug Така де! Повредата си е в моя телевизор! Joy Joy И аз понеже преди толкова години съм ги носила (не, че имаше нещо друго да носим, ама....) и сега, като виждам как нещата се повтарят, все гледам за нещо по-различно....(Същата е реакциата ми и към дебелите платформи! Аз съм ги носила преди 35-40 години, ха, да си покривят малко краката сега и младите hahaha hahaha)
Извинете, ама още малко of  по темата: Внучката ми (7 клас в езикова гимназия с определено строги правила и дрес-код Blush) е във възторг от носенето на униформа и не признава нищо по-различно от бялата риза, вратовръзката и евентуално тъмно синята жилетка (която се сваля в час!).  А като си спомня какви проблеми съм имала аз в училище заради (против) униформите  Mr. Green

# 236
Като заговорихте за униформи, мъжа ми като видя че плета синята безръкавка ми вика: " Ти за училище ли се стягаш"  Joy hahaha  Той все още не харесва тъмно синия цвят заради тези униформи.

# 237
  • Бургас
Като заговорихте за униформи, мъжа ми като видя че плета синята безръкавка ми вика: " Ти за училище ли се стягаш"  Joy hahaha  Той все още не харесва тъмно синия цвят заради тези униформи.

Това ми напомня и за боб, леща.. Joy

# 238
Хриси9092, какво е това  И за боб, леща?  Не съм го чувала, а ми стана интересно!  newsm78

Момичета, да ви разкажа нещо. мъжа ми е техник на бяла техника В вторник отишъл при някаква баба за ремонт и тя го попитала за пуловера който носи, кой му го плел, че тази плетка и била позната, едно време се плела по нейния край.  Та, какво се оказа , че наистина сме от един край и се разпознаваме по плетките, нищо че самата плетка я намерих в Руските сайтове. Joy hahaha

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 20:47 от maugli

# 239
skarlet71,много ми хареса и на мен това моделче.Ще чакам с нетърпение резултата  Hug
Като гледам ръкава е доста паднал под рамото и е нормално и лентите да се придърпват под мишниците.Чак сега забелязвам,че и дефакто предница и гръб нямат страничен шев,май  Rolling Eyes
Долу към кръста ли се съединяват някак си!? Тя тази "блуза" ако така може да се нарече е направена като нещо връхно - гледам,че пайетената рокля прозира до горе.Дефакто само ръкавите напомнят за блуза Simple Smile Интересно ми е какво си сътворила,моля те снимай ако имаш възможност. Hug
Незнам какъв съвет да дам,но може подплата да сложиш...защото да плетеш друга основа ми се струва много.А то и при гърба са тези преплетени ленти,нали?
Успех от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт