Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 905
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
  • софия
Да изтупам малко темата от коледния прах.Днес като грабнах акрилатните боички на детето и една масичка със съсипан плот я нарисувах.На четки е,но аз така исках.
http://media.snimka.bg/s1/2999/032241679.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2999/032241681.jpg?r=0

# 301
Дудулина, страхотно е станала масата, уцели ме в десятката - синьо и кафяво..............съюз на Благородници............

# 302
Да изтупам малко темата от коледния прах.Днес като грабнах акрилатните боички на детето и една масичка със съсипан плот я нарисувах.На четки е,но аз така исках.
http://media.snimka.bg/s1/2999/032241679.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2999/032241681.jpg?r=0

Ау, коледен разкош! Много хубав цвят. Ще го лакираш ли? Смятам, че е добре, за да запазиш този рисунък. И вече съм напълно сигурна за моя кютюк - с тъмно кафяво ще го направя. Комбинацията синьо и тъмно кафяво ми допадна страшно.

# 303
  • софия
Доволна съм,че ви харесва.Пребоядисването ми отне точно половин час,а и ме разтовари,че детето се разболя точно по празниците и се  стъжних.  За лака и аз се чудя.Имам малко останал на Сократес мога да пробвам.  Ако някой се интересува боите са от Слънчоглед-по 6 лв бурканче.Първо минах с бяло,а после синьото.

# 304
  Честита Коледа на всички майсторки и майстори.Желая ви много здраве,любов  на вас и семейството ви .Останете си все така пълни с идеи и неизчерпаем хъс за проектите ви
  Heart Eyes

# 305
  • София
Честито Рождество Христово, сръчковци!  Hug
От здраве, любов и нови идеи да не се отървете!
Весели, топли и уютни празници ви желая!

# 306
Честито Рождество Христово,майсторици  Hug здраве и семееен мир.

# 307
Честита Коледа, дами! Желая ви здраве (здрави нерви и ръце) за да завършите много вдъхновяващи проекти   bouquet

Аз се нагърбих с нелеката задача да си пребоядисам антренцето през почивните дни, и като следствие - да си пребоядисам и входната врата! Снимка! Тук в темата преди няколко седмици, мисля че baibibi спомена за боядисване с разредена боя, за да останат видими дървесните шарки... Не съм запомнила точно, но мисля да го приложа на практика - ще боядисам една ръка разредено, да се белне малко, пък ако не ми хареса... ще повторя и потретя да стане хубава плътна слонова кост. Стените ще са сиви. Та, ако някой има последни наставления преди да захвана вратата - моля да сподели!
Тенк ю!

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 01:30 от Ванилия Мадагаскарска

# 308
  • България-Варна
Честита Коледа на всички майсторки Дудолина станало е страхотно.

# 309
  Дудолина, и аз харесвам тази цветна комбинация. Много хубаво е станало.
 Ванилия, да, с разредена боя едно че се прави добра база, второ може да ти пасне ефекта за леко белване. С валяче?
И да ви честитя Коледата и да отправя пожелание за Новата 2014 година - да успявате от нищо нещо да правите, да се изпълвате с уют, удоволетвореност за постигнатите неща, да вкарвате цвят и настроение в дома си, да сте по-смели, по-сръчни и най-вече - по-щастливи.  Hug
След празниците ще ви снимам онази маса - последно й сложих стъкло отгоре, кефи ме.

# 310
Елинор, точно това се чудя - дали с валяче или с четка? Когато е по-течна боята, с валячето няма ли да стане много на... мехурчета? Ще опитам в някой ъгъл и ако не става ще изчистя докато е мокро.

# 311
Ванилия Мадагаскарска,каква боя ще използваш, на каква основа?От моя много скромен опит,боядисване на секция  в детска,портманто ,вграден гардероб и вътрешната страна на външна врата,най-много ми допадна боята на водна основа.Много бързо съхне,добра покривност и не мирише.Съжалявам,че късно я открих и то защото вратата е в комбинация от фолио и метал.Притеснявах се за фолиото след  боядисване с акрилна и затова купих акрилатна,а  вече бях боядисала другите мебели.

# 312
Имам акрилатна на Сократес. Ползвала съм я за фазерни врати вече - харесва ми. Така че със сигурност ще стане добре, просто ще експериментирам с първия слой - ще пробвам да направя така, че дървесната шарка да "пробива" отдолу. Ако не - здраве да е  Grinning

# 313
Успех,снимай и покажи,вече знаем каква е била вратата.Аз не направих снимки преди  боядисването,много съм зле с това качване.Сега чакам тапицера да донесе два фотьойла и ако успея ще покажа след .

# 314
  Ванилия..май с четка. С валяче верно може да се намехури.

Общи условия

Активация на акаунт