Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 914
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
Размерите ги пише сега. Преди половин година, когато го поръчах не ги пишеше, но и не ми мина мисълта, че може да е толкова огромно. На снимката изглежда пропорционално и приятно, но в действителност е грубо и тежко.
Не, не са на винт краката. Всичко е едно цяло и е лепено. Като махах задната закачалка бая се поокърти, но е откъм гърба и не е толкова фатално.
Няма да е до белия "гардероб", който е на снимката. Това всъщност е библиотека, а не гардероб и е в хола. Смятам да го метна на вилата, в нашата спалня. Там има един тъмнокафяв шкаф, едно тъмно кафяво нощно шкафче, един гардероб в бяло и кафяво /надрано/ и един скрин с надстройка+още едно нощно шкафче, които още не съм правила. Може би ще направя надстройката на този шкаф тюркоаз /но хич не съм сигурна как ще догодя цвета/. И другото нощно шкафче ще го мисля нещо, но със сигурност няма да е тъмно кафяво като братчето си.
Някой тук беше боядисвал едно чамово скринче в тюркоаз. Останаха ми очите. Да каже сега този някой каква боя е ползвал и откъде я е купил. Готов такъв цвят не намирам по магазините. И изобщо палитрата на цветни бои за дърво е много мижава.

# 286
Май Елинор 777:
"На Леко ползвах направо тюркоазеният оцветител. Разредих с вода, минах 2 ръце. После тръкнах тук -таме и лакирах с лазурен лак -безцветен. Леко се промени тона, но ми хареса. Всъщност в момента ми  любимата мебел в къщи е точно тюркоазеното скринче, може би най-вече, защото си е само мое  Mr. Green
Редакция - май точно тюркоаз няма, нещо ми се е замотал спомена. Зелено е, но зеленото е  точно синьо-зелено.
http://junakastore.com/productv/255/leko-tonirashta-boya.html"

И аз съм за тел в оцет, въпреки че една кутия дървена си оцветявах така и още мирише ужасно, а беше преди година, още Самурайка като сподели въпросната техника. Симпатично изглежда шкафчето.

# 287
  • София
baibibi,

По въпроса за "кютука" - щом ще го мъкнеш на вилата в компанията на тъмни шкафове, съм за омасляването му с черното Осмо.

По въпроса за снимките - аз си реших досадния проблем с регистрации и т.н , като си качвам вече фотосите през този сайт.

# 288
Здравейте и от мен  Hug
Винаги съм се интересувала от този вид изобретателност и съм впечатлена от видяното. Страхотни неща откривам тук!!!

# 289
Само 2 от вас ли ще идват утре вечер на седянката Rolling Eyes Казвайте, не се подмотвайте, време не остана..... Naughty

# 290
Ау, baibibi, това верно на двукрако измислено животно ми заприлича... Като си представя метър и 30... Нищо де, ти ще го измислиш. А ако направиш някак си като рафтчета или чекмеднежца и долу, между краката? Краката са си красиви, сякаш.
Каква е историята с телената четка и оцета? Какво се получава с нея?

# 291
# 292
това шкафче-закачалка ми се струва сбъркано изначално - корпусът е твърде едър за тези високи крачета, и каквото и да го правиш, ще има диспропорция винаги. Може би едноцветно, и в цвят близък до стената до която ще стои - да не се откроява много (мое скромно мнение де)

# 293
  • София
Имам само стари мебели Simple Smile записвам се за темата да си "открадна"някоя идея

# 294
това шкафче-закачалка ми се струва сбъркано изначално - корпусът е твърде едър за тези високи крачета, и каквото и да го правиш, ще има диспропорция винаги. Може би едноцветно, и в цвят близък до стената до която ще стои - да не се откроява много (мое скромно мнение де)

И аз бих го направила едноцветно.

На мен ми прилича на катедра за четене.  Wink
Не знам дали с някакви подобрения, още 1-2 пречки примерно, не може да държи кърпите в банята или нещо подобно?  newsm78

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 10:43 от нова

# 295
  Четох нагоре за терзанията за шкафчето, ама хич ме няма за съвет. Но споделям нещо, с което се борих последните седмици. Двойката е мега старо диванче, правено в домашни условия от чичо, който не е м/у живите. Претапицирах ръчно, тоест ших на ръка новата тапицерия, като само за сандъка ползвах и лепило и малки гвоздеи за стабилно закрепване на дамаската. Тройката реално по модел на двойката я скроихме от ПДЧ, нов дебел дунапрен и отново шита на ръка дамаска. Виждам грешчици и не идеално изпипване, но честно казано - толкова ми бяха силичките  Laughing

# 296
  • Варна
На мен пък шакфчето-закачалка ми хареса. Голямо и тромаво е, но мисля че би могло да стои добре в някой ъгъл на голяма спалня и да се окаже доста практично  Peace

Елинор 777, справила си се повече от чудесно. Диванчетата изглеждат супер меки и удобни  Heart Eyes

А сега и аз с въпрос: сдобих се с ратанова масичка от продавалник http://img18.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/31912541_1_800x600.jpg  Искам да я избеля, дали ако позашкуря стария лак, и мина с масло ще стане? Мрежестата част може ли да се шкури? Някой беше преправял подобни мебели, но не си спомням с какво. Имам от маслото на Лакпром и бяло Осмо. Дали са съвместими, мисля си за една ръка с безцветното (доста по-евтино) и втора с бялото за цвят.

# 297
Елинор, дано не ти прозвучи обидно, ама си родена за тапицер. Справила си се като професионалист. Браво. А най-вече съм впечатлена от това, че по-голямата част от работата си направила на ръка.
Ментолка, ако ще ползваш бяло Осмо, никакво друго масло не ти трябва. Леко шкуриш и отгоре мацаш. За тази масичка ще ти отиде не повече от 20 мл. И ратановия плот може да омаслиш.
Аз имам преправка на бамбукови мебели. Столовете намазах с бяла Аквис /разредена/, а масичката минах първо с оцветител за боя, а после с безцветен лак. Другата част от гарнитурата ще омасля с черно Осмо, ама на лято. Не съм шкурила, защото моите мебели бяха доста захабени и лак почти не се виждаше.
Снимки има на първа страница в заглавния пост на Звезда.

# 298
 baibibi, хич не се обиждам, радвам се. Малко на инат направих всичко, можеше да дам някъде да ми ги ушият на машина, но не знам защо реших да се нагърбя с всичко. Много са удобни, облегалните възглавници само се махат и тройката става идеално легло - 0.90/2.00. Сега искам килим, ама няма да го тъка сама  Mr. Green Масичката също е готова, но я мушнах временно в ъгъла да оформя коледна украса.
Винаги съм искала нещо ратаново, толкова ми допада.
Stef4o, наистина оцветителя на Леко е зелен, но излиза синьо-зелен, бе направо тюркоазен. И с лака отгоре има лека промяна в цветя, но за мен положителна. Немного неща се осмелих да променям в мебелите у дома по ваше вдъхновение, но толкова ме кефите всички  Heart Eyes Просто поименно не ви споменавам, но правите наистина чудеса.

# 299
Здравейте дами,боядисах мебелите в стаята на дъщеря ми в бяло.Мисля хоризонталните дъски там където се слагат разни предмети да лакирам.  Това ,което си спомням от четенето досега е лака да  е на водна основа за да не пожълтее бялото.Права ли съм или греша.Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт